Lån utan UC kan underlätta er kontantinsats

Funderar du möjligtvis på att investera i en bostadsrätt? Efter det att reglerna om bolånetaket infördes så går det inte längre att låna hela bostadens marknadsvärde, utan i dagsläget får du endast låna upp till 85% av bostadens värde. De resterande 15% räknas som kontantinsats och måste finansieras av dig på andra sätt.

kontantinsats

Ska du köpa en bostad kommer du som sagt behöva betala minst 15% av bostadens värde. Förr i tiden kunde topplånet till en viss del finansiera detta. Om du inte har tillräckligt med kapital är en möjlighet att låna till din kontantinsats. Kontantinsatsen kan inte finansieras med hjälp av ett bolån men däremot finns det kontantinsatslån, vilket fungerar på samma sätt som ett vanligt privatlån. Denna typ av lån har vanligtvis lite sämre villkor än själva bolånet, eftersom vid bolån så tar banken bostaden som säkerhet. Det blir mindre riskfyllt för banken att låna ut pengarna och de kan då erbjuda en lägre ränta. För att inte kontantinsatslånet ska påverka din kreditvärdighet beträffande det stora bolånet så kan det vara klokt att taSälvklart är det alltid rekommenderat att spara ihop till kontantinsatsen för då minskas dina framtida, månatliga utgifter.

Lån utan UC innebär kreditinstitutet hämtar sina kreditupplysningar från ett annat upplysningsföretag än Upplysningscentralen, vilket är det ledande kreditupplysningsföretaget i Sverige. När du ansöker om ett lån, abonnemang eller ett hyreskontrakt registreras kreditupplysningarna som en förfrågan i Upplysningscentralens databas. Lån utan UC-kontroll har verkligen skapat många möjligheter för dagens låntagare. Många kreditförfrågningar kan medföra sämre villkor eftersom det kan tolkas som att låntagaren stretchar sin ekonomiska situation och är i desperat behov av pengar. Om du blir beviljad lån är det oftast med ogynnsamma villkor, det beror på att räntan bestäms efter din kreditvärdighet. Förfrågan försvinner som tur är efter ett par år men under tiden kan det vara svårare för dig att bli beviljad lån. Kreditupplysningen syns bara hos de upplysningsföretag som utfärdar den. Det är alltså fördelaktigt att ta små privatlån från långivare som använder sig av andra upplysningsföretag och att spara sina kreditförfrågningar till stora banklån via UC. Du kan alltså gynnas både idag och i framtiden av att söka lån utan UC.

LÄS MER: 20 lyxiga sittpuffar i sammet för ett hem med WOW-känsla

Idag finns det ett stort utbud av olika kreditföretag som erbjuder kontantinsatslån på den svenska lånemarknaden. Som med alla lån kan det vara svårt och tidskrävande att hitta samt utvärdera de många alternativen. För att hitta det mest förmånliga lånet med de bästa villkoren bör du jämföra långivare innan du bestämmer dig. Det finns många gratis jämförelsetjänster där låntagaren enkelt kan skriva in sina villkor och ekonomiska förutsättningar. Låntagarens krav matchas sedan ihop med långivarens erbjudanden. Det är bara de lån som låntagaren kan bli beviljad som sammanställs till en lista, utifrån den kan låntagaren jämföra de olika alternativen baserat på ränta, löptid, avgifter och specialerbjudanden. Det är oftast lättare för dem med betalningsanmärkningar att få ett lån beviljat trots betalningsanmärkningar när det söker utan UC.

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis