fbpx

Låt Adam Alsings död bli ett wakeupcall Sverige

Adam Alsing är död! Det var länge sen Sverige fick en så hård käftsmäll. Jag blev själv otroligt chockad och frös till is när jag fick beskedet mitt i natten. Jag älskade Adam ända sen han va med i Big Brother och talade med honom flera gånger på Instagram. Men det som är huvudsaken i detta är att Adam Alsing dog av Corona. Han trodde som så många andra det var bara en ”vanlig förkylning” Men nej Covid19 är ingen vanlig förkylning eller influensa, det är ett extrem dödligt virus. Därför GÅR DET INTE att Sverige bara kör på som inget hänt. Tusentals människor kommer dö precis som Adam Alsing nu gjort. Det går inte gå till jobbet och köra på som vanligt mitt i en dödlig virus smittepedemi. Sverige har misslyckats radikalt i fighten mot Corona smittan so far.

Hur kan ett helt land kan blunda när en dödlig virus epedemi pågår för fullt?  Det är surrealistisk och skrämmande. Jag vet att många vill jag håller käft och bara skriver om inredning. Men jag kommer inte tiga för jag tar min stora röst och talar för den lilla människan. Jag talar för alla oss med kroniska besvär som går runt med konstant ångest att smittas. Jag är en människa som driver Inredningsvis ingen jäkla maskin. Jag kan inte tiga när jag ser en hel värld rasa samman. När Adam Alsing dog i Corona fick virus döden ett ansikte och inte bara statistik. Det visar att ALLA kan dö oavsett ålder eller status. Därför är det dags att agera i ett sovande lallaland som låtsas som inget har hänt.

Nej jag är ingen virus eller statsepidemiolog, men jag är en människa som nu är rädd för att leva i sitt eget land. Jag är är konstant rädd för jag lever med kroniska luftvägsproblem. Jag är rädd att inte regeringen tar sitt ansvar och tar itu med smittspridningen på allvar. Jag är rädd att leva i en framtid med konstant paranoia. Jag är rädd att sluta som Adam Alsing död i en mardröm med rymdmänsklädda folk och respirator runt mig.

Corona tar dessutom inte bara gamla som de först sa, det är totalt bullshit. Corona viruset kan döda alla ovasett ålder och hälsa innan. I UK tex. har massa unga personer utan tidigare hälsoproblem dött av Covid19. Allt detta får mig att reagera och se det inte resten av Sverige ser. Att vi måste börja ta detta på blodigt allvar och samarbeta NU! Det går inte att dra ut på det längre, det har sovits länge nog i landet lagom. Bara genom att alla börjar använda munskydd i T-bana och i kollektiv trafik som Asien gjort hade hindrat smittan markant. Stänga skolor denna värsta smittperiod och framför allt stäng alla restauranger där folk inte verkar fatta ett dugg. Jag vet att ni vill ha friheten när det är vår, men den kan ni få sen när allt är över. Just nu kommer frihet på andra plats och handlingsplan för att överleva smittspridning på första plats.

Shopping favoriter

Det som gör ont är att om Stockholm haft en lockdown där alla varit tvingade jobba hemma, då hade förmodligen Adam Alsing levt idag. Låt inte Adams död viftas bort, låt det som skett bli ett stort statement i kampen mot Corona. Att det går inte ignorera mera, vi måste ändra på vårt agerande i hela samhället för att få ett slut på smittan. Det första ni SKA göra, är att STANNA HEMMA så länge detta pågår. April och Maj är de värsta smittomånader enligt utländska experter. Jag har själv isolerat mig i en månad sedan jag var i Barcelona och kommer fortsätta göra det. Sedan att visa respekt när ni är ute i  matbutiker och hålla avstånd från andra människor. Menar hur svårt kan det vara?

Jag vill inte dö i respirator för att ett helt land sover i ett osynligt krig. Sverige för i H VAKNA!

RIP Adam Alsing – en av vårt land absolut bästa TV/radio personligheter. Bara att vara utan din unika röst gör ont som fan.

/Maria

REA FYND SHOP

Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
24953295
Newport
5 24810 495 -50%
Newport
10 71613 395

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis