fbpx

Inreda litet badrum – 10 bästa tips

Små badrum är ett vanligt problem. Självklart är ombyggnad alltid ett alternativ, men det är kostsamt och tar också längre tid. De goda nyheterna? Med smarta designlösningar kan du omedelbart förvandla ditt utrymme så att det ser större ut utan att bryta banken. Designers rekommenderar att bestämma den bästa layouten, använda kakel kreativt och använda naturlig belysning är nyckeln till framgångsrik badrumsinredning.

LÄS MER: Modernt badrum – så får ni ett trendigt badrum

Den här artikeln diskuterar några användbara inredningstips för att få ditt lilla badrumsutrymme att se större ut. Den svarar också på några vanliga frågor om ämnet.

Stilren duschhörn i genomskinligt glas finns HÄR

Överväg en duschdörr i glas

Vid det här laget måste du vara så över det där duschdraperiet, som ständigt klamrar sig fast vid dig när det är blött. Med en duschvägg i glas kommer detta att vara ett minne blott. Dessutom kommer det att göra ditt badrum stiligare och skapa en illusion av ett större utrymme. När du kan se allt i ett utrymme luras din hjärna att tro att den är större än den är. Vad mer? Eftersom glaset kan skäras till passar det även i de trångaste hörnen. För att säkerställa att din dörr alltid har en glänsande finish, se till att du rengör den väl.

Se till att det finns synligt golvutrymme

Ett annat avgörande designtrick som får ditt lilla badrum att verka större är att använda vägghängda enheter. Genom att göra det ser du till att mer golvyta syns, vilket skapar en illusion av rymd. I en anda av att spara golvyta, överväg också att välja ett smalt fristående badkar och skapa hyllor med hjälp av väggplattor. Resultatet? En sömlös drömlik känsla. Kom också ihåg att inkludera väggmonterade armaturer och beslag gjorda av ljus mässing, helst.

KAKEL SHOPPEN

629 SEK/m2
879 SEK/m2
878 SEK/m2
419 SEK/m2
868 SEK/m2
1079 SEK/m2
469 SEK/m2
629 SEK/m2

Ni hitta lyxig duschhylla ovan HÄR

Tänk förvaring

Ja, det är trevligt att badrumsskåp kommer med flera förmåner. Till exempel kan du säkert förvara dina ägodelar under diskbänken. Men de kan vara utrymmesslösare, särskilt i små badrum. Så, om du vill ha mer utrymme, byt ut ditt sminkskåp med en piedestal diskbänk eller fribärande bänkskiva.

Ha en enhetlig design

En fördel med att ha ett litet badrum är att ett mindre utrymme kräver färre material, till exempel kakel. Därför, om kostnaden alltid har varit en begränsning vid ominredning, gör ett litet badrumsutrymme det enklare.

Här är några transformativa badrumsplattor för att inspirera ditt nästa projekt:
• Bli djärv med färg- och mönsterkrockar: Tänk ombre-färgpaletter, glansiga ytbehandlingar och mönsterkrockar.
• Satsa på välformade sexkantiga plattor för ett uppseendeväckande buzz: De lägger till unik karaktär och effekt till ditt utrymme.
• Lek med tegelväggar: Detta kan hjälpa till att ge ditt utrymme en känsla av återvunnen stil.
• Använd tunnelbaneplattor subtilt för en modern twist
• Bli helvit för en tidlös atmosfär
• Prova tredimensionella mönster

Använd liknande kakel på väggar och golv

Att använda flera olika material i ditt badrum kan vara kaotiskt, vilket gör att ditt badrum känns trångt. Föreställ dig ett litet badrum med golvkakel i marmor, keramiska väggplattor, glasmosaik på sargen och gips ovanför sargen. Allt detta kan sammanfattas i ett ord: rörigt.

Det är därför tillrådligt att tona ner det visuella bruset genom att använda liknande material i hela rummet. Du kan till exempel använda kakel i stort format på både golv och väggar för att ge ditt badrum en luftig och luftig känsla. Resultatet är ett fräscht badrum med en sömlös känsla och den mycket eftertraktade hotellchic-stilen.

Välj distraherande texturer

Ibland kanske du önskar mer än bara kaklade väggar. Som du kanske har läst tidigare är fördelen med att ha ett litet badrum, att du har mindre utrymme att inreda. Därför behöver du inte mycket för att skapa din önskade look. Om du tycker att trä är tilltalande kan du använda återvunna brädor på väggarna eftersom de lägger till en varm och inbjudande känsla.

Skaffa ett liten badkar

Många tror att ett litet toalett betyder ”endast dusch”, vilket inte är fallet. Även för de minsta badrummen kan du alltid hitta ett badkar som passar. Detta är särskilt fördelaktigt för individer som inte är fans av duschar. Kom bara ihåg att du måste sitta upp mer, men du kommer fortfarande att kunna slappna av efter en lång dag. Komplettera utseendet med en färg som matchar ditt rums färgschema för att uppnå en sammanhållen känsla.

Spegel spegel på väggen där

Förutom att lägga till illusionen av ökat badrumsutrymme, reflekterar speglar mer ljus in i ditt rum. Överväg att skaffa en superstor spegel (5 fot x 3 fot). Du kan enkelt installera dem med hjälp av en borr, skruvar och borr. Alternativt kan du välja två speglar i skärningspunkten mellan två väggar. Den L-formade konfigurationen reflekterar mer ljus in i rummet, vilket gör att det känns ännu mer expansivt.

En viktig punkt att komma ihåg är att ramlösa speglar är bättre på att ge känslan av mer utrymme än inramade speglar. För de tyngre speglarna, skruva i reglarna för att stödja dem. Eftersom badrummet ofta är fuktigt bör du överväga en lackbeständig beläggning för att skydda dina speglar från hög fuktighet.

Ni hittar badrumsmöbel ovan HÄR

Belysning är allt

En genomtänkt badrumsbelysning kommer att få ditt utrymme att verka större. Designers rekommenderar att du placerar hängen och vägglampor på varje sida av badrumsspegeln. Överväg också att installera frostade lister i speglar och infällda lampor i taket. Nyckeln till fantastisk liten badrumsbelysning är att placera lamporna på ett subtilt sätt så att de inte lätt kan märkas.

OBS: För ett mysigt badrum, glöm inte att addera levande ljus och lyxiga doftljus!

Slutgiltiga tankar – litet badrum

Från duschar och speglar i glas till flytande förvaringsutrymmen och vägglampor, det finns ingen gräns för vad du kan göra för att ditt lilla badrum ska framstå som större. Ännu bättre, tipsen ovan är lätta att uppnå och kostnadsvänliga, så det finns ingen ursäkt för att kämpa med ett trångt badrum. Vi hoppas att dessa tips kommer att vara till hjälp i ditt nästa lilla badrumsrenoveringsprojekt.

FAQ – Litet badrum

Hur får man ett litet badrum att se större ut?

Här är några tips för att skapa en illusion av mer utrymme i ditt lilla badrum:
• Släpp in mer naturligt ljus
• Håll dig till en färgpalett
• Bli helvit
• Använd liknande material på väggar och golv
• Använd samma färger på väggar och golv
• Välj vägglampor
• Montera stora speglar

Hur får man ett mysigt badrum?

Lyckligtvis för dig behöver begränsat utrymme inte betyda ett tråkigt badrum. Här är några idéer för att skapa ett elegant badrumsutrymme:

• Lägg till omgivande belysning
• Flyt på fåfänga
• Få in lite värme med trädetaljer
• Måla plattorna
• Gå för en glasdusch
• Lägg till växter
• Överväg en väggmonterad diskho
• Blanda mönster
• Överväg texturerade väggplattor

Det minsta tillgängliga och användbara hygienrummet i bostäder bör vara 1.7 meter x 1.9 meter och ha en inredning som placeras så att man kan använda hygienrummet med en manuell eller liten eldriven rullstol

Hur mycket kostar det att renovera ett 3 kvadratmeter stort badrum?

Badrumsfräsar anger sina priser per kvadratmeter. Kostnaden för badrumsrenovering kan variera från så lågt som $35 per kvadratmeter till $120 per kvadratmeter. Därför, för ett 3 kvadratmeter stort badrum, förvänta dig att spendera allt från $105 till $360 beroende på projektets detaljer.

KAKEL SHOPPEN

629 SEK/m2
879 SEK/m2
878 SEK/m2
419 SEK/m2
868 SEK/m2
1079 SEK/m2
469 SEK/m2
629 SEK/m2

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis