Lampor – Billig belysning från butik Lampan

Vad vore hemmet utan belysning denna mörka tråkiga årstid ? Lampor är för inredningen vad skor är för modevärlden. Det finns hur många stilar som helst, de går att förnya lätt efter säsong , priset varierar men man kan aldrig någonsin få för många.

Med rätt lampor kan man förändra och försköna ett rum på nolltid. Snart åker även all härlig julbelysning fram och julen är verkligen en ljus tid på många sätt och inredningsvis :)

Här följer några lysande tips hur man sprider ljus i vintermörkret med rätt lampa på rätt plats !

Lampor

lamporjulljus

Adventsljusstakar är inte bara vackra i fönstren de gör nytta också !

1. Lampor i fönstret hindrar fönstertittare

Bor man i hus eller en lägenhet på markplan så har man ofta problem med insyn från objudna gäster. Genom att ha flera lampor i fönstren så minskar insynen drastiskt när ljuset reflekteras i glaset. Bordslampor är det bästa för att förvirra utomstående att se in.

Massor av fina adventsljusstakar finns hos lampan.se

moderna taklampor

2. Dimmers är Da thing

Mitt bästa råd när det gäller belysning är att dimmra så mycket du bara kan där hemma. Att ha starka irriterande lampor överallt kan vara nog så tröttsamt för ögat i längden. Med rätt dimmer på dina lampor kan du ge rummet den där rätta mysbelysta känslan utan att ändå vara för mörkt.

Jag installerade själv dimmer på mina taklampor för ett tag sedan och är mer än nöjd :)

Moderna taklampor ovan vid namn Tage och Radiell

kristallkronor

3. Belysning runt Tv n

Det kan lätt bli ganska tröttsamt för ögonen att titta på TV länge. Ljusstyrkan därifrån är kontrastfyllt och ändras i styrka i ett flimmer hela tiden. Ett enkelt sätt att göra kontrasten mjukare för ögat är att ha lampor bakom TV:n eller bredvid. Se dock till att inte ha för stark watt på lampan bara för då blir lampan stjärnan som stjäl TV-showen.

Vackra klassiska taklampor ovan Edward kristallkrona i antikmässing och Bullo i mässing.

lampfötter

4. Byt lampfot inte skärm

Om man har lampskärmar man gillar så varför köpa nya ? nej testa istället att bevara lampskärmen och köp ny lampfot istället för tvärtom. Rätt lampfot till rätt skärm är lite som Askungen och skon, man får prova sig fram till rätt.

Lampfötter ovan Kia och Waikiki

utomhusbelysning

5. Tjuvsäker utomhusbelysning

Flera tester om tjuveri har visat att mycket belysning utanför huset förhindrar tjuvar att slå till. När tjuven inte är i skydd av mörkret är det helt enkelt inte lika säkert att göra det planerade inbrottet. Så nästa gång ni är på semester sätt timer på utomhusbelysningen och tjuvarna tror att ni är hemma.

Sedan är ju lampor på huset snyggt också :) de lamporna ovan kommer från Lampan.se

lampor tips

Lampor online

Alla finfina lampor ovan kommer från veckans webshop Lampan.se Detta är en av Sveriges största onlinebutiker med lampor och här finns garanterat en lampa för varje smak. Lampans affärside var att ha det bredaste lamputbudet online och de verkar ha lyckats med detta lysande.

Butiken Lampan startade redan 1980 då som fysisk butik i Uddevalla. 2011 kom så webshoppen som idag går väldigt bra och lampsortimentet bara ökar. Den fysiska butiken finns kvar den också om man vill se lamporna mer live innan köp. Lampan.se har både billiga lampor för ute och inne samt lite dyrare varianter som Design house Stockholm.

En bra välfylld och billig butik värd att besöka året runt helt enkelt :)

Rätt lampa gör skillnaden !

LOVE M

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis