fbpx

Låna till badrumsrenovering – 3 viktiga tips

 Att renovera ett badrum är ett utav de största jobben som du kan göra i ditt hem. Dessa renoveringsarbeten blir ofta omfattande och kostar mycket pengar – men kan radikalt öka din bostads värde om arbetet utförs på rätt sätt.

LÄS MER: Bästa badrumsgolv guide nånsin – så hittar ni rätt badrumsgolv

Men det finns många överväganden att göra vid en badrumsrenovering, alltifrån valet av hantverkare till vilken bank du ska låna från. I den här artikeln kommer vi att ge dig tre konkreta tips som hjälper dig på vägen.

  1. Börja med att jämföra priset mellan olika firmor

Ett av de största misstagen folk gör är att välja den “första bästa” hantverkaren när det kommer till renoveringar. Även om de flesta hantverkare erbjuder samma service och har samma kunskap, så kan deras priser variera kraftigt mellan varandra. För att få det bästa priset bör du helst be om prisförslag från minst tre olika byggföretag – innan du bestämmer dig för vilken hantverkare du vill anlita för jobbet.

Men det är viktigt att även inte bara gå på priset eftersom det finns en hel del oseriösa hantverkare som är verksamma inom branschen.

  1. Välj ett lån med bäst villkor och ränta

Vårt andra tips är att jämföra bankerna mellan varandra då deras priser och avtal/villkor kan variera kraftigt mellan konkurrenter. Till exempel tar vissa banker ut en fakturaavgift, och olika påminnelseavgifter.

Ett utav de snabbaste och enklaste sätten att jämföra banker är genom att använda kreditval.se eller liknande jämförelsesajt. Dessa webbplatser samlar information om olika banker, inklusive deras räntor och maximala lånebelopp, samt recensioner från tidigare kunder. Detta gör det lättare för dig att fatta ett välgrundat beslut.

Badrum shop

  1. Gör en beräkning hur din ekonomi påverkas innan du skriver på ett låneavtal

Kostnaden för renoveringen varierar beroende på projektets omfattning, materialkostnaden och som – tidigare nämnts – arbetskostnaden. Innan du beslutar dig för att anlita en hantverkare och ta ett lån inför renovationen bör du beräkna hur din ekonomi kommer att påverkas av lånet. Du bör till exempel ta hänsyn till återbetalningstiden, amorteringskravet från banken, och räntan. Hos kreditval.se kan ni enkelt jämföra många olika lån för att hitta det allra bästa.

Om du i dina beräkningar märker att lånet kommer att ha en betydande inverkan på din hushållsekonomi kan det vara en god idé att:

  • Revidera badrumsprojektet och eventuellt minska projektets omfattning.
  • Byt dyrare materialtyper till billigare, till exempel genom att använda våtrumstapet istället för kakel.
  • Se om du kan köpa begagnade vitvaror.
  • Spara mer pengar inför renovationen så att du slipper ta ett alltför stort lån.

Badrum shop

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis