fbpx

Låna pengar till hushållsapparater – smarta tips

Hushållsapparater kan som bekant gå sönder både i tid och otid. Och att köpa en ny hushållsapparat är heller inte billigt! Ofta händer även sånt när man har dåligt ställt redan. Lyckligtvis kan du låna för att att kunna täcka kostnaderna till en ny hushållsapparat. Nedan tittar vi på vad ett bra privatlån för hushållsapparater är och hur du gör för att ansöka om lånet.

Foto: Vedum.se

Hushållslån

Att byta ut en hushållsapparat som gått sönder är oftast en oväntad utgift. Troligtvis går torktumlaren eller diskmaskinen sönder när du inte har tillräckligt med pengar för att snabbt kunna ersätta den trasiga apparaten. Vitvaror är inte direkt billiga, speciellt om du inte vill köpa en begagnad apparat. Kylskåp, spishällar och ugnar, diskmaskiner och tvättmaskiner — alla dessa hushållsapparater kostar vanligtvis mellan 5 000 och 10 000 kronor.

Så när du helt plötsligt måste köpa en ny hushållsapparat kan det fullkomligt förstöra din budget. Det är en stor ekonomisk påfrestning, speciellt om du inte har ett sparkonto med en buffert för akuta situationer.

Hur kan jag låna till hushållsapparater?

Du kan låna pengar med privatlån för att köpa en ny hushållsapparat. Ett privatlån är ett osäkrat lån som du kan använda till i stort sett vad som helst, eftersom att banken sätter in den önskade lånesumman på ditt konto. Ett osäkrat lån betyder att du inte behöver lämna någon säkerhet för de pengar du lånar.

Villkor för privatlån varierar från långivare till långivare. Att få ett privatlån är ganska enkelt och pengarna kommer ofta snabbt in på kontot. Du kan ansöka om lån online, vilket gör processen okomplicerad och tidseffektiv. Så om du befinner dig i en nödsituation och behöver en hushållsapparat så snart som möjligt, är ett privatlån det bästa alternativet.

Många storbanker lånar inte ut belopp under 20 000, men det finns många andra långivare att vända sig till för att låna en mindre summa. Det bästa sättet att jämföra räntor och villkor på är att använda ett jämförelseverktyg som kostnadsfritt sammanfattar priser för olika lån.

Undvik finansiering

Många försäljare av vitvaror erbjuder egna finansieringsalternativ. De kan vanligtvis erbjuda avbetalning av dina vitvaror. Det betyder att du får till exempel 24 månader på dig att betala hela beloppet med en viss ränta. Detta kan vara ett lockande alternativ, eftersom att det är enkelt och smidigt att låna direkt från försäljaren eller dess samarbetspartner.

Men det är viktigt att se upp med den här typen av finansiering. Troligtvis tjänar du mycket på att låna pengar från en annan bank. Det beror på höga räntor och dolda avgifter. Finansiering från en återförsäljare som samarbetar med till exempel Klarna, kan kosta 25% i ränta — Varje månad! Om du vill köpa en ny hushållsapparat med finansiering är det därför viktigt att se till att avtalet innehåller 0% i ränta, under hela låneperioden.

Om du tar ett privatlån istället kan du förhandla dig fram till det billigaste lånet med de bästa villkoren, vilket kan löna sig mycket i längden.

Slutligen

En trasig tvättmaskin behöver inte betyda att världen går under. Det behöver inte ens betyda slutet för din budget. Ett mindre privatlån kan vara en god idé om du snabbt måste ersätta den trasiga apparaten. Tänk på att jämföra villkor och priser på lånet noga innan du lånar.

/Gästpost

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis