Luftfritös – varför ni ska byta till en & hälsofördelar

Under de senaste åren har det kommit en ny populär trend inom matlagning som alla borde prova – en luftfritös. Den är även kallad det Engelska namnet Airfryer. Sanningen är att en luftfritös har flera fördelar jämfört med vanliga fritöser. Det är inte bara mer praktiskt att laga mat med en luftfritös utan är också mycket hälsosammare när vi jämför med traditionella fritöser.

Här har vi sammanställt alla för och nackdelar med en airfryer och varför ni bör köpa en.

Hur fungerar en luftfritös?

Luftfritösen förlitar sig på en kraftfull fläkt, som trycker in varm luft i maten, som liknar en konventionell overn. Men eftersom luftfritös är mindre avtar inte temperaturen lika mycket som i konventionella ugnar. Det gör att den når högre temperaturer, och den direkta kontakten med maten gör den mer krispig på utsidan. Detta är perfekt för att ersätta allt som du brukade laga i en konventionell oljefritös med en luftfritös, som potatis.

Ni hittar billig luftfritös ovan HÄR

Fördelar med en luftfritös

Låt oss titta på några av fördelarna med att använda en luftfritös jämfört med traditionella fritöser.

Sparar tid

En av de bästa fördelarna med en luftfritös är att du kan spara mycket tid. Till skillnad från de vanliga fritöserna kan du bara lägga din mat i fritösen, ställa in timern och vänta tills den är klar. Det går också snabbare än att laga mat i ugnen.

Farväl oljiga och klibbiga fritöser som du behöver rengöra, och gör en röra. Det är också superenkelt om du inte har tid, och du har barnen som springer runt i huset medan de väntar på att mamma ska avsluta middagen.

Hälsofördelar

Det finns flera viktiga fördelar med att använda en luftfritös. Till att börja med har det bevisats att friterad mat kan leda till cancer. Även om en luftfritös också har sina implikationer, är den inte lika dålig som en vanlig fritös. Det kan också användas som ett sätt att gå ner i vikt och bekämpa fetma.

Enkel att använda och rengöra

Detta är kanske en av de bästa fördelarna med luftfritösen – den är superlätt att använda. Du lägger bara i maten och ställer in timern. Den är också bra att använda som ersättning för en mikrovågsugn, för att värma upp resterna.

En av de största fördelarna med att använda en luftfritös är kanske att den är extremt lätt att rengöra. Du behöver bara bort huvudpannan, och du kan till och med lägga den i diskmaskinen. Detta är den perfekta lösningen för dig som inte har mycket tid eller helt enkelt är lata när det gäller att diska, vilket de flesta av oss är.

Säkerhet

En annan stor fördel med luftfritösen, speciellt om du har barn, är att den är extremt säker. Du kopplar bara in den i uttaget och det finns inga risker. Med den traditionella fritösen har du het olja som lätt kan bränna dig om du inte är försiktig. Med barnen som springer runt kan detta vara en extra stress för dig och din familj.

Nackdelar med en luftfritös

En av de stora nackdelarna är att maten inte smakar lika bra som traditionella fritöser. Men när du tittar på skillnaden i kalorier, om du kokar potatis i en luftfritös kommer den att ha 70 % mindre kalorier än en vanlig fritös.

Jag kan dock garantera dig att smaken är klart mer hälsosam. Faktum är att i vissa av matvarorna kommer du inte ens att märka så stor skillnad i smak.

Ni hittar digital airfryer ovan HÄR

Slutsats airfryer

Det finns flera anledningar till att luftfritösen har blivit ett så fantastiskt och viktigt verktyg i våra hushåll. Det är praktiskt, hälsosamt och till och med lätt att rengöra. Dess tydliga fördelar jämfört med de fritöser vi har använt i flera år är tydliga, och den är också prisvärd.

Med tanke på alla fördelar bör du verkligen överväga att skaffa en luftfritös och prova några recept som kan göras på bara några minuter. Du kommer älska den!

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 426 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis