Miljövänligt mode med Copenhagen Bamboo

Bambu mode och kläder tillverkade av bambu, blir allt mer populärt. Bara här i göteborg har jag sett en ökning av bambu mode i butikerna det senaste året. Bambu materialet trendar även stort utomlands just nu. I denna moderna tid av växande miljömedvetenhet och hållbarhetstänk, är bambu helt rätt i tiden. Modetillvekare rider på ecotrenden och försöker hela tiden hitta alternativa, mer miljövänliga material än de toxiska material man tidigare använt. Så vad är då bambu egentligen? Och varför har just detta material tagit över en hel värld?

Här får ni svaren på några vanliga frågor om Bambu som material. Samt tips på en rikitgt bra bambu mode butik online.

Varför används bambu i kläder & inredning?

Därför att Bambu är ett mycket hållbart material. Den är otroligt mångsidig, stark och mjuk. Inom Bambu mode ger detta material slitstarka och hållbara kläder. Inom inredning ger Bambu materialet tåliga möbler och inredning, som passar perfekt till barnfamiljer. En annan stor fördel med bambu är att den växer otroligt snabbt, vilket gör det enkelt att bygga många saker med den. Vissa bambuarter kan till och med växa med 30 cm om dagen!

Föreställ dig hur mycket det är. Bambu är faktiskt den snabbast växande växten på planeten, och det är det
en annan anledning till att användningen är så viktig för oss alla.
Bambus egenskaper:

● Stark
● Mångsidig
● Hållbar
● Växer snabbt
● Mjuk

Även om dessa är några av egenskaperna hos bambu i förhållande till materialet finns det även andra
fördelar med att köpa bambu ode och inredning.

Är bambu framtidens elekricitet källa?

Thomas Edison var geniet som uppfann glödlampan! Mindre än ett år efter att han utvecklade den första glödlampan (1880), designade Thomas Edison en ny version som hade alla väsentliga egenskaper hos en modern glödlampa. Ett glödtråd i en evakuerad glaskula med en skruvbas.

Den svåraste var att hitta exakt rätt material för glödtråden, den del inuti glödlampan som lyser när en elektricitet passerar genom den. Edison testade så mer än sådär 1600 material, inklusive kokosfibrer, fiskelina och tom. hår från en arbetares skägg.

Slutligen hittade Edison rätt med bambufiber för glödtråden. Edison och hans team upptäckte att kolsyrad bambu hade kapacitet att leda elektriciteten, och att det kunde hålla mer än 1200 timmar, mer än något annat material klarade vid den tiden.

Forskare i nutid har byggt vidare på hans arbete och har nu upptäckt att bambukol är ett naturligt ”nanorör” som kan leda elektricitet som en mycket tunn film som betalas ut på ytan av ett glas- eller kiselsubstrat.

Edison var verkligen en revolutioär uppfinnar som inte bara uppfann glödlampan först, han var även först att använda bambu.

Varför kan bambu hjälpa till att rädda planeten?

Vi har sett att bambu nämns av flera källor och nyhetskanaler som ett vinnande material, som kan hjälpa till att rädda planeten och varför? Jo, inte bara växer bambu extremt snabbt, men det är också en väldigt speciell växt. Den frigör 30 % mer syre än andra växter. Detta innebär att även om bambu ensam inte kommer att lösa klimatkrisen, är det ett bra verktyg som vi kan använda för att hjälpa miljön.

Faktum är att när du köper något gjort av bambu, så ger ni pengar oundvikligt till bambuodlare och hjälper även miljön. Det är därför som att köpa bambuprodukter har blivit ett bra sätt att visa hur mycket vi bryr oss om miljön. Det bästa med bambu är att vi inte heller behöver kompromissa modestil för att rädda planeten. Vi kan kombinera båda!

Bambu has it all!

Möt vintern med ett par trendiga och varma bambu strumpor!

Alla fina bilder på bambu mode ovan kommer från butiken Copenhagen Bamboo Denna butik satsar helhjärtat på bambu mode och kläder av allra högsta kvalitet. De har ett sortiment för både dam, herr och barn. Hos Copenhagenbamboo hittar ni ett stort sortiment av underkläder, träningskläder, loungewear, strumpor och mycket mer. Alla kläder är tillverkade av miljövänlig bambu, är sidenmjuka mot huden, men har ändå ett bra pris. Copenhagenbamboo säger själva:

Vi väljer att använda bambu eftersom det har minimal påverkan på miljön, och det ger dig maximal fördel.

Butiken har flera kända stora märken som tex. Vogue, Topeco, JBS, Lindhberg etc. Min absoluta favo T-shirt som jag haft varje dag senaste tiden, är gjord av just bambu. Jag får aldrig nog av tröjan, bambu materialet är mycket mjukare än andra material och lätt beroendeframkallande :)

Så vill ni både få en snygg garderob, ha sköna kläder mot kroppen OCH handla miljömedvetet. Då ska ni bege er till Copenhagen Bamboos hemsida.

Handla hållbart!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Lauren måndag, november 29, 2021 - 23:18

Lovely post! I love the first outfit – it looks so comfortable!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com/2021/11/shopbop-black-friday-sale.html

Svara
moa måndag, november 29, 2021 - 23:22

Vilka grymma tips du kommer med jämt! Jag måste testa bambu det verkar ju grymt :) Kram Moa

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 182 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis