Jag fick så bra respons i mitt förra inlägg om lampor och belysning att jag fortsätter sprida ljus och ger här några belysning tips Det gäller helt enkelt att hitta rätt lampor till rätt rum.

Belysning tips

matbord

1. Dimmers ger rätt atmosfär

Mitt första belysning tips är att dimra så mycket du bara kan där hemma. Nej det är inte 80-tals varning ala Dynastin över dimmers med rätt dimmers kan du ist. ge rummet ett helt nytt liv.

Att ha starka irriterande lampor överallt kan vara nog så tröttsamt för ögat i längden. Med rätt dimmer på dina lampor kan du ge rummet den där rätta lagom-ljusa-känslan utan att vara för mörkt.

badrumsinredning

2. Belysning runt badrumsspegeln gör dig snyggare

När det gäller belysning i badrummet så är dimmers återigen ett bra tips, ibland vill man ha lite myskänsla därinne medan man andra gånger behöver riktigt stark belysning för påförande av make-up eller vid städning. Att ha ljus som omger spegeln är väldigt smickrande och ger dig en naturlig photoshop :)

inredningsblogg

3. Belysning längs golvet

Det blir allt mer populärt att sätta ledgångsbelysning längs nederkanten av väggarna, särskilt i hallar och större rum är det en effektfull typ av belysning. Det är inte bara modernt och snyggt utan även väldigt praktiskt för att man ska undvika att gå in i väggarna när det är mörkt.

ljusinspiration

4. Rätt belysning bakom TV:n

Det är ganska tröttsamt för ögonen att titta på TV. Ljusstyrkan därifrån är kontrastfyllt och ändras i styrka hela tiden. Ett enkelt sätt att göra kontrasten mjukare för ögat är att ha en ljuskälla bakom TV:n – det är dessutom väldigt snyggt.

soffbord

5. Belys hemmets höjdpunkter

I ett hem där det finns någon speciell prydnad eller särskilt vacker tavla är det givet att denna ska få sin egen belysning. Det tar inte bara fram själva prydnaden utan ger hemmet en hel del extra karaktär på köpet. Här är spotlights oslagbara när det gäller ljusinspiration och ljusinspiration.se har ett bra sortiment av spottar till alla rum.

ljusinspiration sovrum

6. Ljusinspiration i sovrummet

När man läser anstränger man ögonen ganska mycket och många är vi som gillar att läsa en stund i sängen innan sovdags. Varje person i sovrummet ska ha en egen läslampa som kan riktas i behaglig riktning. Med andra ord man har två snygga vanliga sänglampor efter smak på varje sida. Lägg där till två små läslampor som sätts fast bredvid de vanliga sänglamporna.

Det är bra om den har en skärm som gör att den inte stör evt. övriga personers skönhetssömn :)

lampa

7. Lampor i fönster minskar insyn

Bor man i hus eller en låg lägenhet så har man ofta problem med insyn. Genom att ha lampor i fönstren så minskar insynen ganska drastiskt när ljuset reflekteras i glaset – dessutom ser det väldigt hemtrevligt ut.

[hr]

Belysning tips

Jag måste medge att jag har en ny besatthet bortsett från kuddar….nämligen lampor :) Att belysa med rätt ljusinspiration är som att trolla med ett magiskt trollspö och ge ett mörkt rum en extreme makeover.

Alla härliga nya lampor på bilderna ovan kommer från ljusinspiration.se och de ger verkligen skäl för namnet. Att surfa på deras hemsida är farligt för varje sann lamp-narkoman som mig, då utbudet av läckra lampor är gigantiskt :) Kolla speciellt deras sortiment av golvlampor, en stor favorit är golvlampan Captain. Den sprider verkligen strålkastarljus ala Hollywood över ett tråkigt vardagsrum:)

Jag hoppas ni blivit upplysta :) och vill sprida mer ljus över vintermörkret.

LOVE M

ljusinspiration

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

23 Comments

 1. Hello,
  thank you for your sweet comment in my blog.
  Your blog is very interesting and I love some object and decoration.
  Nice week
  Xoxo

 2. Hey,
  nice blog.
  Of course I want to follow back.

  You told me that you are following me, but I can´t see that :)
  Can you tell me where do you follow me???
  Thank u

  xoxo
  Sarah

 3. Wonderful light inspiration!
  I like that one in bathroom. If it’s working like natural photoshop, i’ll take it. immediatelly. :D

  Thank you very much for lovely comment on my site.
  You have such a wonderful blog, take care. :)
  Jani

 4. I didn’t knew that trick of light by the window to prevent people being able to see inside… not that I have that problem but it’s a valious tip.Thank you for sharing!

 5. Hej härligt inlägg, då beslysning är otroligt viktigt i våra hem…
  önskar dig en fin helg /Carola

 6. So absolutely gorgeous!!! I’ve got a big thing for black/gold lighting lately…so that first one is *perfect*!

 7. Hi Maria! I’d love something as the first image, it makes me feel relaxed and the rooms appear so very lighted up, a very important thing to me:) Pin the pic now! Have a great weekend my dear, big hug and love:*

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.