Låt Adam Alsings död bli ett wakeupcall Sverige

Adam Alsing är död! Det var länge sen Sverige fick en så hård käftsmäll. Jag blev själv otroligt chockad och frös till is när jag fick beskedet mitt i natten. Jag älskade Adam ända sen han va med i Big Brother och talade med honom flera gånger på Instagram. Men det som är huvudsaken i detta är att Adam Alsing dog av Corona. Han trodde som så många andra det var bara en ”vanlig förkylning” Men nej Covid19 är ingen vanlig förkylning eller influensa, det är ett extrem dödligt virus. Därför GÅR DET INTE att Sverige bara kör på som inget hänt. Tusentals människor kommer dö precis som Adam Alsing nu gjort. Det går inte gå till jobbet och köra på som vanligt mitt i en dödlig virus smittepedemi. Sverige har misslyckats radikalt i fighten mot Corona smittan so far.

Hur kan ett helt land kan blunda när en dödlig virus epedemi pågår för fullt?  Det är surrealistisk och skrämmande. Jag vet att många vill jag håller käft och bara skriver om inredning. Men jag kommer inte tiga för jag tar min stora röst och talar för den lilla människan. Jag talar för alla oss med kroniska besvär som går runt med konstant ångest att smittas. Jag är en människa som driver Inredningsvis ingen jäkla maskin. Jag kan inte tiga när jag ser en hel värld rasa samman. När Adam Alsing dog i Corona fick virus döden ett ansikte och inte bara statistik. Det visar att ALLA kan dö oavsett ålder eller status. Därför är det dags att agera i ett sovande lallaland som låtsas som inget har hänt.

Nej jag är ingen virus eller statsepidemiolog, men jag är en människa som nu är rädd för att leva i sitt eget land. Jag är är konstant rädd för jag lever med kroniska luftvägsproblem. Jag är rädd att inte regeringen tar sitt ansvar och tar itu med smittspridningen på allvar. Jag är rädd att leva i en framtid med konstant paranoia. Jag är rädd att sluta som Adam Alsing död i en mardröm med rymdmänsklädda folk och respirator runt mig.

Corona tar dessutom inte bara gamla som de först sa, det är totalt bullshit. Corona viruset kan döda alla ovasett ålder och hälsa innan. I UK tex. har massa unga personer utan tidigare hälsoproblem dött av Covid19. Allt detta får mig att reagera och se det inte resten av Sverige ser. Att vi måste börja ta detta på blodigt allvar och samarbeta NU! Det går inte att dra ut på det längre, det har sovits länge nog i landet lagom. Bara genom att alla börjar använda munskydd i T-bana och i kollektiv trafik som Asien gjort hade hindrat smittan markant. Stänga skolor denna värsta smittperiod och framför allt stäng alla restauranger där folk inte verkar fatta ett dugg. Jag vet att ni vill ha friheten när det är vår, men den kan ni få sen när allt är över. Just nu kommer frihet på andra plats och handlingsplan för att överleva smittspridning på första plats.

Shopping favoriter

Det som gör ont är att om Stockholm haft en lockdown där alla varit tvingade jobba hemma, då hade förmodligen Adam Alsing levt idag. Låt inte Adams död viftas bort, låt det som skett bli ett stort statement i kampen mot Corona. Att det går inte ignorera mera, vi måste ändra på vårt agerande i hela samhället för att få ett slut på smittan. Det första ni SKA göra, är att STANNA HEMMA så länge detta pågår. April och Maj är de värsta smittomånader enligt utländska experter. Jag har själv isolerat mig i en månad sedan jag var i Barcelona och kommer fortsätta göra det. Sedan att visa respekt när ni är ute i  matbutiker och hålla avstånd från andra människor. Menar hur svårt kan det vara?

Jag vill inte dö i respirator för att ett helt land sover i ett osynligt krig. Sverige för i H VAKNA!

RIP Adam Alsing – en av vårt land absolut bästa TV/radio personligheter. Bara att vara utan din unika röst gör ont som fan.

/Maria

REA FYND SHOP

Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
24953295
Newport
5 24810 495 -50%
Newport
10 71613 395

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

7 kommentarer

Marias memoarer fredag, april 17, 2020 - 12:06

Jag tycker det känns rätt bra att bo i Finland där människoliv prioriteras framom ekonomi. Hoppas Sverige nu tar till hårdare åtgärder så att man kanske framöver kan rädda människoliv..

Svara
Maria Ljungström fredag, april 17, 2020 - 13:47

Eller hur! Jag blir så ledsen och arg på alltihop. Den där sega gubben Tegnell är jag bara trött på, han ljuger om nästan allt. Får folk tro att allt är så jäkla bra. Sjukvården tex den sa han är på topp? Menar va? Knappast. Sen var det han som sa det var ok att åka till Italien i början, vilket gjorde att folk kom tillbaka till Sverige med Corona smitta. Men fortsätt applådera en dåre medan resten av världen sitter i lockdown och folk dör på löpande band. Man behöver inte vara en lärd man för att med ett vaket sinne se hur jäkla dumt det som pågår är. Jag blir förbannad som själv har luftvägsproblem att samhället inte agerar mitt i en smittsam pandemi. Stay strong /M

Svara
Jonas fredag, april 17, 2020 - 13:49

UNDERBART! att nån går ut och på ett rakt ärligt och mänskligt sätt säger det många inte vågar. Du borde ge dig in i politiken tjejen, Sverige behöver dig :)

Svara
Lise-Lott Skickat fredag, april 17, 2020 - 14:16

Hej igen
Skriver här också . Håller med om allt du skriver .
Min syster gick bort i corona dagen före Adam Alsing. Och visst är det en alvarlig sjukdom . Hoppas det inte blev missförstånd nu på fb .
Tycker det är bra att du tar upp det här.
Mvh Lise-Lott

Svara
Maria Ljungström fredag, april 17, 2020 - 14:52

Fy vad hemskt :( jag känner med dig verkligen. Det är för din syster och alla andra jag går ut med mina personliga inlägg. Jag vill Sverige fattar vilket de inte gjort än. De tror det räcker med lite handsprit och avstånd i matkön. Det som krävs dessa värsta månader är att alla stannar hemma hela tiden så viruset går ner. Det är bästa lösning innan vaccin finns. Visst ekonomin kommer gå kass ett tag men jag tar hellre och räddar liv framför pengar. Ekonomin går bygga upp efter pandemin är över. All is good och stay strong /Maria

Svara
Moa lördag, april 18, 2020 - 10:45

Tack! att du ger din röst till oss vanliga människor. Jag jobbar som lärare och lever nu med konstant ångest att gå till jobbet. Rör mig bland sisådär 27 elever varje dag och många är sjuka ofta. Jag tycker inte vi lärare borde utsättas för detta utan att regeringen stänger skolorna ett tag. Hemma undervisning har funkat utmärkt i andra länder. Alldeles för slappt i detta landet! VH Moa

Svara
Friskare söndag, april 19, 2020 - 07:02

När man läser nyheter så framstår det ju som att saker och ting inte är så illa. På SVT matas det ju hela tiden med att kurvan planar ut och bara lite över 1500 döda och så vidare. Men ta en titt på ett likvärdigt land (i befolkningstorlek) som Israel och det är stor skillnad. Tror inte de har nått 200 döda och där går kurvan åt andra hållet nu…

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 kommentarer 170 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis