fbpx

Trend – snygga koppar inredningsdetaljer

Något som är riktigt hett även detta år är inredningsdetaljer i koppar och mässing. Trenden spred sig förra säsongen som en löpeld och hänger kvar stadigt även 2014. Det är så passande med just blank koppar som inredningsdetaljer i vår annars så stilrena Skandinaviska inredning, då den ofta går i dova bleka färger i övrigt.

LÄS MER: 10 lyxiga sammetssoffor till rejält REA-pris just nu

Koppar och mässing är en trend som är svår att tröttna på helt enkelt och här har jag valt ut några heta gyllene inredningsdetaljer till er från ConfidentLiving.se… enjoy :)

Koppar inredningsdetaljer

Koppar inredningsdetaljer

 

koppar

soffbord

inredningsdetaljer

koppar2

lampa

koppar3

koppar inredningsderaljerna

Koppar inredningsdetaljer

LÄS MER: 6 billiga sänggavlar för ett lyxigt sexigt sovrum

Ja, långt borta känns mormors gamla trötta oputsade kopparkittel när man ser de här moderna stilrena inredningsdetaljerna. Det som är väldigt snyggt är att blanda möbler i material som ljusgrå betong och marmor tillsammans med mässing / koppar. De grå nyanserna lyfter fram den rödbruna tonen på ett läckert vis och skapar på så vis en helhet i dekoren.

Fakta om koppar

Namnet ”koppar” kommer från latinets cuprum – dvs. ön Cypern. Denna eftertraktade metall upptäcktes i redan förhistorisk tid. Det sägs faktiskt att koppar har framställts i hela 5000 år.

Koppar är en av de mest betydelsefulla metallerna. Den är rödaktig, har klar lyster, är smidbar och tänjbar och är en bra värmeledare. Som elektrisk ledare hamnar koppar på andra plats efter silver.

Ren koppar kan hittas i naturen men finns mest i mineral som kopparkis, cuprit, malakit, kopparglans och bornit. Stora fynd av koppar finns att hitta i USA, Chile, Zambia, Zaire, Peru och Kanada.

Koppar och hälsa

Sedan kan man såklart även ha kopparbrist i kroppen och det visar sig som håravfall och inflammationer. Bristsymptomen botas lätt med ett multipreparat av mineraler. Överdosering av koppar är giftigt så ta det med måtta och förnuft.

Confident living och koppar inredningsdetaljer

Koppar har helt klart många betydelsefulla platser i samhället. Men jag måste ändå säga att jag föredrar koppar i formen av inredningsdetaljer som t.ex. en modern designerlampa eller med ett bord av marmor :)

Ni kan köpa alla fina inredningsdetaljerna ovan HÄR.

Vad gillar ni koppar/mässingstrenden och har ni fyndat några inredningsdetaljer än?

Ha en skön dag!

SHOPPING FAVORITER

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis