fbpx

Malaga restips – konstens Spanska stad

Jag har varit i Malaga otaliga gånger så jag kände det är dags för lite Malaga restips! Malaga är en spännande Spansk stad med söta trottoarkaféer, historiska torg och fantastisk arkitektur. En före detta stamplats för Picasso och det finns en ständig kreativ strimma genom staden. Enorma väggmålningar, mosaikgolv och iögonfallande gatukonst kantar de gamla gatorna. Se till att vandra längs Larios – en av de dyraste gatorna i Spanien, ofta jämfört med NYC:s 5th Avenue och Champs Elysees i Paris. Det är en av de viktigaste sevärdheterna i Malaga, Spanien.

LÄS MER: Top 5 bästa stränder i Portugal nära Lissabon ni bör besöka 

En bild säger mer än tusen ord och här får ni flera tusen i form av en mega-insta-inspiration från Malaga den senaste resan!

Malaga restips

Larios gata i Malaga jämförs med dyra exklusiva gator i Paris och New York!

1 Malaga beach

2 Malaga sun blue beach

3 Malaga inredningsvis beach

4 Malaga buildings

Besök matmarknaderna i Malaga

Vad är det bästa man kan göra i Malaga? ÄT ÄT ÄT! Maten i Malaga är förstklassig och det bästa sättet att lära känna den är genom att besöka en av stadens marknader. Mercado Central de Atarazanas är en livlig marknad i en vacker historisk byggnad. Det är svårt att inte bli imponerad av den enorma valvgången längst fram som en gång var en del av ett varv.

Byggnaden förenar morisk arkitektur från 1300-talet med industriell design från 1800-talet. Väl inne är den mest iögonfallande egenskapen dess enorma målade glasfönster. I stånden finns allt från ost och kött till färsk fisk, färgglada frukter och grönsaker och hundratals sorters oliver.

5 Malaga art

6 Malaga varied

7 picasso

Besök Pompidou Centre i Malaga

Du kanske inte hade förväntat dig att det första Pompidou-centret utanför Frankrike skulle vara i Malaga… men det verkar passa perfekt i denna kreativa stad. Den färgglada kubstrukturen sitter ovan jord medan det mesta av modern konst visas i galleriet under jorden.

Efter att ha tagit emot över 75 000 besökare under de första tre månaderna är Malaga verkligen en stad för konstälskare. Från Picasso och Francis Bacon till dynamiska liveframträdanden och besökande utställningar, det här är den typen av galleri där du inte behöver vara en konstkännare för att verkligen njuta av ditt besök!

8 Malaga chokladkaka

A must try before you die! :) If you only visit one restaurant in Malaga, this is the place ”La Plaza”

9 Malaga pink scooter

9.1 Malaga hus

Vandra längs Muelle Uno i Malaga

Malaga har en livlig hamn, och detta område känt som Quay 1 har helt förvandlats till ett coolt shopping- och matområde. Tillsammans med ett 30-tal butiker finns restauranger, cocktailbarer och gelatarias.

Och så finns det Zoco – en månatlig marknad som säljer allt från handgjorda hantverk och smycken till utsökt ekologisk mat.

10 Malaga cat

My meeting with a cute, black, Malaga cat :)

10.1 Malaga toilet

I found this beautiful queen-like furniture in a rest room….only in Spain :)

11 Malaga inredning

Spanish decor with a luxurious and classy feeling

12 Malaga bull fighting ring

Malaga är minst sagt en stad av kontraster. Vackra fashionabla kvarter, varvas med trasiga slumområden där fattigdomen aldrig är långt borta. Konstnären Picasso är född i Malaga och det märks då hans närvaro genomsyrar stadens alla hörn.

Det jag starkt kan rekommendera er om ni besöker Malaga är att hyra en cykel. Vi cyklade en hel dag längs den underbara havssträckan från Muelle Uno till Rincon De la Victoria. Stannade bla. till vid en underbar liten restaurang vid havet och åt helt fantastisk lunch i solen.

Vi vandrade runt i staden de dagar det var sol och söp in den spanska atmosfären från alla hörn. Den sista dagen åt jag den absolut bästa restaurang-middagen jag ätit på åratal, restaurangen heter La Plaza och chokladkakan till efterrätt var en våt matorgasm :) REKOMMENDERAS.

Som sagt kan det vara kallt även i Spanien på vintern så ta med jacka och varm tröja om ni reser dit under vinterhalvåret. Malaga lämnar ingen oberörd och jag kan varmt rekommendera er ett besök i denna konstinfluerade spanska stadspärla.

Con Amor M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis