Min nya matgrupp och varför jag hatar likes-gamet

Min nya matgrupp och varför jag hatar likes-gamet

(Innehåller annonslänkar)

Jag visar ju inte så mycket från mitt eget hem som ni kanske märkt. Det beror på att jag har inget behov av att ständigt förnya och hävda vad jag har köpt. Jag är en ganska privat person bakom den stora hemsidan jag driver. Jag gillar även att personligen vara privat och fokusera på att göra ett jäkligt bra skribentjobb framför att ta 100 selfies om dagen. Jag tror det kan bli farligt i längden med ständigt ytligt bekräftelsebehov från andra i social media. Det blir som en beroendeframkallande drog, som man bara vill ha mer av och självkänslan byggs till slut helt upp av andras åsikter. Detta ser man mycket av på Tik Tok och Instagram, där folk göder egot konstant av andras gillande. Får de sedan bara några negativa coments, ja då kraschar hela tillvaron.

LÄS MER: 7 största trender i köket 2024

Tänk på att detta är skrämmande och säger allt om hur bräckliga människor är i modern tid. Hela livet byggs upp på likes och vad andra tycker och tänker. Jag personligen orkar inte vara med i hela det där hysteriska Likes-gamet. Jag jobbar på självkänslan i mig själv istället för att söka den från andra. Där har alla ni som undrar svaret varför jag valt vara så privat bakom Inredningsvis.

Med det sagt så kan man självklart inspirera andra utan att vilja ha något tillbaka och det är det jag gör här på bloggen. Det är en stor skillnad på att inspirera andra genuint och att inspirera bara för att själv få bekräftelse. Detta är min åsikt om det som pågår i social media och jag har själv känt mig trött på det hela på senare tid. Det är även så mycket negativ energi i världen just nu och så mycket ilska bland folk överallt. Det är då inspirationen måste finnas där som en varm trygg snuttefilt. Det är det jag vill att min blogg och min sociala värld ska vara, en flykt in i det vackra. Det var även det som var idén till Inredningsvis när jag startade 2012 och det är därför den har signumet “its all about inspiration”

Nu inspirerar jag med min matgrupp perfekt för små kök. Jag köpte den på REAn för ett tag sedan och jag är jättenöjd med lyxkänslan köket fick direkt.

Visst är den fin denna lilla lyxiga matgrupp? Jag tipsar alla som har ett litet kök att använda denna typen av mindre matgrupper som inte stjäl så mycket space.

PS sammetsstolarna funkar bra med husdjur, lätta borsta rent:)

 

Jag passade på att köpa en bukett våriga tulpaner mitt i vinter. I en av detta årets mes trediga färger…lila!

jag är supernöjd med min nya lilla matgrupp som jag fyndade på REAn. Den gjorde genast köket mycket lyxigare än förut. Jag har ju ett litet kök och då får man ta till de knep som går för att förstora det. Jag tipar alla med små kök att använda runda bord, istället för avlånga/fyrkantiga. Runda bord sparar space och lurar ögat att rummet är större än det faktiskt är. Och en färsk bukett snittblommor höjer lyxfaktorn i alla rum :)

Beträffande det där med likes är det intressant att där finns ingen åldersgräns på gilla besattheten. Oavsett det är 15 åriga Tik Tok kids eller 45 åriga mammor på Instagram, så är alla lika obession vid att få de där små gilla bekräftelse markeringarna. Kan det vara så illa att barnen lär sig från föräldrarna att bli besatta av likes? En annan fråga är varför människan i stort så besatt i att få bekräftelse? Kan det vara en djupt liggande känsla av att inte tillhöra alltet. Att tvinga andra att älska ytligt och försöka ersätta det som är tomt inuti. Vad vi vet säkert är att likes inte ger lycka utan bara stor inre stress i slutändan. Det var även därför Instagram tog bort att visa likesnumren på bilderna.

Testa att ta en social media gilla rehab period där ni helt struntar i lägga upp material online. Jag lovar att när gilla-drogen släppt, då kommer ni att känna sann genuin lycka i verkligheten och den slår alla gillamarkeringar i den fejkade online världen.

Alla influencers Im sorry I keep it real :)

 

 

 

 

 

 

  1. Håller helt med det du säger! Vuxna folk sitter och lipar efter likes på Tik Tok. Du är bara bäst och tack för all inspiration du ger oss :) Snygga stolar! Kram Moa

  2. Vilka fina möbler du köpt :)

    Men oj! Vilken tråkig och negativ ton mot andra influencers. Tycker man får göra precis som man vill utan att någon ska förlöjliga eller klanka ner på hur man väljer att göra med sin sociala kanal. Vill man ta ”100 selfies om dagen” så tycker jag att man ska få göra det. Vill man jaga likes till sina bilder tycker jag också man ska få göra det. Vill man ofta köpa nya grejer till sitt hem och visa upp de på sina sociala medier tycker jag också att det är helt okej. Alla får göra precis som dom vill utan att det ska komma folk och peka på, klanka ner och förlöjliga dom.

    • jag förstår att du älskar likes och det får du göra :) jag klankar inte ner jag säger min åsikt och min syn på alltihop eftersom jag varit influencer bra mycket längre än de flesta. Jag visar inte mig och mig själv så mycket för jag vill ha ett privatliv och inte hänga ut hela livet varje dag. Älskar ditt fejkade intro där, det sa allt om hela mitt inlägg haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024