Mitt besök på mysiga Hotell gamla stan

Jag var i Stockholm på PR resa förra veckan. Jag checkade då in på ett mysigt litet hotell i Gamla stan vid namn Hotell Gamla stan. Det är ett relativt nyrenoverat sk. boutiquehotell där den äldsta delen har anor ända tillbaka till 1600 talet. Man känner i hotellet att det har historiens vingslag. Jag fick ett premium rum med storslagen havsutsikt över Saltsjön. Det jag gillade bäst var den magnifika exklusiva blodröda sänggaveln. Man blev ju bara kär vid första ögonkast i den. Jag hämtar alltid stor inspiration från alla hotell jag besöker och tog verkligen med mig sänggaveln i minnet hem. Jag va tom tvungen göra en liten video om den som ni ser här nedan.

Hotell gamla stan

Här ser ni vad jag menar ang sänggaveln och det är lyx, lyx lyxxxx som Bianca Ingrosso brukar säga.

De magnifika kristallkronorna i receptionen ger ett kungligt intryck och passar perfekt nära det Kungliga slottet:)

Historia fakta om Hotell Gamla stan

Byggnaden heter The Hobelin House eller kallas även The Sundström House i Pollux Quarter på Skeppsbron 22 i Stockholm. Hobelinhuset byggdes 1670 förmodligen baserat på den berömda arkitekten Nicodemus Tessins ritningar, för handelsmannen Johan Paul Hobelin. År 1767 renoverades byggnaden och förnyades i stilen av tiden för den dåvarande ägaren Eric Osterman, en köpman och järnhandlare. Fasadens ritning är undertecknad av inte mindre än den berömda stadsplaneraren och arkitekten, Johan Eberhard Carlberg. Efter 100 år 1857 förändrade man utseendet på byggnaden åter igen. Arkitekten ansvarig för detta var Johan Fredrik Åbom. En annan renovering 1924 gav byggnaden sitt ”nuvarande utseende.

Jag rekommenderar Hotell Gamla stan till alla som vill bo med bästa centrala läge i Stockholm. Det är nära till precis allt och då framför allt välbesökta gamla stan. Centralen är nära och fina promenadvägar finns längs vattnet. Vill man besöka mysiga Söder är det T bana bara några minuter från Gamla Stan. Kort sagt ett hotell att återkomma till med lyxiga rum och trevlig personal i receptionen.

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 204 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis