Mattor barnrum – En komplett barnmatta guide

Barnmattor, även kända som lekmattor, hjälper ditt barn utvecklingen av sin hjärna och muskler, och väcker deras nyfikenhet att upptäcka och lära sig mer om världen. För att hjälpa ditt barns utveckling och stödja dem i magen och krypstadierna behöver du en golvmatta för att dämpa deras dyrbara händer och knän. Går det då att inreda med barnmattor så det matchar resten av husets dekor? Jodå det går!

LÄS MER: BARNRUM INSPIRATION-7 STILAR NI VILL KOPIERA NU

Den här guiden hjälper dig att välja rätt barnmatta som bäst passar ditt barn och se till att de får den bästa upplevelsen oavsett om de lär sig krypa, gå eller leka.

Mattor barnrum – en guide

Häftig orm barnmatta ovan finns HÄR

Typer av golvmattor för barn

Barnmattor för barn är vanligtvis gjorda av skum eftersom dessa ger en säker och jämn dämpning som skulle skydda ditt barn från det hårda golvet. Det finns dock alternativ, såsom bomull eller hampa. Det finns 5 huvudtyper av golvmattor, var och en med sina speciella egenskaper.

1 Matta med pusselmönster

Dessa är de vanligaste barnmattorna. De var särskilt populära på 2000-talet. De är säkra, ger dämpning och bäst av allt, eftersom de är skumskurna i pusselbitar kan du göra mattan så liten eller stor som du vill. På så sätt kan du lägga mattor i hela rummet, även runt möbler!

Inte konstigt att denna barnmatta är ett så populärt val. Den är lätt att montera, flexibel och gör att ditt barn får mer utrymme att krypa och leka

Ni hittar matta ovan HÄR

2. Roll-up-barnmatta

En rullmatta är bäst att använda för mage. Eftersom det finns mindre utrymme att krypa runt, skulle en mindre, mer utrymmeseffektiv matta vara en bra plats för ditt barn att börja utveckla sina muskler.

När du är klar med denna matta kan du rulla ihop den och förvara den, helst då i ett skåp. Den finns i alla former och storlekar, och ibland även med söta illustrationer av en djurpark, stad eller sagoland.

3. Vikbar Matta

En ännu mer utrymmeseffektiv barnmatta är den hopfällbara. Roll-up-barnmattor kan vara ganska jobbiga att stoppa undan för att hålla ordning i rummet. Om du har ont om utrymme eller bara inte vet var du ska lägga en rullmatta, bör du överväg att köpa en hopfällbar. Du kan gömma den bakom en möbel eller mot väggen. De ger fortfarande samma dämpning som en rullmatta.

Precis som rullmattan finns denna matta i alla färger och storlekar. De är ett perfekt val om du vill spara utrymme och göra det enkelt att packa.

Ni hittar ursöt barnmatta ovan HÄR

4. Interaktiv Matta

En interaktiv golvmatta är en platt barnmatta, men med knappar och inbyggda leksaker som du kan trycka på och ha kul med. Dessa knappar skulle vanligtvis göra ljud eller lysa upp beroende på vilken du skaffar. Ditt barn, oavsett om det kryper eller går, kommer garanterat att älska sin nya interaktiv golvmatta.

Dessa interaktiva barnmattor skulle definitivt hjälpa barnets utveckling av motorik och sin observationsförmåga. Det kommer att göra dem mer nyfikna och benägna att lära sig mer om världen. De kommer att undra vad världen mer kan göra, och framförallt kommer de att ha kul när de leker med sin interaktiv golvmatta!

Dessa barnmattor är batteridrivna och förvaras vanligtvis som rullmattor. Dessa rekommenderas inte för magtid eftersom de höga ljuden kan skrämma barnet och de kommer inte att kunna få ut det mesta av det då, de kanske inte har börjat krypa ännu och inte kan nå de andra knapparna och leksaker.

5. Barnmattor med Aktivitetsgymnastik

En barnmatta för aktivitetsgymnastik är vanligtvis en platt, rund matta som har hängande leksaker, knappar, saker du kan dra och annat för att underhålla dina bebisar i timmar i sträck medan de är på mage. Aktiviteterna på varje barnmatta för gymnastik finns i ett riktigt brett utbud av val.

Det finns batteridrivna sådana som gör ljud och lyser upp, det finns sådana som bara består av plyschar, det finns sådana som har bilar, sådana som har säkerhetsbälten och så mycket mer. När du köper en barnmatta för aktivitetsgymnastik, välj den som du tror skulle vara roligast för ditt barn.

Söt matta med katt ovan finns HÄR

Se till att ditt barn är i rätt ålder för leksakerna på barnmattans aktivitetsgympans. Om ditt barn har fått tänder, och leksakerna är gjorda av plast, överväg att skaffa en som är mjuk och tuggbar, såsom plyschar istället. Om ditt barn är runt 2 eller 3 månader gammalt kan en barnmatta för aktivitetsgymnastik med en bil som lätt snurrar och ger bekväma, vänliga ljud hjälpa dem att utveckla sina hjärnor i tidig ålder och få dem att sträcka ut sina händer och utveckla motoriska färdigheter.

Dessa barnmattor för aktivitetsgymnastik är mycket bra för utvecklingen av hjärnan och uppmuntrar ditt barns tillväxt samtidigt som de utvecklar en nyfikenhet för världen, tillsammans med flera färdigheter, såsom observationsförmåga och motorik.

/Maria

REA FYND SHOP

Soffadirekt
4995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Nordic Nest
2.749 SEK3.865 SEK
Jotex
3 779,305 399
Ellos
4 499
Ellos
5 499
Ellos
5 499
Ellos
5 499

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 339 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis