(Innehåller Hemtex Jotex ellos annonslänkar)

Midsommar är en ljuvlig högtid mitt i tiden då naturen har sin vackraste outfit. Såklart är det allra skönast att sitta ute och äta på terassen eller i trädgården. Tyvärr dricks det ju kopiöst på Midsommarafton så ingen minns i slutändan hur bordet såg ut.

LÄS MER: Hetaste utemöbler trender 2021

MEN fram till festen spårar ur är det vackert för gästerna att i nykter tillstånd välkomnas till ett vackert dukat bord. Här har jag därför en midsommar dukning special med några enkla billiga stilar ni lätt fixar ihop…enjoy!

Midsommar dukning

midsommar dukning

KÖPTIPS: Jättefina lyxiga bordsdukar hittar ni billigt HÄR

Pimpa uteplatsen!

Om man ska gäster kan det vara kul att göra nåt lite extra. Att pynta med vimplar har blivit poppis inne i barnrum men det är lika vackert att bekläda träden och uteplatsen med. Har ni vimplar i barnrummet redan så ta ut dem så slipper ni köpa nya bara för en gång.

Även papperslyktor är vackert att hänga i träden och lyser fint på årets ljusaste kväll.

Shopping favoriter

midsommar tips

Vad är väl vackrare än enkla plockade prästkragar på Midsommar ?

Foto: The Nichols

Blommor rakt av!

Ett urenkelt tips att snabbt få ett fint midsommarbord är att ställa glasvaser i mitten som en rak linje. Sätt sedan matchande samma blomster i alla burkar. VOILA så enkelt ni får en blommande midsommar dukning som platsar i Elle Decor.

OCH när senare allt annat går på sned i midsommarfyllan kan det vara bra att veta att något står kvar rakt och stadigt :)

dukning sommar
Foto: styleroom.se
dukning midsommar
Foto: styleroom.se

KÖPTIPS: Fina bordslöpare och servetter med mera finns HÄR

Håll ett nischat tema!

Det kan vara kul att hitta en röd tråd i midsommarfirandet. Det kan vara gammalsvenskt tema där man dukar med mycket Svenska flaggor som på översta fotot. Eller varför inte ett marint tema där båtar i olika former har fokuset, passar perfekt om man firar midsommar vid havet.

midsommardukning6

Go color crazy!

Strunta i alla regler och använd färgade dukar och färgade blomster. Gillar man färg så varför inte köra fullt ut. En vän till mig använder tex en färgglad bordsduk i köket som tidigare vart gardiner i en av hennes första hem. Att återanvända gamla prylar ger både en kul dekor men skänker även känslan av genuin nostalgi.

Uteplats favoriter

midsommar billigt

KÖPTIPS: Snygga ihopfällbara utestolar hittar ni billigt HÄR

En vit midsommarhelg!

Ja även om ni inte vill ha en nykter midsommar helg kan ni alltid hålla bordet helt vitt som kontrast. Till ett helvitt bord kan det vara snyggt med girlanger av gröna växter som murgröna i mitten av dukningen. Här passar ju våra klassiska vita prästkragar fint in då de även skänker lite gult till allt det vita.

midsommar dukning vit

Midsommar dukning

LÄS MER: Fynda Newport möbler – Få New England stilen ute

Det behöver som ni ser inte kosta skjortan att få till en stilig midsommar dukning, allt handlar bara om rätt små detaljer.

Jag önskar er alla en GLAD (regnfri) MIDSOMMAR och ät fler jordgubbar än ni dricker snaps, en liten tumregel från fröken Inrednningsvis :)

PUSS på er!

REA FYND Shoppen

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

2 Comments

  1. Mycket inspirerande!
    För mej här i Wales blir det inget midsommarfirande på midsommarafton, men däremot lite firande på söndag.
    Ha en trevlig midsommar!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.