Vi alla bär ansvaret för planetens hälsa. Många av oss är miljömedvetna men miljömedvetenhet i sig kommer inte rädda planeten från föroreningar orsakade av människor. Nej, vi måste även agera för en bättre miljö och köpsbesluten som Du fattar nu kommer påverka alla i framtiden.

Det finns nu ett någorlund stort utbud av ekologiskt mat t.ex. och jag hoppas verkligen att ni väljer detta över besprutade matvaror. Visst kan det kosta lite mer ekonomiskt med ekologiskt mat – men – kostnaden för din (och planetens) hälsa är betydligt högre med icke-ekologiska varor.

LÄS MER: 6 billiga sänggavlar för ett lyxigt sexigt sovrum

Ekologiska och miljövänliga beslut gäller även inom inredning. Visst kan man köpa plaststolar till en (inte alltid) billig peng, men dessa abominationer skadar planeten mer än ni tror – från tillverkningsprocessen till skrotning.

Miljövänlig inredning

xo table soffbord och mini o table

Snygga XO Soffbord

november september stol
September och November stolar.

Miljövänlig inredning

LÄS MER: 10 snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster

Veckans webshop som jag valt ut med stor omsorg är OX Design som producerar spännande och naturliga möbler under namnet OX. Detta Danska företag använder sig av miljövänliga material som infärgat läder från Argentina i sin produktion.

OX själva säger…

Lädret är producerat från nötboskap födda på det kända och berömda Pampas, ett Argentinskt hem för ca 70 miljoner nötboskap. Här får nötboskapen springa runt fritt till största delen av deras liv vilket gör att lädret får ett unikt, naturligt utseende som t.ex. insektsbett. Varje produkt har på detta vis sin egen unika historia!

OX producerar miljövänliga barstolar, fåtöljer, krokar och hängare till pallar, bänkar, småförvaring och soffor.

Jag uppmaner er ALLA att köpa endast miljövänlig inredning när möjligheten finns.

Rädda planeten, en möbel i taget!

LOVE M

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

5 Comments

 1. Du har helt rätt – miljötänk även när det gäller möbler är nästa steg att ta för många av oss. Därför tror jag att saker som ”ikea hackers” och mashups av olika slag där man tar något gammalt – lägger till och drar ifrån så att det blir nytt och fräscht också är ett sätt att återanvända möbler vi redan har omkring oss! En riktigt härlig fredag till er alla!!

 2. vad bra med miljövänligt. Det ligger så rätt i tiden.
  Älskar att folk, både designers och kunder faktiskt tänker till..

  Kram
  Stoffe

 3. Givetvis väljer man icke besprutade grönsaker och frukter, man lär tänka efter vad man stoppar i sig. Kroppen blir vad man slänger i den, och inte vill jag att min ska vara en soptunna för skräp och skit.
  Mini o table ser ut att passa utmärkt på vår balkong, tack för tipset! Hjälper man miljön, så hjälper man även sig själv och alla andra medmänniskor där ute.
  Och den där COCO fåtöljen, gud vad snygg och skön den såg ut att vara! Blir jag rik någon dag, då ska jag köpa mig en sådan!
  Vilken jätte mysig blogg du har!
  Våren har kommit hit till Stholm också, Tussilagon, krokusar och blåsippor har kommit och påskliljor som är på väg :) Så lycklig!!
  Ha en jätte skön helg! :)
  Love Sandra

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.