Jultrender 2017 – 4 julstilar ni måste spana in bums

Dags för årets jultrender analys även här hos Inredningsvis! Det känns som att julen rivstartar allt tidigare år för år, så snart får jag väl skriva om jultrender runt midsommar. Skämt åsido så kan det kan vara kul att kolla in vad butikerna bjuder på inom julinredning år för år. Vissa julstilar genom åren har vart jättemysiga medan andra varit lätt skrattretande.

LÄS MER: Julinredning i den nya tidens anda

Här får ni nu årets 4 heta jultrender från 4 älskade butiker online!

Jultrender

Den blågrå julen signalerar Skandinavisk vinter och isande hav!

Ellos blå päls slängd lite nonchalant på stolen signerar mycket julen 2017, enkelt och rent!

Blått är hetast julen 2017!

Ill have a blue Christmas without you! Det sjunger Elvis i den gamla julsången och årets jul går verkligen i blått. Ellos har fångat upp den blå jultrenden perfekt med blågrått, mörkblått och kolla speciellt deras blå pälspläd på mittersta bilden. Vill ni inte ha för mycket blått så klä bara julgranen i  blå julkulor och mixa med tex. silverinredning.

LÄS MER: Så julpimpar ni uteplatsen snabbt och billigt

Personlig notis: Jag tycker det är kul att det kommit en uppstickande färg på julfronten. Jag skulle dock inte använda blått själv i min jul då den är för kall i nyansen, jul för mig ska vara varm och mysigt inbjudande.

Grönt V.s guld hos HM Home!

Im dreaming of a GREEN Christmas! Det är det Hm Home förespråkar julen 2017 och här syns mycket grönt i dekoren. De varvar även det gröna med flera guldiga detaljer vilket ger en annorlunda och stilren julkänsla. Grönt är verkligen en färg som varit på tapeten allmänt 2017 och så alltså även inom året julinredning.

Man kan nästan sjunga ”granen står så grön och grann i stuuugan” OCH allt annat i dekoren också :)

LÄS MER: 6 tips att välja rätt gardinstång för snyggare fönster

Personlig notis: Jag hade själv inte valt att ha en grön jul då det liksom inte signalerar jul i mina ögon sett. Men jag förstår absolut folk som kör den gröna stilen och dessutom är ju då även julgranen trendig i år.

IKEA + Island = Jul 2017

Ikea har i år en spännande jul där de hämtat all inspiration från Island med dess karga kalla klimat. Kollektionen består av rustika naturmaterial och går i dämpade färgnyanser och mjuka grå toner, som ska ge harmoni och energi.

LÄS MER: Restips 4 Spa bad i Budapest ni måste besöka innan ni dör

Många säger också att Ikeas kollektion är inspirerad av Game of Thrones och det känns nästan självklart när man ser de isiga råa nyanserna. En rolig anekdot är att Jon Snow & Co på vintersidan av GOT använder IKEAs billiga pälsplädar runt halsen. Det känns ju som att Game of Thrones och Ikea borde ha ett givet reklamsamarbete i framtiden.

Personlig notis: Nä detta är inte min jul för fem öre tyvärr. Den är ångestframkallande, kal, mörk och totalt omysig.

ÅHHH! så himla mysig julinredning….visst:)

Gammaldags jul hos Jotex!

Alla som är sucker för den klassiska, röda mormorsmysiga julen ska spana in Jotex julinredning i år. Vi ser mysplädar i päls, fina julkuddar och klassiska julgardiner i rött. Detta är den klassiska julen på sin yttersta spets och man nästan hör ren Rudolf plingande utanför i snön med sin renkälke.

LÄS MER: Så julpyntar ni billigt och trendigt med gröna kvistar 

Personlig notis: #LOVEIT Även om jag själv inte har så mycket rött i min jul så ÄLSKAR jag denna gammeldags julen. Den påminner om min barndoms idylliska jular på landet där jag växte upp. Inget slår de jularna med trähuset, granskogen skimrande vit bakom och mammas underbara julmat…..det var fasen bättre förr, iaf julen :)

LÄS MER: Restips: 5 gudomliga stränder i Portugal ni måste besöka 

Så där ja! Där har ni fått några heta jultrender 2017 och jag hoppas att ni blev inspirerade att kopiera någon av dem hemma. Jag föredrar själv den mer glammiga julen i guld och vitt, med massa mysiga pälsar och levande ljus.

Huvudsaken är dock att julen går i kärlekens tecken oavsett dekor, att vi tar vara på varandra och har någon att fira tillsammans med. Det är trots allt det som julen står för från början och ibland glöms det helt bort i all ytlig shopping mania.

Vilken julinredning stil gillar ni bäst?

LOVE M

INREDNINGSVIS KÖPTIPS:

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Lauren
  tisdag, oktober 24, 2017 at 18:58

  Love this post! I can’t wait till christmas!

  Lauren,
  http://www.atouchofsoutherngrace.com

 • Reply
  kajsa
  tisdag, oktober 24, 2017 at 21:19

  jag älskar den minimalistiska julen och den nya i blått är riktigt snygg:) Tack för ett mycket bra inlägg.

  Kajsa

 • Reply
  Rena
  onsdag, oktober 25, 2017 at 17:03

  Hello dear Maria, I was so happy when I saw your comment on my blog and I’m even happier that you are that well! Thanks a lot for sharing this inspiring post and all the best to you!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 • Reply
  Netti Starby
  fredag, oktober 27, 2017 at 05:12

  Jättefint och bra tips! :-D Kramis

 • Reply
  Alice
  fredag, oktober 27, 2017 at 09:19

  Snyggt!

 • Reply
  Marias Memoarer
  tisdag, oktober 31, 2017 at 17:01

  Jag gillar inte heller så mycket kalla toner på julen, vill ha värme, ombonat, gammaldags, guld och naturmaterial <3

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.