Så får ni ett mysigt jul vardagsrum

Så får ni ett mysigt Jul vardagsrum

Innehållsförteckning

Får ni inte till vardagsrummet sådär jul mysigt? I detta inlägg går vi igenom hur ni enkelt får ett mysigt Jul vardagsrum snabbt och enkelt. Årets största högtid närmar sig med stormsteg och det är hög tid att börja pynta om du inte redan har gjort det. För att göra ditt jobb lite lättare har vi bestämt oss för att skriva en artikel om just julpynt.

LÄS MER: Årets största Jul trender 2023

I detta inlägg kommer vi att gå igenom precis vad du ska göra för att få ett riktigt mysigt jul vardagsrum!

Jul vardagsrum tips

Tips för ett mysigt Jul vardagsrum

Vi börjar med att snabbt gå igenom våra allra bästa mysiga tips för att skapa ett perfekt vardagsrum till jul.

 • Satsa på rätt julbelysning
  När det börjar bli mörkt ute finns det inget som gör ett hem mysigare än lampor. Vi föreslår att du använder adventsljusstakar, julstjärnor och ljusslingor för att lysa upp ditt hem. Det skapar en inbjudande känsla och ger energi i en mörk värld. Glöm inte heller bort levande ljus. Det är svårt att slå skenet från ett ljus – men kom ihåg att släcka!
 • Grönt är fint på Jul
  Vårt nästa tips för att skapa ett härligt jul vardagsrum är att inreda med gröna färger, gärna genom olika typer av växter. Mossa, granris julblommor och mycket mer passar perfekt. Levande växter kan göra vilket rum som helst mysigt, speciellt runt julen. Självklart måste vi också nämna julgranen! Dekorera den lagom mycket så att den syns men inte tar över hela rummet.
 • Gör det mysmurrigt
  Finns det ett bättre ord än murrigt när vi pratar om mysigt? För att skapa en kontrast med alla ljusen rekommenderar vi att du dekorerar med mörka tyger. Kuddar och filtar är bra exempel på textiler som du enkelt kan göra murriga. Det kommer verkligen skapa en härlig mysig känsla i ditt vardagsrum.

Nordisk design i ditt vardagsrum

Något vi är kände för i Norden är vår minimalistiska design. Den nordiska designen passar riktigt bra om du vill fira en mysig jul i hemmet. Genom att dekorera lagom kan du skapa den perfekta känslan i ditt hem. Julpyntet är självklart viktigt men du behöver kanske inte plocka fram allt i lådan? Tänk också på att det är okej att inte plocka fram alla lamporna. Lite mörker gör det bara mysigare.

Ni hittar plädar ovan med 50 % rabatt HÄR

Halva priset på pälsplädar nu – maxa fredagsmyset

Vanliga frågor

Nu ska vi gå igenom några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp när vi pratar om julpynt och mysiga hem.

 • Var ska jag börja?
  Vi rekommenderar att du börjar med det som syns mest vilket brukar vara lamporna. Sätt upp jullamporna och släck den vanliga belysningen. Då är det lätt att få en bild av hur rummet kan bli så mysigt som möjligt.
 • Traditionellt eller modernt julpynt?
  Vi rekommenderar traditionellt för en mysig känsla. Gammalt, rustikt julpynt i naturliga material passar alltid bra.
 • Hur stor ska granen vara?
  Det är okej att låta granen vara stjärnan i julpyntet. Samtidigt ska den inte ta över hela rummet. En gran som smälter in i ett hörn men som samtidigt vackert lyser upp mörkret är perfekt.

Slutord

Som du säkert har förstått finns det mer än bara ett sätt att skapa ett mysigt jul vardagsrum. Vilket sätt som passar bäst för dig och ditt hem får du bestämma själv. Vi rekommenderar alla våra läsare att ge era hem en personlig touch. Då kan du skapa ett riktigt mysigt vardagsrum i jul.

 1. Vad fint :D

 2. Kikar tillbaka… Ni ser ut att ha ett mysigt hem! :-)

  /Therese

 3. Tack för julhälsningen! Önskar en God Fortsättning!
  Ingen julgran här heller men mycket granrispynt ute eftersom vi tog ner en jättegran på tomten.

  Kram Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024