Midsommar dukning – 5 billiga stilar att kopiera

(Innehåller annonslänkar)

Midsommar är en ljuvlig högtid mitt i tiden då naturen har sin vackraste outfit. Såklart är det allra skönast att sitta ute och äta på terassen eller i trädgården. Tyvärr dricks det ju kopiöst under midsommarfirandet så inte många minns i slutändan hur bordet såg ut.

LÄS MER: Sommarens snyggaste utemöbler trend

MEN fram till festen spårar ur är det vackert för gästerna att i nykter tillstånd välkomnas till ett vackert dukat bord. Här har jag därför en midsommar dukning special med några enkla billiga stilar ni lätt fixar ihop…enjoy!

Midsommar dukning

midsommar dukning

KÖPTIPS: Lyxiga bordsdukar hittar ni billigt HÄR

Pimpa uteplatsen!

Om man ska gäster kan det vara kul att göra nåt lite extra. Att pynta med vimplar har blivit poppis inne i barnrum men det är lika vackert att bekläda träden och uteplatsen med. Har ni vimplar i barnrummet redan så ta ut dem så slipper ni köpa nya bara för en gång.

Även papperslyktor är vackert att hänga i träden och lyser fint på årets ljusaste kväll.

Sommar rea favoriter

Nordic Nest
49956495
Soffadirekt
26954495
52958495
Soffadirekt
22954995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
1549516995
midsommar tips

Vad är väl vackrare än enkla plockade prästkragar på Midsommar ?

Foto: The Nichols

Blommor rakt av!

Ett urenkelt tips att snabbt få ett fint midsommarbord är att ställa glasvaser i mitten som en rak linje. Sätt sedan matchande samma blomster i alla burkar. VOILA så enkelt ni får en blommande midsommar dukning som platsar i Elle Decor.

OCH när senare allt annat går på sned i midsommarfyllan kan det vara bra att veta att något står kvar rakt och stadigt :)

dukning sommar

Foto: styleroom.se

dukning midsommar

Foto: styleroom.se

KÖPTIPS: Fina bordslöpare och servetter med mera finns HÄR

Håll ett nischat tema!

Det kan vara kul att hitta en röd tråd i midsommarfirandet. Det kan vara gammalsvenskt tema där man dukar med mycket Svenska flaggor som på översta fotot. Eller varför inte ett marint tema där båtar i olika former har fokuset, passar perfekt om man firar midsommar vid havet.

midsommardukning6

Go color crazy!

Strunta i alla regler och använd färgade dukar och färgade blomster. Gillar man färg så varför inte köra fullt ut. En vän till mig använder tex en färgglad bordsduk i köket som tidigare vart gardiner i en av hennes första hem. Att återanvända gamla prylar ger både en kul dekor men skänker även känslan av genuin nostalgi.

Uteplats favoriter

midsommar billigt

KÖPTIPS: Snygga ihopfällbara utestolar hittar ni billigt HÄR

En vit midsommarhelg!

Ja även om ni inte vill ha en nykter midsommar helg kan ni alltid hålla bordet helt vitt som kontrast. Till ett helvitt bord kan det vara snyggt med girlanger av gröna växter som murgröna i mitten av dukningen. Här passar ju våra klassiska vita prästkragar fint in då de även skänker lite gult till allt det vita.

midsommar dukning vit

Midsommar dukning

LÄS MER: DIY solskydd tips för trädgård & uteplats

Det behöver som ni ser inte kosta skjortan att få till en stilig midsommar dukning, allt handlar bara om rätt små detaljer. När ni dukar till midsommar försök att hålla basen ljus, som duk och servetter i vitt eller beige. Då kan ni istället ta i med färger på blommor och övriga dukningsdetaljer. Vilda blommor är speciellt fint att ha på midsommarbordet. Mixa blåklint med klassiska prästkragar för den rätta Midsommar känslan. OCH självklart måste bordet även ha en stor skål med rosenröda klassiska Svenska jordgubbar, ingen midsommar utan jordgubbar eller hur:)

Jag önskar er alla en GLAD (regnfri) MIDSOMMAR och ät fler jordgubbar än ni dricker snaps, en liten tumregel från fröken Inrednningsvis. Och gå inte och bada i havet efter massa alkohol, då är risken ni aldrig kommer se en Midsommar igen. Stay safe and sober!

Maria

Sommar rea shop – upp till 65 % rabatt

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

edita onsdag, juni 22, 2016 - 14:07 Svara
Lena i Wales torsdag, juni 23, 2016 - 08:36

Mycket inspirerande!
För mej här i Wales blir det inget midsommarfirande på midsommarafton, men däremot lite firande på söndag.
Ha en trevlig midsommar!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 341 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis