Lampor är för inredningen vad skor är för modevärlden. Det finns hur många stilar som helst, de går att förnya lätt efter säsong , priset varierar men man kan aldrig någonsin få för många :)

Snart åker alla juleljusen ner och då kan det vara kul att ersätta dem med nya läckra lampor. Här följer några lysande tips hur man sprider ljus i vintermörkret med rätt lampa på rätt plats.

lampor vardagsrum
Minst tio lampor ska ett rum ha säger alla inredningsexperter :)

Lampor inspiration: tre ljusa tips

bordslampor

1. Lampor i fönstret hindrar fönstertittare

Bor man i hus eller en lägenhet på markplan så har man ofta problem med insyn från objudna gäster. Genom att ha lampor i fönstren så minskar insynen drastiskt när ljuset reflekteras i glaset – dessutom ser det ju väldigt hemtrevligt ut.

Lamporna ovan heter Spezia och City och de passar perfekt i fönstren som hinder för insynsfluktande grannar :)

lamor plafonder

De läckra plafonderna ovan kommer från Scanljus.se och den rosa läckra lampan heter Vesta

kristallkrona

2. Lampor runt TVn

Det kan lätt bli ganska tröttsamt för ögonen att titta på TV länge. Ljusstyrkan därifrån är kontrastfyllt och ändras i styrka i ett flimmer hela tiden. Ett enkelt sätt att göra kontrasten mjukare för ögat är att ha en lampa bakom TV:n eller brevid. Se till att inte ha för stark watt på lampan bara för då blir det lätt att lampan bli stjärnan på scen ist. för Mr TV :)

Lampor ovan klassiska Bergamo och moderna Bali

lampor 2

3. Dimmers är Da thing

Mitt bästa råd när det gäller belysning är att dimmra så mycket du bara kan där hemma. Att ha starka irriterande lampor överallt kan vara nog så tröttsamt för ögat i längden. Med rätt dimmer på dina lampor kan du ge rummet den där rätta mysbelysta känslan utan att ändå vara för mörkt.

Även perfekt för första daten då du med dimmer alltid ser lätt photoshoppad ut på rätt vis vill säga :)

lampor inspiration

 

taklampor

Lamporna ovan heter Levanto och City

Lampor på nätet

Veckans utvalda webshop med julklappar är Scanljus detta företag har rötterna i Norge men har nu även gett sig ut på Svensk marknad för att lysa upp vårt mörka land och då till allra bästa pris. Scanljus har ett brett sortiment av lampor för alla smaker så som golvlamor, taklampor, badrumsbelysning, spotlights och utomhusbelysning. Det som gör just Scanljus företag unika från andra är att de har ett eget lager varifrån alla varor sänds direkt till kunderna, dvs. inga mellanhänder = fasta billiga priser.

Liksom när man köper nya skor vet man direkt när man hittat rätt och hur mycket man än jämför med andra, är det alltid en lampa som sticker ut och lyser upp vardagen sådär lite extra :)

Ha en underbar 4e advent snyggingar och snaaart är det jul :)

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

1 Comment

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.