Hur ska jag julpynta hemma? - 10 bästa tips

Hur ska jag Julpynta hemma? – 10 bästa tips

Det kan vara svårt att Julpynta ett helt hem till jul, särskilt för nybörjare. Känner du igen detta? Du har sett alla perfekt pyntade hem på Instagram. Du försöker desperat få ditt hem att se lika välpyntat ut. Du köper tillräckligt med juldekor för att matcha ditt uttänkta Jul tema, men det slutar ändå med en katastrof och det skulle tom. ha sett bättre ut utan några Juldekorationer överhuvudtaget.

Ja, vi vet alla hur mycket av en utmaning det är att julpynta sitt hem snyggt. Från att sätta ihop ett Jultema, till att städa upp efteråt och det är mycket jobb att sätta upp hela Julverkstaden. Därför har vi här på Inredningsvis satt ihop en liten Julpynt guide som kommer att lära dig grunderna av att Julpynta och de bästa ställena att placera pyntet på.

Gör en Julplan

Innan du börjar Jul inreda hemma, måste du ha en tydlig och organiserad plan först. Detta är grunden för ett perfekt Julpyntat hem. Genom att göra en plan innan är det dessutom mindre troligt att du misslyckas och du vet vad du behöver göra för att få allt rätt.

1. Välj ett Jultema

Hur du inreder ett hus kommer att bero mycket på vilket tema du väljer. Du behöver se till att du har en tydlig uppfattning om vad ditt tema är. Många gånger, jul dekorationer slutar i katastrof eftersom människor misslyckas med att dekorera enligt ett tema, men mest eftersom vi inte har något tema alls. Gör en julpynt moodboard, hämta gärna inspiration från Instagram hemmen och Pinterest.

2. Gör en Jul budget

Julen är en säsong där vi spenderar årets inkomster på presenter, inredning och mat. Tyvärr tenderar många att spendera för mycket, vilket är anledningen till att vi tipsar om att ni denna Jul kommer att hålla fast vid en

Jul budget. En Jul budget handlar inte bara om att spara pengar, det handlar också om att veta exakt innan vad man ska spendera pengarna på. Ta reda på allt ni ska köpa innan ni ör det och räkna noga ut vad det hela kommer att kosta. Genom att veta vad allt kommer kosta innan, kommer ni inte bli chockade hur mycket allt gick på efter Jul.

3. Julpynta hållbart

Att leva hållbart är trenden nummer ett just nu! Detta gäller även när det kommer till att Julpynta hemma. Så innan ni bestämmer er för att köpa massa ny juldekor, kolla först vad du har i ert förråd. På så sätt kommer du inte att slösa pengar på saker som du kanske redan har. Det kan även vara mysigt att gå igenom gamla Julsaker från förr.

Massa minnen väller över er från tidigare Jular med familjen. Det kan vara en snöglob som mamma gav dig julklapp eller en tavelram med dig och din familj. Tro mig, det finns massor av Julskatter du kan hitta i ditt förråd.

4. Julstäda ditt hus

Har du någonsin behövt flytta möbler eller renovera ditt hus? Det är så jobbigt att behöva rensa upp all smuts och damm. Men detta är grunden för allt perfekt Julpynt. Ni MÅSTE Julstäda hela hemmet innan ni pyntar, det finns ingen genväg förbi detta. Har ni inte tid så anlita en städfirma, de är ofta inte så dyra med en storstäd.

Grunden för ett perfekt pyntat hem är ett perfekt storstädat hem!

SHOPPA JUL INREDNING

5. Planera för Jul med många personer

När ni Julpyntar ett hem där flera personer ska vistas, då gäller det att ta hänsyn till alla som ska vara där. Belamra inte bord och bänkar med Juldekor, utan planera vart juldekorationer passar bäst utan att störa. Här är några saker att tänka på:

Vardagsrummet i fokus

Vardagsrummet är där du samlar dina gäster och vill få dem att känna sig som hemma. Du kan få dem att känna sig mer hemma med ett vardagsrum fyllt med Julkänsla! men tänk efter noga vart granen ska placeras för att inte ta för mycket plats, eller vart Julpyntet ska placeras.

Julgranens placering

När du köper en julgran, se till först att den passar in i rummet. Julgranar finns i olika höjder och storlekar. Mät hur högt ditt tak är, så att ditt träd inte slår i taket.

Om du har ont om utrymme så finns det många olika typer av Julgranar som hjälper dig att passa in i ett rum.

Som dessa alternativ, till exempel:

● Platta väggjulgranar
● Hörnjulgranar
● Minijulgranar

Sen tänk noga efter om ni ska ha plastgran eller riktigt gran. Tänk efter om några av gästerna är allergiska mot riktig gran och utgå från det.

6. Välj rätt Julgransdekoration

De vanliga julgransdekorationerna är prydnader, girlanger, ljus och trädtoppare. Bara dessa fyra ensamma och du har ett riktigt fint träd. Se dock till att girlander matchar ditt tema, annars kommer trädet se malplacerat ut.
Eftersom granen är en så viktig del av julen, gör det bästa du kan med den.

Kanske häng upp en gammal Julprydnad eller två. Vad sägs om den där kantstötta Julgransprydnaden som gick i arv från dina morföräldrar? Julen är en sentimental tid och allt personligt från förr är mer vackert, än ett splitternytt Julpyntat träd.

7. Pynta öppna spisen

Du kan Julpynta eldstaden genom att hänga upp grangirlanger och vackra Julkransar. Självklart om du har en öppen spis så måste du hänga upp några julstrumpor. På manteln kan du pynta med söta små Julfigurer.

8. Julpimpa matrummet

Vad är viktigare på Jul än matplatsen och Julbordet? Inte mycket så därför är det extra viktigt att lägga lite extra tanke hur ni ska Julduka bordet. På matbordet kan du tex. lägga till mittpunkter av juldekor och Julljus. Se bara till att det matchar temat för ditt vardagsrum.

En del ljus må vara små, men de ger så mycket värme och komfort, plus att det ger en riktigt Julmysig effekt till rummet. En dekorerad Jul mittpunkt på bordet, kan innehålla falska bladverk, kottar, röda bär m.m. Se bara till att inte gå överbord med Julpyntet på bordet, eftersom du sen kommer att ha svårt att få plats med all Julmat. Uttrycket lagom är bäst gäller även när det kommer till att Julpynta Julbordet.

9. Jul på toan

Toaletten/badrummet är vårt mest besökta rum, så det ska icke Jul förringas! Julpimpa toan genom att sätta in lite väldoftande Jul doftljus och Jultvålar. Kanske pimpa badrumsspegeln med några vackra cypresskvistar runt den. Byt ut alla handukar till handdukar med Julkänsla och tomtemönster. Eller varför inte testa byta ut duschdraperiet till ett med Julmotiv?

10. Jul utomhus

Även om Julinredningen i din trädgård är helt valfritt, ger det lite mer Julkrydda och visar verkligen ditt tema överallt. Självklart ska du hålla dig till ditt tema ute inte göra så att trädården ser ut som en smältdegel av statyer och figurer.

Din trädgård behöver inte nödvändigtvis ha Julstatyer och figurer, men det är trevligt att lägga till lite ha lite Julkänsla här och där. Kanske en mini julgran eller två? Sätt några brinnande marshaller utanför ingången, detta ger ett Julmysigt intryck för gästerna. I Usa är det tradition att lysa upp hela huset utanför med Julljus. kanske nåt att testa detta året?

Jul på dörren

Jul dekorera din dörr med kransar av kvistar, eller ännu bättre, en krans som lyser
upp med lampor i! Jag brukar själv ha en Julkrans på dörren som jag pyntar med vackra röda sidenband.

Vid tröskeln

En Juldekorerad tröskel ger ett varmt välkommnande till ditt hem. Du kan placera en Julkruka där eller varför inte en mysig liten tomte? Även grankvistar och minigranar kan vara fint att ställa vid dörren.

Slutsummering – Julpynta hemma

Det behöver inte kosta skjortan att få till ett snyggt julpynt i inredningen. Ibland kan bara några gröna kvistar vara fint som julpynt. Allt handlar om att inreda med Julpyntet balanserat, ta inte i för mycket då ser det mer galet ut än Jul fint. Allt i inredning allmänt handlar om balans, så även när det kommer till Julpynt.

Hur ni än väljer att julpynta hemmet så hoppas jag att alla får en riktigt mysig och GOD JUL!

SHOPPA JUL INREDNING

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024