fbpx

Köksinredning: 5 tips för att planera nytt kök

Att planera ny köksinredning är verkligen inte det lättaste! Speciellt inte i en djungel av köksfirmor som alla bjuder ut sig på bästa vis. Det finns dock några riktlinjer som man ka börja med för att få rätt köksinredning på rätt plats.

LÄS MER: Förstora litet kök med rätt val av köksmöbler – 7 tips

Nedan följer några smarta planeringstips på hur ni omvandlar köksdrömmen från tanke till verklighet!

Köksinredning

Foto: Alexandrewhite

1. Planera köksinredning stil:

Det första som är bäst att tänka på inför köksköpet är vilken stil det ska vara. Att välja ett industrikök i en lantlig villa på landet skär sig rejält mot övrig dekor och husets själ. Försök istället att titta på omgivningen, hur gammalt ditt boende är och matcha sedan köket och köksinredningen med husets arkitektur.

Däremot kan det vara snyggt att matcha stilarna asiatiskt/industriellt, några få detaljer kan göra hela skillnaden.

Köks shoppen

koksbankar

Foto: Alexandrewhite

2. Val av material i köksinredning:

Detta är nog den mest ansträngande biten inför ett köksköp då urvalet är abnormt. Men försök välja ett material som både är slitstarkt, ser snyggt ut och framför allt är lätt att rengöra. Ett lättstädat rum vinner alltid i längden och slår massa onödiga moderna teknikprylar. Mixa gärna vita moderna skåp med mörkt rustikt trä på köksbänkar för att få ett levande ombonat kök.

LÄS MER: 10 sammetsmöbler för ett lyxigt hem med WOW-känsla

3. Gör en skiss:

Det är det bästa när du valt ut material och vilken stil köket ska ha. Rita upp en enkel köksinredning skiss vart du vill placera olika funktioner på den yta du har att använda. Mät upp avståndet mellan golv, tak och väggar och gör en skiss av köket från ovan. Fundera på hur många som ska vistas i köket och hur ni rör er. Försök få med två rejäla arbetsytor och var noga med rätt placering av spis, kyl, frys, diskmaskin och övriga köksinredning.

De flesta köksfirmor har i detta fall väldigt duktiga folk som kan hjälpa dig rita just ditt personliga drömkök. Är man inte av naturen bra på att skissa och rita så är proffsen alltid bästa alternativet att anlita.

LÄS MER: 6 billiga sänggavlar för ett lyxigt sexigt sovrum

Foto: Alexandrewhite

4. Tänk klimatsmart i köket:

Vid val av vitvaror och spis är det bra att jämföra med flera olika firmor. Hellre köpa en något dyrare kyl som är energisnål och miljövänlig än en snygg och billig. Tänk också på om du vill ha frysen fristående eller inbyggd i övrig köksinredning.

Foto: Alexandrewhite

5. Jämför olika köksföretag online:

När du är klar med skissen har du en bra utgångspunkt och då är det bara att börja kontakta olika köksfirmor för en offert. Se till att jämföra ordentligt då priser kan variera kopiöst mellan olika städer och butiker. Var inte lättlurad och gå på alla försäljares snack utan gå hela tiden efter ditt hjärta och intuition.

Foto: Alexandrewhite

Köksinredning tips

LÄS MER: 10 snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster

Jag hoppas att ni har fått inspiration inför en helt ny köksinredning detta året och att det ultimata drömköket nu går från dröm till verklighet.

DPV= Dröm-Plan-Verklighet!

Köks shoppen

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis