Min Barcelona semester och Corona hatet efter den

(Innehåller Jotex Soffadirekt Newport annonslänkar)

Jag åkte på semester till Barcelona för några veckor sedan och då var livet där fortfarande normalt. Nu är det en spökstad som så många andra, butiker är stängda och folk vågar inte socialisera. Vad är det som pågår här?  Hur kan en hel värld lamslås för ett virus som drabbar 80 % som en vanlig förkylning? Det hat jag och andra influencers fått i social media ta för vi reser och har lite kul är vansinnigt. Att vi är själviska och borde straffas. En känd influencer fick en coment att hennes ofödda barn skulle dö i corona virus som straff för hon va på semester. Alltså vafan är det med folk? Jag är mycket mer rädd för människors agerande på senare tiden än för virus. Folk slåss i butiker för att få allt toalettpapper, TOALETTPAPPER!. Sen kallar ni oss själviska för vi åkte på semester innan kaos utbröt. Nä nä det håller inte, inget håller, inte heller att stänga ner hela samhällen så att folk blir arbetslösa, ekonomin går i botten och företag går i konkurs. Dessutom visar flera studier att immunförsvaret SÄNKS av att sitta isolerad från andra människor så bara där sket sig karantän grejen. Det cirkulerar en skrämmande teori att Corona är framtaget av terrorister i Asien som sedan släppt ut det man made viruset. Det är precis det som Corona kaoset känns som, terrorism på högsta nivå. Vad vill en terrorist? Sprida panik CHECK! lamslå samhällen CHECK! döda all glädje CHECK! Om Corona pandemin är ett smart terrorist dåd, så har de lyckats mer än väl kan man lätt säga. Det folk inte fattar är att media tjänar MILJONER på den panik propaganda de hjärntvättar med just nu. Ju värre löp ju mer panik får folk och de har lyckats. Situationen här kommer aldrig bli som i Kina och Italien hur många skräckbilder media än pumpar ut därifrån. Helt enkelt för vi lever inte alls i samma typ av samhällen som de länderna gör I Kina och Italien bor fattiga folk ihop i tätbefolkade hus, med gamla och unga ihop. Där sprids viruset självklart lättare och dessutom är det fler äldre som stryker med. Vårt samhälle ser inte alls samma ut så det kommer aldrig ske samma med Corona här som där, belive me. Det NI kan göra är att hålla tillbaka ert panik hat i media när ni kommenterar till andra och ta det som händer rationellt med medkänsla och empati för andra istället, bara då kan krisen lösas. Vi är ju alla i samma båt nu och det är upp till oss om den skjunker som Titanic. Läs på några fakta men sitt inte och mata mostret med falsk Corona info som bara kommer ge er mer panik. Vi kommer klara oss ur denna krisen också, det tar bara lite tid, sans och folkvett.

LÄS MER: 6 resmål ni bör besöka asap innan de försvinner helt

Jag själv tänker i alla fall inte rida på panikvågen och döda all glädje för andra eller sluta blogga om det som är vackert, lätt och glädjefyllt. Det är därför jag startade denna hemsidan, för att sprida glädje, ljus och inspiration. Om jag sen blir hatad för jag tar välförtjänt semester efter hårt arbete, ja fortsätt med det då om det gör er lyckliga. Jag ångrar iaf inte min Barcelona semester en minut och här visar jag några härliga foton från resan.

Barcelona arkitektur

Arkitekturen är hel jäkla amzing i Barcelona! Vart man än går är det vackra hus med detaljer i fasaden to die for.

Fröken Inredningsvis på vandring i Barcelona! INNAN helvetet brakade loss.

SOMMAR REA FAVORITER

Sant Sebastia strand – the best of Barcelona

Husen i all ära men min absoluta favoplats i Barcelona var stranden Sant Sebastia beach. Den milslånga stranden UNDERBARA stranden ligger precis bredvid Bcn centrum. Jag hyrde som vanligt en cykel och cyklade längs hela stranden, det va ljuvligt. Jag måste även tipsa om en GRYM restaurang vid stranden Tapa Tapa som ni ser här ovan. De har mat som passar oss Skandinaver bättre och en härlig macka på frukost med krabba. Allt avnjuts med havsutsikt några meter bredvid. Kan det bli bättre? knappast :)

Sagrada familia Barcelona

Sagrada familia

Den megakända turistattraktionen katedralen Sagrada familia är ett måste att se om man är i Barcelona. Den är ett sant mästerverk och grundaren till detta magnefika byggnadsverk är Antoni Gaudí. MEN döm om min förvåning när jag var där och såg den såg jag att de renoverade den (trodde jag) Sen när jag kommit hem läste jag att katedarlen är ju inte klar ÄN! Efter över hundra år byggs det fortfarande på den och den beräknas bli klar ca 2026.

Det är vad jag kallar ett tvättäkta Spanskt bygge, då de är kända för att bygga hemsk långsamt haha :)

SOMMAR REA FAVORITER

Foto: hotellacasadelsol

Ett annat turist måste är såklart promenadstråket La Rambla, ”ramblan”som är en bred boulevard i Barcelona. MASSOR av folk promenerar längs denna kända walk varje dag. Det är även massa stånd med diverse krimskrans till turisterna.

TAKE ME BACK!

LÄS MER: Veckans vackraste Instagramhem – @mercilja

Jag ångrar inte en sekund jag reste till Barcelona och jag njöt av varje minut jag var befriad från gnäll Sverige och vårt kassa väder. Det är bara en sak jag stör mig på i Spanien och det är att nästan inga talar Engelska. Språk kan verkligen skilja människor åt helt. Jag tycker det är viktigt med att bli förstådd och hörd. Framför allt Engelska tycker jag ALLA länder borde lära sig i grundskolan, då det är ett viktigt språk att behärska.

Alla som inte kan Engelska kan enkelt gå en Engelska kurs via språkappen Babbel. Detta är en smart app där man kan ställa in just de ämnen man tycker bäst om inom ett språk och utgå från det. Istället för att rabbla grammatik och onödiga ord, så lär Babbel främst ut den sorts fraser man faktiskt har användning för i vardagen. Genom dessa vardagliga meningar kommer man automatiskt att lära sig grammatik och nya ord. Syftet med Babbel är att man snabbt ska lära sig det verklighetstrogna samtalet.

Jag är SÅ himla nöjd med min Barcelona resa och jag kom hem minst sagt i rättan tid innan alla flyg ställs in och städer går i karantän. Det är så himla trist det som pågår, men jag tror inte på att sitta läsa om Corona hela dagarna det är att ”mata monstret” Jag tror på att fortsätta leva, älska, skratta och vara den bästa person man kan vara även i en kristid. Vi får aldrig döda glädjen för andra, då har ondskan vunnit. Så tänk på vad du säger i nästa coment, det är upp till dig om du vill sprida kärlek eller hat.

Min mamma sa alltid Maria ”keep smiling” och de orden tycker jag vi alla ska ta med oss :)

LOVE & PEACE / M

PS här är det yttersta beviset att människor är värre än virus!

SOMMAR REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

6 kommentarer

Moa tisdag, mars 17, 2020 - 15:18

WORD! Det va tamejfan nåt av det bästa jag läst och du ska väl inte ha hat såå mycket tips du ger oss varje dag Folk är avundsjuka Kör din grej du är BÄST! Kram Moa

Svara
Marias memoarer tisdag, mars 17, 2020 - 22:16

Nej jättemärkligt vad folk kan häva ur sig för konstigheter, typ ”vem fan reser nu” då man kanske inte ens har koll på hur länge sen det var personen reste iväg etc. Min chef sitter för närvarande fast på Gran Canaria och hon är ingen korkad idiot utan faktiskt en riktigt förnuftig och kunnig människa. Ändå gjorde hon den fullständigt mänskliga missbedömningen att det skulle funka att åka dit. Hon hann väl va där typ en vecka innan allt eskalerade.

Svara
Maria Ljungström onsdag, mars 18, 2020 - 11:24

men EXAKT! jag reste PRECIS i gränsen innan kaos och karantän bröt ut När jag va i ljuva Bcn va allt normalt massa folk ute och ingen karantän wse Folk sitter hemma och gnäller för de har inget liv och de stör sig på andra som har ett :) om jag är självisk för jag tog en välförtjänt semester efter gett tusentals folk inredningstips 24/7 well då är jag väl det då Kram på dig och hälsa chefen det fan är bättre sitta karantän i great weather än här haha :) LOVE Maria

Svara
Jens onsdag, mars 18, 2020 - 11:50

SÅ JÄVLA BRA! folk är idioter

Svara
Kim Vest måndag, maj 17, 2021 - 16:05

I Kina och Italien bor fattiga folk ihop i tätbefolkade hus, med gamla och unga ihop. Där sprids viruset självklart lättare och dessutom är det fler äldre som stryker med. Vårt samhälle ser inte alls samma ut så det kommer aldrig ske samma med Corona här som där, belive me.
Jag anser nog att för många äldre har dött av Corona i Sverige, kanske inte på samma sätt som i Italien eller Kina.

Svara
Maria Ljungström fredag, juni 4, 2021 - 10:02

Ingen bryr sig om Corona längre Artikeln är old news :)

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 kommentarer 209 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis