fbpx

Låt barnen få den klassresa de förtjänar

Att resa och byta miljö har så många positiva aspekter! Man laddar batterierna, man lär sig språk och får kunskaper om andra kulturer, om hur världen fungerar. Och så ger det inspiration, inte bara för inredning utan allt möjligt. Därför är det tråkigt att det finns människor som inte reser, inte för att de inte vill utan för att de inte har de ekonomiska möjligheterna. Många hinner bli vuxna innan de har råd att åka utomlands.

Desto större skäl för skolan att se till att barnen kommer iväg på en rejäl klassresa. Kanske inte till New York, men åtminstone till London eller i alla fall Köpenhamn. Alla borde få chansen att åka på utlandssemester.

Foto: kilroy.se

Det är ju inte så att skolorna har en egen resebudget som de kan pytsa ut till avgångsklasserna på vårkanten, men med gemensamma krafter kan klassen själv tjäna ihop till sin resa. Det finns nämligen företag som samarbetar med skolklasser i sin verksamhet. Klassen kan t ex sälja saker och på det sättet få råd att åka på skolresa.

Klassen säljer företagets delikatesser, som belgiska chokladpraliner, dragerade mandlar och ekologisk olivolja. För varje vara de säljer får de behålla en del av pengarna, så ju mer de säljer desto mer pengar blir det till skolresan. Först tar de upp beställningar i sina egna bostadsområden, bland vänner och bekanta eller i sociala medier på nätet. Sedan får de hem allt de sålt, levererar varorna till kunderna samtidigt som de tar betalt av dem.

Jobbar de på duktigt och framgångsrikt kanske pengarna räcker för en resa till Lissabon, går det sämre får det bli Helsingfors istället. Även om de bara har råd att åka på cykelsemester och bo i tält är det i alla fall en resa, och resor ger upplevelser som är vad livet går ut på.

Att resa är att växa!

LOVE M

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis