6 bästa matleverans hem företag

6 bästa matleverans hem företag

Ibland orkar man bara inte laga mat. Efter jobb, hämtningar, skjutsningar och fritidsaktiviteter kan orken ta slut. Ett alternativ är att beställa hem mat från restauranger. Det är smidigt, det går snabbt och det är naturligtvis också gott!

Om du bor i en större stad har du flera matleveransföretag att välja mellan. I Stockholm och Göteborg har du mer än en handfull. På lite mindre orter kanske du får nöja dig med ett eller två alternativ. Här är vår lista på top 6 bästa matleveransföretag i Sverige.

Foodora

Foodora var först med hemleverans av mat från restauranger i Sverige. Det är därför inte konstigt att den här aktören också är störst och finns på flest orter i landet. Foodora erbjuder hemleverans på över 70 orter i Sverige. Numera erbjuds också hemleverans från butiker på många ställen.

Något som kännetecknar Foodora är de många möjligheterna till fri leverans. En annan är de många återkommande erbjudandena om 2 för 1 och liknande. De utmärkta möjligheterna att sortera bland restauranger är också värda att nämna, liksom de transparenta betygen. Foodora har en given förstaplats på vår lista.

Wolt

Wolt finns i över 15 stora och medelstora svenska städer. I företagets app och på hemsidan kan du beställa mat från olika typer av restauranger. I de större städerna kan du också beställa varor från butiker. Leveransen kostar från 9 kr och uppåt och inte sällan kan du hitta erbjudanden av olika slag.

En specialitet hos Wolt är möjligheten att se både kundbetyg och prisnivåer. Du kan också sortera restauranger och matställen utifrån många olika kategorier. Det gör att det blir lättare att hitta rätt.

Är det inte dyrt att beställa hemleverans av mat?

Hemkörd mat behöver inte kosta mer än den gör på restaurangen. Ofta får du betala en utkörningsavgift, men ibland finns ingen skillnad i pris. Maten du beställer kan dock självklart kosta mer än vad din hemlagade middag kostar.

Uber Eats

Uber Eats är ett dotterbolag till taxiföretaget Uber och finns idag i stora delar av världen. I Sverige erbjuder Uber Eats matleverans Göteborg, Stockholm och Malmö. Det är såklart en nackdel att endast storstäderna är i fokus, men förmodligen utökas servicen till fler städer i framtiden.

Något som sticker ut med Uber Eats är de många erbjudanden som presenteras varje dag. Det finns alltid ett stort antal rabatter och 2 för 1-erbjudanden att ta del av. Något som sticker ut negativt är att kostnaden för hemleverans är ganska hög.

Bolt

Bolt är det senaste tillskottet bland aktörer inom hemleverans av mat. Det var 2019 som företaget expanderade från att erbjuda sparkcyklar och andra transporter till att börja köra ut mat. Idag erbjuder Bolt matleverans Stockholm samt i Göteborg och Malmö.

Hos Bolt handlar allt om appen. Här listas alla restauranger och mataffärer som samarbetar med Bolt. Du får all information du behöver för att välja rätt. Med lite tur hittar du också ett erbjudande eller två. I Bolts app kan restauranger nämligen aktivera flera typer av erbjudanden, till exempel:

 • Fri leverans
 • Rabatt i procent på hela menyn
 • Rabatt på enskilda alternativ
 • Köp 1 – få 1 på köpet

Hotmat

Hotmat är en relativt ny spelare på marknaden för hemleveranser av mat. Det här företaget har inriktat sig mot lite mindre orter där de stora aktörerna inte finns. Exempel på städer är Karlskoga, Eskilstuna, Degerfors och Motala.

Hotmat har en snabb och snygg hemsida och app där det är enkelt att hitta mattyp och restaurang. Betyg och antalet betyg, avstånd, minsta beställning och pris för leverans presenteras tydligt så att det blir lättare att välja rätt.

Hemkört & klart

Hemkört & klart är ett annat matleveransföretag som har en lite mindre geografisk spridning. Företaget finns idag i Västerås, Eskilstuna, Söderhamn och Uppsala. Det är troligt att tjänsten kommer utökas till andra städer i östra Sverige.

På hemsidan eller i appen söker du på postnummer och hittar då alla tillgängliga restauranger och deras menyer tillsammans med eventuella erbjudanden. Du får också tydlig information om avgift och minsta ordervärde.

Kan man använda rabattkoder på matleverans?

Det finns flera sätt att använda koder för att få rabatt på leverans av mat hem till dörren. Matleveransföretagen själva kan erbjuda rabatter, liksom de restauranger som erbjuder hemleverans. Ofta kan du få en rabatt på din första beställning.

Hur fungerar det att beställa mat?

Att beställa hemleverans av mat är enkelt. Det du behöver är en mobil och namnet på en matleverantör. Varje företag har en app och en hemsida där du kan se vilka restauranger nära dig som finns tillgängliga. Normalt börjar du med att knappa in din adress.

För de olika restaurangerna kan du se vad som finns på menyerna, tillägg kring specialkost, med mera. Du beställer sedan din mat genom matleveransföretaget och det är också de som levererar maten.

Gör så här:

 • Gå till hemsidan eller ladda ned appen
 • Skriv in din adress (alternativt använd GPS-spårning)
 • Sök efter vad du vill äta
 • Titta på menyer och gör dina val
 • Lägg din beställning
 • Invänta leverans

Sammanfattning

Det är inte helt enkelt att få en bild av vilka matleveransföretag som finns. Det är inte så lätt att se var de finns och vad de kan erbjuda heller. Förhoppningsvis har vår guide gett dig lite mer kunskap kring möjligheterna.

Att beställa hem mat kan vara ett alternativ både när tid och ork saknas i vardagen och till mer festliga tillfällen. När du inte orkar eller vill (eller både och!) stå vid spisen finns ett praktiskt alternativ.

 1. Så roligt att testa något nytt!!

 2. Åh vilket bra erbjudande! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024