Kommer Facebook och Instagram att försvinna?

Det var ve och fasa när Facebook gick ut och varnade att både facebook och Instagram kommer stänga ner i Europa! I de senaste nyheterna har det skrivits mycket om att Mark Zuckerberg hotade EU-kommissionen att ta bort våra älskade appar. I centrum för denna kontrovers är de Europeiska dataskyddslagarna, som begränsar Facebook och Instagram från att skicka data om europeiska användare tillbaka till USA. Detta har skapat en mycket svår situation för Meta, moderbolaget till Facebook, som inte kan lagra, överföra och bearbeta data för europeiska användare.

Eftersom företaget tjänar det mesta av sina pengar genom annonsering behöver det användarens data för att kunna sälja annonser på sin plattform. Detta ledde så till ett moment 22 för Facebook.

Så håller Facebook och Instagram på att stängas ner i Europa? Låt oss reda ut den sociala mediaröran!

Svaret är nej! (tack och lov) Facebook kommer inte att stänga ner i Europa, eftersom båda parterna aktivt letar efter en lösning som tillåter appar som Facebook och Instagram att säkert överföra data från Europa till USA.

Även om Meta har sagt att de inte har för avsikt att lämna Europa, utfärdade de en varning eller ”hot”, att deras älskade appar, Facebook och Instagram, skulle kunna tas bort för oss européer.

Stängs Meta ner i Europa?

Inte när som helst i alla fall. Vad företaget försökte åstadkomma med varningen om att de skulle lämna Europa är att pressa europeiska ledare och beslutsfattare att vara snabba och skapa ny lagstiftning som tillåter överföring av data mellan Europa och USA.

Vem kommer vinna bråket?

Det är i nuläget oklart vem som vinner detta bråk. Europeiska kommissionen, tillsammans med Meta, arbetar på att hitta en lösning som möjliggör säker överföring av data över Atlanten. Detta är huvudorsaken bakom Metas uttalande och varning, som också kan uppfattas som ett hot. I sin tur påskyndar EU-kommissionen sina ansträngningar att skissera ett nytt avtal med USA för dataöverföringar.

Det låter extremt osannolikt att företaget tar bort sina appar Facebook och Instagram, som också är några av de mest nedladdade apparna i Europa. Även om vissa människor ser detta som ett hot, är det Meta försöker göra att öka medvetenheten. Denna mediekampanj syftar till att informera allmänheten om möjligheten att stänga ner Facebook och Meta, och försöka tvinga de europeiska lagstiftarna att hitta en lösning som passar dem och företaget.

För alla oss Influencers kom nyheten som en stor jäkla käftsmäll först. Menar vi som lever på sociala media, det har förödande konsekvens om FB och Instagram försvinner. Jag själv med Inredningsvis fick nyss Instagram hackat, men kämpade tillbaka kontot som tur är. Så vill fasen inte bli av med Instagram igen:)

Men som vi ser nu verkar det som det var mest tomma hot och spel för kulisserna som Meta kom med. Tror inte Mr Zuckerberg kommer stänga ner sina Europeiska pengakor IG och FB i första taget.

Maria Ljungström

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 278 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis