fbpx

Kroatien restips – 5 stränder i Duvbrovnik ni måste besöka

I detta eviga regn och skitvädret alá Januari är det nu hög tid för lite Kroatien restips! Kroatien har legat på min to-travel list länge, men aldrig blivit av. I år SKA det absolut bli av och jag har hittat grymmaste flyg dealen. Det visar sig nämligen att det går resa direkt till Split från Göteborg där jag bor. OCH det bästa av allt är att det tar under tre timmar dit. Jag kollade även upp boenden i Kroatien att hyra och det visade sig vara GRYMT billigt. Superfräscha nya lägenheter i både Split och Duvbrovnik för bara 300 kr per natt. Så Kroatien är inte bara bedövande vackert och fyllt med intressant historia, det är jäkla billigt också. DET är fasen vad jag kallar det perfekta resmålet alla kategorier.

LÄS MER: 6 resmål med sol och värme på vintern

Här får ni tips på 5 vackra stränder i Duvbrovnik ni bara måste besöka om ni reser till Kroatien.

Kroatien restips

Banje Beach

Stranden Banje Beach är den mest populära i Dubrovnik, särskilt bland turister och läget är spot on. Banje är närmaste strand till gamla stan, strax utanför Ploce Gate. Det finns cirka 100 trappor från vägen till stranden (och rejäl motion uppför efter en lat en dag på stranden. Puhhh!). Stranden består av små stenar och grus, så ingen sidenmjuk sandstrand. Om du inte är van vid denna typ av strand behöver du def. badskor av någon form för att skydda fossingarna.

Banje Beach drivs av EastWest Beach Club så om du gillar att hänga här, behöver du hyra en däckstol.

Sv. Jakov Beach

Sv. Jakov Beach ligger lite längre bort från Banje Beach. När du passerar Banje Beach fortsätt bara fortsätt att gå ytterligare 15-20 minuter. Sv. Jakov-stranden ligger mycket nära Hotel Villa Dubrovnik, som är ett utmärkt 5-stjärnigt hotell. Även om denna strand ligger längre från gamla stan så är denna strand mycket mindre trångbefolkad än Banje Beach. Du kan fortfarande få en mycket fin utsikt över gamla stan och ön Lokrum.

OBS: Ta med lunch om ni är hungriga eftersom det inte finns restauranger nära denna stranden.

Betina Cave Beach

Betina Cave Beach är en liten udda grottstrand och är en riktig liteb pärla. Det kan dock bara nås från havet. Grottan gör stranden sval och behaglig även under de varmaste sommardagarna (den här stranden får bara några timmar sol om dagen). Småstenarna är fina och avrundade. Det bästa sättet att utforska denna strand är att boka en av kajakpaddlingarna som stannar här för bad och avkoppling. Tyvärr har kajakpaddlingsturerna gjort denna strand mycket livligare att den brukade vara (och förstört lite av dess charm).

En perfekt strand för alla par på romantiska resor att utforska mer av varandra i magisk ostörd miljö. (ja iaf ganska ostörd :)

Dance Beach

Dance Beach strand är mycket populär bland lokalbefolkningen. Detta är även den äldsta stranden i Dubrovnik. Du ser ofta lokalbefolkningen som spelar vattenpolo på stranden. Den ligger nära Pile Gate och ca 200 m från gamla stan. Stranden är mestadels stenig som de flesta Kroatien stränder. Det finns ett jättefint kloster bredvid stranden. Nunnorna ringer i kloster klockorna för alla skepp som passerar.

Lapad Beach

Lapad Beach är den största stranden i Dubrovnik. Det ligger i Lapad Bay och det finns många barer i närheten. Även många strandaktiviteter erbjuds alla besökare. Denna strand är delvis sten, delvis cementerad och stenig. En strand i rampjuset för alla de som gillar kolla in massa folk och som vill ha lite action på semestern (nej jag menade inte sex:)

Tips inför flygresan:

Förutom mitt Kroatien restips passar jag på att tipsa er om ett grymt företag när det kommer till försenade flygresor. De heter flightright.se och är specialister på kompensation till alla resenärer som drabbas av irriterande flygförseningar. Det finns nog inget som får en resenär att tappa reslusten som försenade flyg och dålig flygservice. Det tyvärr inte många vet är att de har rätt till en rejäl kompensation för många flygförseningar. Det är just detta företaget flightright.se går in och hjälper till med. Vilket ju gör resandet bra mycket roligare, än om man fick fightas med jobbiga flygbolag på egen hand. Gå in och besök deras sida för att se hur ni får hjälp vid nästa försenade flyg.

Fram för smidiga flygresor och Kroatien ja vad ska jag säga mer än….tio av tio :)

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis