Tillbaka till jobbet och tillbaka till allvaret och kontoret. Känns det motigt??? Det behöver inte vara så tråkigt med rätt uppdaterad kontorsinredning.

Här får ni 7 jobbheta tips för att göra kontoret till en vacker inbjudande oas istället för trist gråzon med stoppskylt.  Enjoy! :)

Kontorsinredning tips

kontorsinredning

1. Placering av skrivbordet

När det gäller all kontorsinredning är skrivbordet allra viktigast. Ha man fel skrivbord kan man må riktigt dåligt. Se till att ha skrivbordet så nära till ett fönster som möjligt när du jobbar. Gärna så att du kan se ut när du tar fikapaus emellan datahackandet. Dåligt placerat skrivbord t.ex. på instängd liten yta ger dåligt arbete enligt Feng Shui…tåls att tänka på :)

hemmakontor

inredningsblogg

2. Moodboard och anslagstavla kombinerad:

VIKTIGT för att hålla humöret i topp vid ett annars trist skrivbord. Här kan du inspireras av vackra bilder som du hängt upp men även pinta upp det viktigaste som du behöver komma ihåg i jobbet.

ELLER ha klämmor på en vajer som är toppen till att sätta upp direkt på en vägg och sedan kunna klämma upp lappar, foton och annat som gör dig glad. Arkivboxen med hängmappar är toppen till alla typer av viktiga papper som måste sparas. Du slipper håla papperna och det gör det så mycket lättare att faktiskt få undan dem ordentligt. Finns i härliga färger för att göra allt lite roligare att se på :)

inredningsblogg

3. Rullhurtsen kontorsinredningens hjälte:

Den perfekta arbetsmöbeln för både hemma och vanligt hemmakontor. Den är liten, smidig och passar perfekt under alla skrivbord. Så bra för att förvara och spara det fula men ack så viktiga :)

Denna lilla hurts kommer från IKEA och passar perfekt i det lilla kontoret.

inredningstips
Var bara Tvungen att ha denna duell: Hello Kitty vs. The Shining maniac…and the winner is……Heeere’s Johnny! :)

4. Skrivbordsunderlägg eller musmatta…

…där du kan lägga in viktiga telefonnummer, adresser, visitkort eller kanske bild på din älskling för att jobba lite lättare.

Använd detaljer i din kontorsinredning som tilltalar DIG och får arbetsmyran att krypa i dig på ett glädjefullt inredningsvis :)

kontorsinredning

5. Kontorsinredning med många brevfack: 

Brevfack som står direkt på skrivbordet gör att du kan ha framme papper som är aktuella utan att de bara ligger i högar. Toppen för räkningar, info från skolan eller dagis. En liten men viktig detalj när det gäller kontorsinredningen.

dokument-pennburk
Rosa pennburkar från IKEA

6. Snygg pennburk på skrivbordet:

Så att du kommer åt att anteckna snabbt och lätt – en liten detalj som gör hela skillnaden i hemmakontoret.

inredningsblogg

7. Post-it lappar är da shIT:

De behöver inte bara användas till små anteckningar utan är även toppen som små bokmärken i block och böcker. Små och oansenligt gula men åhhh så viktiga för ett kontor i ordning. (Den enda gång det inte funkar med en Post-It är när det gäller att dumpa senaste dejten… ala Sex and The City… där är det istället ”Face It” som gäller :)

[hr]

Kontorsinredning

Där har ni några tips för att hotta upp din kontorsinredning och jag hoppas att ni får en mer ordningsam start på en ny arbetssäsong.

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

14 Comments

 1. Vilka bra tips! Nu har jag inte så mycket arbetsyta hemma, men ska gå igenom min arbetsplats skrivbord. Jag älskar iof ordning och reda, men vissa tips ovan var ju inte helt dumma :D

  Kram
  Stoffe

 2. Tack för besöket, så hitta jag också hit.

  Fin Blogg. Mycket bra tips.

  Ha det bra
  Monica

  p.s det finns nog bloglovin hos mej ;)

 3. Lovely post again! <3 Thanks for sharing this. I'm actually revamping my small bedroom and I'll be building a small corner for as a workstation. This post gives me lots of ideas!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.