fbpx

Köksluckor – inspiration och smarta tips

Den senaste trenden när det kommer till köksluckor är i skinande högglansigt vitt. En både läcker, modern och praktisk fluga då all högglansig lack slår av sig smuts. Alla vet vi hur otroligt jobbigt och dö-trist det är att torka spill från trista slitna köksluckor. Om man inte gör det blir tyvärr köket både ofräscht och ohygieniskt.

Det man kan göra om man inte har råd att byta ut hela köket är att spraylacka köksluckorna. Man tar mått på alla luckor och lådor, sedan lämnar man en offert till stadens alla lackeringsfirmor. När man hittat rätt firma lämnar man bara in sina köksluckor och tillbaka kommer de i helt ny outfit. Köp sedan några nya fina skåpsknoppar och bevittna hur ditt kök fått en rejäl makeover :)

Köksluckor inspiration

 

glansiga koksluckor

Mitt favorit kök just nu: Här har man blandat den perfekta mixen av gamla antika stolar med runt modernt bord och ny högglansig köksinredning… SNYGGT!

nya köksluckor

modern köksinredning

I ett litet kök är det perfekt med många lådor – snyggt här också med marmor till köksbänkar.

renovera köksluckor

köksinredning

köksluckor

Köksluckor

 

Fakta: Lackering av köksluckor:

Personligen rekommenderar jag ingen att lacka köksluckor själv på hemmaplan. Just för att lack i alla former är väldigt toxiskt och skadar både vuxna, barn och djur. Lämna in dem och ni får ett mycket bättre och proffsigare resultat. Här är några vanliga lackmetoder:

Ugnslackering:
Den vanligaste typen av professionell lackering är det ugnslackeringen. Ugnslackering innebär att själva lacken torkas i en ugn. I en vanlig ugnslackering ingång slipning, spackling och lagning samt två omgångar lack för bäst resultat.

Pulverlackering:
En ganska miljövänlig form av lackering som ger ett jämnt och beständigt resultat. Pulverlackering läggs på genom en process där pulvret görs statiskt med hjälp av en elektrisk laddning, och därigenom fastnar pulverpartiklarna på föremålet när de sprutas på med hjälp av tryckluft. Efter appliceringen av pulverlacken så måste ytan härdas och det görs genom att utsätta föremålet för hög temperatur en viss tid.

Förutom den höga kvaliteten på slutresultatet så är det både enkelt och ekonomiskt att använda pulverlack.

[hr]

Inredningsvis röstar såklart på pulverlackering då vi alltid sätter miljövänlighet och låga priser först :)

Jag hoppas detta fått er att vilja gå loss rejält med förnya köket på hemmaplan. Som sagt så behöver inte alltid de största renoverings förändringarna vara de dyraste. Nya köksluckor är bara ett exempel på ett billigt och bra sätt att renovera därhemma.

LOVE M

Få rabatter och de senaste inläggen med de hetaste inredningstrenderna

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis