10 lastpall idéer och inspiration

10 lastpall idéer och inspiration

Vår älskade lastpall har blivit en riktig möbelikon! Med tiden har även folk kommit på mer och mer kul idéer om hur man kan använda och inreda med lastpallen både inne och ute. Om du letar efter inspiration om hur du helt gratis kan inreda mred lastpallar på olika vis, då ska du stanna kvar. Här tipsar vi lastpall inspiration i form av DIY-möbler som sängramar, gavelbord, soffbord, hyllor, skrivbord, samt mycket mer.

LÄS MER: Bygga trädäck – bästa tips och råd

Här får ni 10 lastpall idéer att kopiera där hemma och inspiration!

VARNING

För gör det själv-projekt använder ska man använda lastpallar som inte har behandlats kemiskt, samt förhindrar användning av ostämplade pallar eller de med märkbara missfärgningar. Eftersom det är svårt att fastställa vad en lastpall har utsatts för tidigare, rekommenderas att du inte använder träpallar för att göra DIY produkter som kommer används för matlagning.

Foto: lizmarieblog.com

1. Detta kostnadseffektiva gör-det-själv-soffbord gjordes av torrborstat pallträ, som säkrades med vax för att ge det en tidlös känsla. En grundläggande uppsättning hjul gör den mobil och funktionell samtidigt som den inkluderar lantliga vibbar i detta ljusa vardagsrum.

Foto: A beautiful mess

2. Hårnålsben ger denna gör-det-själv matbordsskiva i trä en modern rustik atmosfär. Trästolar med en högblank lackerad finish står i kontrast till det helt naturliga pallträbordet.

Foto: thistlewoodfarms.com

3. Återbrukat pallvirke såväl som benen på ett gammalt bord integrerade för att göra detta DIY-moderna lastpall skrivbord i bondgårdsstil. Att måla benen vita hjälper skrivbordet att assimilera sig med utrymmets neutrala bondgårdsdesign samt dess blandning av oroliga vita ytor såväl som träytor.

Foto: JC Design

4. För utomhus är detta lastpall soffbord utan hjul perfekt att förankra detta blåsiga utomhusrum vid poolen. Det låga pallbordet förstärker den träinramade kärleksstolen samt rottingstolar för en modern boho-stil.

Foto: funkyjunkinteriors.

5. En smart lastpall TV_bänk med integrerat medialagringsutrymme för att hysa en plan skärm. Pallvirket ger en rustik jämförelse med modern teknik, medan en glasskiva ger det ett färdigt utseende. TV:ns tyngd upprätthålls av bitar av 2 × fyror som placeras under ytan för att förstärka glaset.

6. Här har man gjort en n bekväm dagbädd av lastpallen. Som ger en bekväm, avslappnad plats att umgås i i ett skönt klimat. Det väderbitna pallträet förstärker den omgivande tegelväggen såväl som stängsel av återvunnet timmer. Boho-stil som en stråhatt på väggen och massor av växter som gör att det verkligen känns välkomnande.

Foto leanneford.com

7. Ett vintage pallbord! Träpallar skiljer sig i utseende beroende på var de kommer från och exakt hur gamla de är, vilket alla som faktiskt någonsin tidigare har tittat på en fransk loppmarknad och snubblat på ett antikt järnvägspallbord kan vittna om. Detta vintage träpallbord från Leanne Ford Interiors har en väderbiten skiva och även extra stora svarta hjul i industriell stil som ger det en klassisk känsla och tillför värme till detta ombyggda, neutrala, moderna vardagsrum från mitten av århundradet.

Foto: Liz Marie blog

8. Du kan variera tonen och känslan av pallträ för att matcha din design genom att smutsa ner den i en mörkare färg. Denna gör-det-själv-sänggavel gjord av mörkt smutsade pallträskivor tillför värme till ett modernt gårdshuss och sovrum. Den takhöjda huvudbrädan är toppad med ett föremål av återvunnet gjutning som är skamfilat för att matcha, vilket ger föremålet en slutlig känsla som förstärker de antika speglarna som hänger på båda sidor samt funktioner som en väggyta med träaccent.

Foto KatarzynaBialasiewicz / Getty Images

9. Vänd dina timmerpallar på sidan och placera dem mot väggen för att tillverka en hylla eller en växthylla (eller en kombination av de två, som du ser här). Se till att reparera träpallarna mot väggen för att undvika risken att de välter på små tår eller tassar. Med ett par anordningar kan pallarna även förvandlas till stående planteringskärl.

Foto themerrythought

10. Den här gör-det-själv-pallsoffan har en dubbelstaplad timmerpallsbotten som är klädd med sömlösa kuddar. Utformad med grå-vita tyger, ett modernt soffbord och en klassisk rödfärgad matta, känns loungerummet på baksidan verkligen bekvämt och inbjudande för avkoppling eller glädje.

Slutsummering

Som ni ser finns det otaliga idéer för vad man kan göra med lastpallar i hemmet. Vi hoppas att ni fått massa skön inspiration från detta inlägg, så ni kan hem och göra lite DIY jobb nån regnig helg. Skicka oss gärna bild på lastpallen hur det blev, så kanske er bild kan komma  med här på Inredningsvis.

FAQ

Är träpallar riskfria att använda i ditt hem?

Om du plockade upp en gratis timmerpall från sidan av vägbanan eller utsidan av en soptunna, gör ditt bästa för att se till att virket är rent, utan oljebaserade eller andra fläckar och faktiskt inte har behandlats med skadliga kemikalier. . Sök efter en IPPC-stämpel (International Plant Protection Convention) på pallens yta, vilket krävs på de som kommer från länder utanför USA Välj pallar stämplade HT (värmebehandlade med användning av ånga eller torr ugn varm) eller DH (dielektrisk värms med mikrovågor eller superhög frekvens). Undvik att använda pallar som är märkta med MB (metylbromid) eller SF (sulfurylfluorid), som båda lämnar efter sig kemikalier du inte vill ha i din inredning.

Vilka är nackdelarna med pallmöbler?

Förutom risken att på egen hand avslöja osäkra kemikalier från pallar som faktiskt har behandlats med dem, se upp för eventuella utstickande spikar, skruvar eller vassa sidor när du arbetar med en träpall. Slipa alla typer av nyligen skaffade pallar för att minimera risken för splitter.1.

Vad ska man använda för att färdigställa lastpallar?

Träpallar kan målas om eller missfärgas med en vatten- eller oljebaserad lackning efter önskemål och efteråt säkras med vax eller ett klart lager av lack eller lack. Vissa människor väljer att hålla träpallar oförseglade för en rå såväl som rustik utsikt inomhusmöbler eller inredning, men försegling av timmerpallar kommer säkert att göra dem vattentäta, vilket är särskilt användbart om du tänker använda dem utomhus.

REA PÅ SOFFOR

  1. Det man istället ska vara förbannad på är att vissa tar tiotusentals kronor för en möbel som någon annan uppenbarligen lyckas tillverka för en MYCKET mindre summa! Skiljer sig verkligen kvalitén SÅ mycket?

  2. Vilket KLOCKRENT inlägg tack haha!

  3. Åh så mycket fint :D. Mio ligger lite dumt till ifrån mig, men när jag är där handlar jag alltid något :D

  4. SV: Skrattar :)

    Åh Mio är en butik jag sällan är i, men jag ser i ditt inlägg att där finns massor som jag skulle vilja titta närmare på, älskar ju marmor ;)

    Trevlig söndag!

  5. Det jag gillar bäst med denna bloggen är att du ärligt vågar skriva det andra inte gör:) Kram Amanda

  6. Älskar Mios inredning! Skulle inte påstå att dom kopierar heller. Visst att vissa saker kan likna andra men så är det väl överlag inom försäljningsbranschen? Liksom nej nu får GB sluta med försäljningen av vaniljglass, den smakar för likt Triumfs.. Det går inte att variera en vit pall i all oändlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024