Handla julklappar online - 10 bästa tips

Handla Julklappar online – 10 bästa tips

Att handla julklappar online kan vara stressande, som i de livliga fysiska butikerna. Om du känner dig under press är du inte ensam. Studier tyder till och med på att “semesterperiodens stress” är en viktig orsak till den höga frekvensen av hjärtstopp vid denna tid på året. Men hur kan du undvika denna Jul stress och klarar julklapps shoppingen galant?

Det finns många anledningar att undvika de fysiska köpcentren i år. Butiker är MYCKET livligare än någonsin efter Corona pandemin, och utbudet kanske inte möter efterfrågan. Stigande kostnader är nu en säkerhet och du kan vanligtvis hitta samma produkter online till ett lägre pris.

LÄS MER: Julpynt online – bästa tips och råd

I den här artikeln ger vi 10 tips som hjälper dig att handla Julklappar online som ett proffs i jul.

I detta inlägg går vi igenom julklappsinköp:

 • Planera klapparna
 • Gör kom-ihåg lista
 • Gör en budget innan
 • Hitta inspo på SoMe

1. Planera dina julklappar i förväg

Det är inte lätt att bestämma vilka julklappar man ska köpa till vänner och familj. Brainstorming kan hjälpa dig att komma med idéer till gåvor. Det betyder att du är mer benägna att väljadessa gåvor i förväg och inte kommer att lämna allt till sista minuten. Psykologer drar också slutsatsen att du är mer benägna att välja meningsfulla julklappar när du planerar framåt på detta sätt.

2. Det är inte bara tomten som behöver en lista

Det är inte bara tomten som behöver en lista, du behöver en också. En inköpslista hjälper dig att hålla ordning och se till att du inte glömmer någonting. Att skriva ner saker är också känt som ett bra sätt att lindra stress. Faktum är att David Allen är en bästsäljande författare som lär människor hur man blir mer produktiv. Att skriva ner saker är kärnan i hans metodik eftersom det betyder att du inte behöver behålla så mycket information. Samma princip gäller för att handla julklappar på nätet!

3. Ange en budget och spåra alla utgifter

Du vill inte börja det nya året i skuld efter att ha spenderat mer än du kan afford.  Forskning visar att betydligt fler har skuldproblem i januari än någon annan tid på året. Det är lätt att  nå denna punkt med det finns så många gåvor och saker att köpa en jul.

Men hur undviker man överutgifter?

Sätt en budget och håll dig till den. Du kan ställa in denna budget genom att redovisa varje kostnad och gåva du förväntar dig att köpa i år. Det kan också hjälpa att hålla denna budget på din smartphone.  YNAB  och Mint är populära budgeteringsappar som kan hjälpa till att spåra utgifter och undvika överutgifter vid jul.

4. Använd sociala medier för att få idéer

Undersökningar tyder på att inte veta vad man ska köpa är den främsta orsaken till stress för de flesta shoppare. Du kan ofta undvika denna stress genom att följa de tidigare punkterna i den här artikeln. Men vilka praktiska steg kan du ta för att hitta idéer? Sociala medier ignoreras till stor delsom inspirationskälla för julklappar. Du kan börja med att söka hashtags efter “julklappar” och bläddra igenom resultaten. Det är också möjligt att kontrollera personens profil och kolla in deras intressen. Sociala medier är en unik källa för idéer eftersom idéer ofta hittar dig snarare än tvärtom!

HÅRDA & MJUKA JULKLAPPAR

Boss the scent pure accord
Åhlens
1 150
Fårskinnstofflor osby
440550
Gardin sand hemtex
Hemtex
249,90
Egyptisk bomull satin blå hemtex
Hemtex
659,941 099,90
Överkast vit hemtex
Hemtex
999,90699,93

5. Leta efter bästa rabatter och fynd

Amazon är en ganska uppenbar plats att börja söka efter julklappar. Zalando kan dock ibland ha bättre alternativ. Detsamma kan sägas om onlinebutiker för företag i ditt lokala område. Du kan helt enkelt använda “nära mig” i en sökfråga på Google för att hitta dessa alternativ. Under tiden  hjälper Honey dig att söka efter fynd på mer än 30 000 webbplatser och RetailMeNot är utmärkt för att hittarabatter.

6. Överväg presentupplevelser istället för produkter 

Överväg att ge bort en upplevelse om du kämpar med presentidéer. Studier visar att människor känner sig mer kopplade till presentgivaren när de får en upplevelsegåva. Till exempel är ett presentkort för en hotell- eller äventyrsupplevelse alltid ett nice alternativ. Alternativt kan evenemangsbiljetter eller kuponger till en restaurang verka mer tankeväckande än en dyr flaska vin.

7. Se till att kontrollera datum och returpolicy

Jag är säker på att du vet om vikten av leveranstider för julklappar. Många onlinebutiker har en brytpunkt för garanterade leveranser. Som sagt, saker går inte alltid enligt plan och ibland kommer saker inte fram i tid. Det är därför det är särskilt viktigt att kontrollera leveransdatumen. Du bör också ta dig tid att kontrollera returnor eller avbokningsregler för varje köp.

8. Var noga med fraktkostnader

En ny studie visar att 63% av deltagarna överger sin kundvagn på grund av de höga fraktkostnaderna.  Detta pekar på det faktum att fraktkostnader kan vara överprissatta och ofta motverkar syftet med en rabatt. Det är viktigt att väga upp dessa avgifter. Du bör också ta hänsyn till fraktkostnaden innan du gör ett köp online. På tal om det, prova detta next online shopping hack …

9. Prova “Överge kundvagn” Hack

Tro det eller ej, många onlinebutiker gillar att erbjuda rabatter när du överger kundvagnen på kassasidan. Det vill säga, dessa företag försöker locka dig tillbaka med en saftig rabatt eller specialerbjudande. Du har inget att förlora med detta hack eftersom priset kommer att vara minst detsamma som innan du övergav vagnen.

10. Jämför priser på konkurrerande webbplatser

Det är alltid en bra idé att jämföra priset på julklappar innan du köper. Medan du kan göra detta by navigera till konkurrerande webbplatser, Google Shopping är ofta snabbare. Google Shopping har ett filter som gör att du kan sortera resultat efter pris eller varumärke. Du klickar helt enkelt på knappen “jämför pris” och det är ett bra sätt att spara pengar på julklappar rather än att köpa det första objektet du ser.

FAQ Handla Julklappar

Vad vill tjejer ha i Julklapp?

Här listar vi de senaste julklappar som tjejer vill ha detta år.

 • 1 Gåvoset – Rituals.
 • 2  Tofflor – Shepherd.
 • 3  Presentask – Lumene
 • 4 Örhängen
 • 5 Omtalade hårprodukter
 • 6  Champagneprovning upplevelse.
 • 7  Necessär – By Malene Birger.
 • 8  Lyxig Parfym – som tex. Hugo Boss.

Vart kan man köpa billiga Julklappar?

Kolla under REA och fynd sektionen i alla butiker när ni handlar Julklappar online. Där kan ni hitta mycket fina billiga grejer. Lågprisföretag som tex Jysk, Rusta och Ikea har såklart massa billiga Julklappar, för alla smaker. Kolla även i vintage butiker online och såklart på Blocket. Där kan man fynda second hand och ge bort hållbara julklappar.

Vart kan man ge bort Julklappar?

Ett axplock av de organisationer som man kan ge julklappar till är, kvinnohus och kvinnojourer i flertal städer, Frälsningsarmén, Svenska Kyrkan och Röda Korset.

Vad vill killar ha i Julklapp?

 • Fotboll för mörka kvällar. Spela boll längre på kvällen med denna fotboll med inbyggd LED-belysning.
 • Köra gokart upplevelse.
 • BodyFlight – Sväva fritt i vindtunnel.
 • Chokladprovning upplevelse.
 • Presentkort på en valfri upplevelse.
 • Prova att köra fyrhjuling.
 • Miljövänlig gokartkörning mitt i stan.

Slutsats Handla julklappar online

Att handla julklappar kan vara en stressig affär och detta gäller särskilt om du inte planerar i förväg. Att skriva en inköpslista kan ge säkerhet i processen och sociala medier är ett bra ställe att hitta inspiration. Om det inte finns några produkter som kommer att tänka på, överväg att ge en upplevelse och överge vagnhacket är värt ett försök! Slutligen, se till att vara noga med frakt och åtminstone jämföra priser innan du går vidare med köpet.

HÅRDA & MJUKA JULKLAPPAR

Boss the scent pure accord
Åhlens
1 150
Fårskinnstofflor osby
440550
Gardin sand hemtex
Hemtex
249,90
Egyptisk bomull satin blå hemtex
Hemtex
659,941 099,90
Överkast vit hemtex
Hemtex
999,90699,93

 

 1. You are right, they are really cool dear! Kisses and have a great week!:*

 2. love the packaging!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024