fbpx

Lusthus inspiration & allt ni behöver veta innan köp

Lusthus ovan hittar ni HÄR

Att investera i ett litet lusthus är ett av de bästa sätten att göra din trädgård mer elegant, bekvämt och välkomnande. De kan användas till en rad olika saker, och kommer faktiskt att öka värdet på din fastighet. Det är även något vackert och romantiskt med de små lusthusen. De påminner om svunna tider då man bjöd sin käresta in i lusthuset och bjöd på romantisk middag.

I den här guiden kommer vi att titta på några av de vanligaste frågorna om lusthus, och om du ska köpa ett eller inte.

Ni hittar lusthuset i omålat trä ovan HÄR

Vad är ett lushus?

Ett lusthus är en traditionell liten byggnad med öppna sidor som kan ha många olika former. Oftast har den en åttkantig eller halvcirkelformad form.

De kan också dekoreras med gardiner, växter eller blommor. Det traditionella lusthuset är gjort av trä, men de mer moderna kan också göras av metall.

Vad används ett lusthus/Gazebo till?

Lusthusen kan användas för att ge skugga eller skydd och är ett bra komplement till din trädgård. Även om lusthus har olika sätt att användas, läggs de oftast till ett trädgård som utsmyckning. De kan också fungera som en förlängning av hemmet för att hålla evenemang eller helt enkelt njuta av utsikten.

Det skapar den perfekta platsen att koppla av under en varm sommardag, eller till och med under hösten.

Ni hittar vitt lusthus ovan här

Ni hittar vackert lusthuset ovan här

Är det värt att ha ett lusthus hemma?

Ja, lusthus är definitivt värt det. De låter dig inte bara skapa en unik struktur på din trädgård som du kan använda för flera aktiviteter, utan de ökar också värdet på ditt hus. Däremot kan de vara dyra. Beroende på storlek och vilka funktioner du vill inkludera. Det finns några budget-lusthus som har en metallstruktur och är täckta med tyg. Även om dessa kan vara ett budgetalternativ, har de inte samma charm som de klassiska som är bygga i trä.

Om du har lite pengar att spendera och du vill renovera eller dekorera din uteplats, bör du överväga att skaffa ett lusthus. Om du har en budget finns det andra liknande strukturer som kan användas för samma ändamål men som inte kostar lika mycket pengar.

De kan också vara svåra att underhålla och kräva en del underhåll, speciellt de av trä. Detta inkluderar att applicera lite färg för att säkerställa att träet förblir skyddat under vintern.

Vad är skillnaden mellan ett lusthus och en pergola?

Ett lusthus är vanligtvis en träkonstruktion, ett litet hus med tak, och det ger mer skugga och skydd än en pergola. Men det är också dyrare. Även om pergolor också kan vara ett bra komplement till ditt utomhusutrymme, kräver de oftast vissa modifieringar.

Eftersom en pergola saknar tak ger den inte lika mycket skydd som ett lusthus.

Ni hittar omålat lusthuset ovan här

Kan ett lusthus stå ute hela året?

Ja, ett lusthus bör definitivt stå uppe hela året, men som vi har nämnt kräver de visst underhåll. Oavsett om du har ett lusthus i trä eller en metall, finns det flera steg du bör vidta för att säkerställa att de håller länge. Att applicera speciell trä- eller metallfärg brukar vara ett av de viktigaste sätten att skydda lusthuset under vintertid.

Du kan också modifiera lusthuset något, för att se till att det håller längre och att det är skyddat mot klimatet.

Hur nära ska du placera ett lusthus till ditt hus?

Gazebos/lusthus tenderar att vara oberoende strukturer placera längre bort från huvudbyggnaden. De är robusta och stabila och tål vind. Det finns ingen fördel med att placera ett lusthus väldigt nära ditt hus, såvida du inte föredrar det. Om så är fallet kan du säkert göra det.

Men för att förbättra utseendet på din fastighet, och även dess värde, vill du placera ett lusthus en bit bort från ditt hus. Detta ger det tillräckligt med utrymme och avskildhet, och gör det till ett mycket välkomnande utseende och känsla.

Tillför lusthus ett värde till hemmet?

Ja, ett lusthus tillför värde till din fastighet, och det kommer du att märka när det är dags att sälja det. De är dyra strukturer som också är dyra att installera. Det finns också väldigt få hem med lusthus vilket gör dem ännu mer sällsynta och åtråvärda.

Det låter dig också ta emot och välkomna gäster för evenemang, fester och fester. Att veta var du ska placera lusthuset i ditt utomhusutrymme är också viktigt för att ge ditt hus ett större mervärde.

Generellt sett, ju större lusthuset är, desto mer värde kommer det att tillföra din fastighet. Det kommer definitivt att göra din fastighet mer attraktiv och det kommer att få ditt uteutrymme att stå ut.

Är ett lusthus en bra idé?

Som vi har nämnt innan kan ett lusthus vara dyrt. Inte bara för att köpa utan också för att installera och underhålla det. Om du har lite extra pengar och vill renovera eller försköna din uteplats, bör du överväga att skaffa ett lusthus. Du behöver inte köpa det största och dyraste lusthuset, och om du är händig kan du till och med sätta ihop det själv med lite hjälp.

Ni hittar lusthuset ovan här

Slutsats köpa lusthus

Dessa klassiska trälusthus är några av de mest fantastiska små utehus, som kommer att få alla att bli kära i ditt utomhusutrymme. Men om du har en lägre budget kan du fortfarande hitta några prisvärda alternativ, som kommer att ge dig samma känsla, men inte samma utseende.

Se till att du väljer ditt lusthus noggrant och att du placerar det i rätt del av din bakgård, för att njuta så mycket du kan.

Shopping favoriter

Nordic Nest
49956495
Soffadirekt
26954495
52958495
Soffadirekt
22954995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
1549516995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis