(Innehåller Ellos Jotex Newport Soffadirekt annonslänkar)

Den traditionella rödfärgade julen börjar blekna mer och mer i våra Nordiska hem. Den lämnar plats åt den svartvita och påpälsade vintertrenden som nu även tagit över vår julinredning med ull och hår.

LÄS MER: STOR REA – 60 % rabatt på all inredning nu

Jag gillar det… dock får det gärna vara mycket gulddetaljer blandat i allt det vita för min del. Min jul ska vara classy och lyxig a la Hollywood light…all the way :)

Julinredning

julinredning

julinredning 5

Här är den nya tidens julinredning: Mycket päls och modern svartvit dekor kontrat med värmande ljus i varje hörn. Snyggt eller dötrist? Det är en fråga om smak och personliga behov.

REA FYND SHOP

julinredning 3

kristallkrona

matsalsbord

Använd mycket gran och tallkvistar i julinredningen. Så enkelt men ändå allra naturligast vackrast :)

julklappstips

Ett vackert dukat julbord räddar maten från släktfejden :)

INREDNINGSVIS SHOP

julinredningar 6

Den moderna designermöbeln blir tilljulad med en maffigt ullig fårpäls.

julinredning modern
Vad husets hund tycker om den moderna avskalade dekoren lämnar vi åt hustomten att luska ut :)

Julinredning inspiration

Där jag växte upp på landet däremot som barn såg det raka motsatsen ut beträffande julinredning. Det var en klassisk Svenne-jul med julbonader, röda detaljer i massor, pappersklockor och lika många tomtegubbar som huskatter (dvs. många:)

Det var såklart en mysig och lantlig jul men personligen visste jag att när jag bodde själv ville jag ha en något mer avskalad jul. Mina tankar om julinredningen fick jag dock inte säga högt på landet då mamma försvarade sina små elakt leende tomtegubbar med brödkaveln i högsta hugg.

Julinredning från naturen

Inget är väl egentligen rätt eller fel beträffande hur man inreder julen. Man ska helt enkelt följa sitt hjärta och inte duka under för butikernas krimskrams och anfall av tusen tomtegubbar ”Made in X-Land”.

Grejen är att jag kan tycka inplockade tjocka tallkvistar är mest jul i all sin enkelhet. Sprid bara gröna små tallkvistar runt vita blockljus eller häng kvistar vid den öppna spisen. Ibland är det bara så att det enklaste helt enkelt är det vackraste. Vilken julinredning ni än väljer att vistas i så hoppas jag att den blir varm, mysig och full av godsaker :)

Vilken julinredning gillar ni bäst: klassiskt tomteröd eller avskalat modernt svart/vit?

LOVE M

REA FYND SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
3 324,304 749

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

34 Comments

 1. Jag ar ocksa uppvaxt med julprydnader och tomtar som skullle plockas upp varje ar och ett tag avskydde jag tomtar! Men nu med barn I huset ar det roligt med lite pynt, men inte alls mycket. Vi har rott och guld I granen och nagon tomte har och dar, men inte mer. Det far inte bli for avskalat och farglost dock, tycker jag personligen. Det ar dock roligt att julen far en mer personlig karaktar da man faktiskt kan anvanda sig av fler farger an rott och gront!
  Kram!

 2. Jag är uppvuxen med att plocka fram alla tomtar, alla stjärnor, alla ljusstakar och allt innan jul. Förr hade vi bara röda saker, nu har jag en rosa ljusstake och en liten rosa gran. Men jag saknar det röda. Det kändes mer juligt liksom. Nu känns det som vilken inredning som helst. Älskar särskilt guldfärgade saker, massa ända ljus, stjärnor som hänger i fönstret. Nu har alla i princip en vit gran. Vi har fortfarande en grön, men mamma har pratat på att köpa en vit. Tråkigt värre.

 3. Så snyggt ju! :D

  sv* haha jaa sommar hade varit något! Nu när det är December måste ju snön faktiskt komma, annars blir det ju inte julkänsla,,,,

 4. Jag har en hel del röda detaljer i hemmet, men jag gillar även de svarta och vita och andra natur färger till jul, så vem vet nästa år kanske det blir i de tonerna julen kommer gå här hemma med.
  Ha en fin kväll
  Kram Linda

 5. SV: Tack så mycket fina du! Din blogg är ju perfekt för mig som precis flyttat och håller på och renoverar, mycket inspiration man får!! :)

 6. Va mysigt gillar julinredningarna:)
  sött med vovven

  Sv: Haha visst blir man, så lite:)

  Tack desamma ha en bra vecka

 7. men tack så mycket!!
  så himla fint! är så tagg på att få det juligt här hemma. kram!

 8. ja men ja är ju galen i vitt men tioll jul slinker det alltid ner lite guld silver o några röda gardiner hemma hade vi massa rött så det e ja nog trött på :)

 9. Åh tack snälla du :).

  Kul att du tittade in hos mig!
  Älskar bloggar som din. Full med inspiration!
  Säger som du, det röda försvinner mer och mer. Jag kör mycket på bleknat, grått och vitt :):

 10. These interiors are gorgeous. I love the intimate atmosphere and the warmth of the details, the Christmas tree, the candles and the predominant white! have a great day
  laura

 11. visst är det fin med vitt och så, skulle bra kunna ha det till vardags. Men när det vankas jul är jag så traditionsbunden att det röda ska fram :)

 12. Emma Sundgren Reply

  Men VEMS underbara hus är nu detta ??????? :))

  Jag är dökär =)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.