Bästa kakel inspiration för hela hemmet

Inte mycket kan göra så stor skillnad som att byta ut det gamla kaklet. Det spelar ingen roll hur mycket man hometylar, om kaklet inte är snyggt och matchar inredningen så spelar det ingen roll. Det finns i nuläget tusentals olika kakel stilar att välja mellan. Det gäller bara att ni hittar just er stil för kaklet därhemma. Så vilket kakel ska man då välja? Jag här kan bara smaken och plånboken avgöra för resultatet. Det finns som tur är bra inspirationssidor för kakel och en av dem tipsar jag om idag.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2024 – 10 största trender

Det är butiken Hillceramic.se som har ett stort urval av kakel för alla smaker och budgetar. Här får ni nu 6 snygga kakel stilar som jag hoppas ni kan inspireras av.

Så väljer ni rätt kakel:

  • Ljusa färger är ett bra sätt att skapa ett luftigt och ljust badrum. Vitt, ljusgrått eller beige är klassiska val som passar i alla stilar.
  • Mörka färger kan skapa en elegant och mysig atmosfär. Svart, grått eller brunt är populära alternativ.
  • Mosaik kan ge ett unikt och personligt uttryck. Det finns mosaik i alla möjliga färger och mönster, så du kan hitta något som passar din stil.
  • Fiskbensmönster är ett modernt och elegant alternativ. Det är ett bra sätt att skapa en känsla av lyx i badrummet.
  • Terrazzo är ett trendigt och hållbart material. Det är tillverkat av cement, glas och marmor, och det finns i en mängd olika färger och mönster.

6 snygga kakel stilar

Kakel ovan finns HÄR

Svart kakel ovan HÄR

Beige kakel med struktur HÄR

Kakelvägg med struktur

Väggar med truktur är riktigt trendigt detta året, både inom tapeter och kakel. Här ovan ser vi ett riktigt snyggt stilrent kakel med tegelstruktur.

EXKLUSIVT MARMOR KAKEL

Lyxigt marmor kakel ovan finns HÄR

Få material ger en sådan lyxig känsla som marmor gör!

Trendigt marmor kakel HÄR

Marmor klinker ovan HÄR

Grått marmor kakel finns HÄR

Ni hittar trendigt marmor kakel HÄR

Lyxigt marmor kakel

Marmor är ett tidlöst material och kommer aldrig bli otrendigt inom kakel sfären! Detta gamla gedigna stematerial finns idag i tusentals olika varianter och prisklasser. Det gäller bara att hitta rätt marmor stil för just ert badrum eller kök, gå på magkänslan!

Marockanskt klinker golv till kök ovan finns HÄR

Ovan har man matchat golv med samma kakel, SNYGGT!

Ni hittar golvet ovan HÄR

Hur snyggt svartvitt marocco kakel?

Golvet ovan finns HÄR

Marockanskt kakel

Marockanskt kakel är otroligt vacker och har gjort stor succé i våra Skandinaviska hem (konstigt nog då inte många har mönster hemma) Ett av mina mest lästa blogginlägg är faktiskt om Marockanska golv och kakel.

Matcha gärna denna kakelstil med enfärgade ljusa väggar för annars blir det ett rörigt grilligt intryck i rummet.

Kakel ovan finns HÄR

Vitt blankt kakel HÄR

Lyxigt vitt kakel HÄR

Tidlöst vitt kakel

Vitt kakel ser man nästan i var mans hem i Sverige. Speciellt i hyresrätter, då hyresvärden försöker hålla stilen neutral. Vitt kakel är snyggt at matcha med träslag som på bilden ovanför. Det passar faktiskt till de flesta material och färger, så vitt kakel är en bra bas att utgå ifrån.

Kakel ovan finns HÄR

Vilt och vågat

Raka motsats till vitt är detta färgglada mönstrade kakel! Att ha färgat och mönstrat kakel livar upp rummen och ger ett starkt statement. Men se till att köra det mönstrade kakel på bara en plats. För för mycket mönster och färger i ett hem kan lätt ge mer huvudvärk än njutning för ögat.

Tipset: Är ni osäker på om mönster på väggarna är för er? Kör bara en vägg med  färgat kakel och resten i neutralt. Då har ni chansen att testa på hur det känns ett tag och det blir lättare att ångra färg  valet :)

Träklinker ovan finns HÄR

Unikt träklinker golv ovan HÄR

Ursnyggt klinkergolv ovan HÄR

Ni hittar klinkergolv ovan HÄR

Träklinker – rockar rummet

Det är svårt att tro att många av dessa träklinker golv inte är gjorda av riktigt trä. Denna typ av klinker har börjat trenda mer de senaste åren, ihop med trätrenden som råder. Ett bra alternativ till trägolv, då träklinker är mycket hållbarare.

Golv ovan finns HÄR

Slutsummering – Kakel inspiration

Allt vackert och prisvärt kakel ovan kommer från hillceramic.se som är experter på kakel och klinker. Hillceramic har Europas störst online sortiment av kakel och klinker. Det bästa är att deras kakel är så billigt mot många andra kakelbutiker i Sverige. Detta beror på att Hill Ceramic köper in direkt från olika ledande Europeiska kakeltillverkare och har därmed inga dyra mellanhänder som höjer priset. Hill Ceramic är främst en kakel grossist med lager utanför Varberg.

Att välja rätt kakel kan ta sin rätta tid, men när valet väl är gjort ja då är man oftast nöjd i flera år framöver.

REA FYND SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 437 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis