fbpx

Maxa myskänslan i vardagsrummet

Glöm att köket är hemmets hjärta! Det är istället vardagsrummet som har tagit över den titeln. Det är i vardagsrummet vi samlas när dagen är slut och det äntligen är dags att pusta ut. Ofta händer det att vi äter i vardagsrummet, även om vi inte borde, och till och med somnar där. Eftersom vardagsrummet har blivit mer än bara ett tv-rum krävs det även lite mer av inredningen.

Tänk på detta när ni inreder vardagsrummet

Foto: Sköna Hem

Ett vardagsrum ska både vara praktiskt, mysigt och bekvämt. Det innebär att du måste tänka på fler saker än att alla som sitter i soffan ser teven.

Nyckeln till ett ombonat vardagsrum ligger till stor del på sittplatserna. Det ser ofta mer ombonat ut om det finns både fåtöljer, soffa/soffor, sittpuffar och kuddar som bjuder in till att sitta ned. Det är också bra att inte centrera alla platser runt teven. Sprid ut dem i rummet. Det gör att den som vill sitta med surfplattan och läsa en tidning eller spela spel som Candy Crush, Fortnite eller blackjack kan göra det utan att varken störa eller störas. Eftersom spelandet har vuxit även bland vuxna och det numer finns säkra, licensierade spelsidor och välfyllda spelutbud med alltifrån kort- till tärningsspel, kan det vara bra att göra plats för en spelhörna.

KÖPTIPS VARDAGSRUM

Belysningen är en annan faktor som är viktig rent praktiskt och för att skapa känsla. Blanda bordslampor med golv- och taklampor för att få ljuskällor från olika håll. Det gör att belysningen blir varmare och mindre platt.

Om du tycker om att byta färgskala efter årstiderna, ge väggarna en neutral ton och sätt färg med inredningen istället. Välj kuddar, gardiner, mattor och detaljer i färgen som faller dig i smaken för tillfället. Det gör det möjligt att förändra rummet utan att det blir ett större projekt.

Undvik detta till varje pris

Förr eller senare gör vi alla inredningsmissar. Det är en del av livet och förhoppningsvis kan du titta tillbaka på dem med ett gott skratt. Några av de viktigaste sakerna du ska undvika när du inreder ditt vardagsrum är, oavsett stil, följande:

Lägg inte ut en vit matta under soffan och soffbordet. Eftersom det händer att vi äter framför teven, vare sig det är snacks till filmen eller frukost framför nyheterna, är risken stor att vi spiller. På en vit matta syns alla fläckar!

Välj inte ömtåliga material. Nog för att det är fint med kuddar i skira tyger eller att ha en färgglad soffa i sammetsimitation, men hur hållbart är det i ditt hem? Om familjen består av personer i olika åldrar, och kanske också fyrbenta medlemmar, är det bättre att välja material som tål stök, stim och att tvättas i tvättmaskinen.

Inred för dig inte för ett showroom. För att få till den där mysiga känslan måste du se till dig själv. Våga vara personlig och undvik att köpa allt på ett ställe. Du vill inte att ditt vardagsrum ska se ut som ett showroom. Det ska vara ett rum som ni lever i.

Tänk på detta när ni går i tankar att göra om i vardagsrummet. Ibland är det bättre att vara praktisk, men som tur är går det numer att inreda både praktiskt och snyggt.

REA FYND SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis