Jul på liseberg 2023 – fantastiska nyheter väntar

Jul På Liseberg 2023 – Fantastiska Nyheter Väntar

Innehållsförteckning

Har du svårt att komma i stämning inför jul? Då finns det ingen bättre medicin än ett besök på Jul på Liseberg! Har du aldrig varit i parken under jul eller undrar du över vad som är nytt för i år? Häng med så får du reda på allt du önskar veta!

LÄS MER: Jul i Göteborg 2023 – detta måste ni besöka

 Julen på Liseberg lanserades år 2000 och firar alltså 23 år i år. Från början var det tänkt som en engångsföreteelse, men det blev en sådan succé att man valde att fortsätta. Jul på Liseberg är Sveriges största årliga julmarknad.

Foto: Liseberg

Kliv in i sagornas värld

När du kliver in genom portarna till Liseberg under julen är det lite som att kliva in i en saga. Parken har dekorerats omsorgsfullt, för att skapa känslan av en klassisk jul. Det är alltså inte neonljus i överflöd, utan det är smakfullt och magiskt.

Här kan du åka klassiska Farfarsbilarna, som på något sätt blir en helt annorlunda upplevelse i julmyskontexten under vintern. Det samma gäller med Slänggungorna som bara osar av klassisk karusell från den tid som flytt.

Vad är nytt för i år på Jul på Liseberg?

Årets nyhet är det snöklädda berget och Vintermarknaden. Nu finns det alltså två stora marknader att besöka när du kommer till Liseberg. Kring berget finner du ett 20-tal bodar med allt från vantar och strumpor till varm choklad och viltdelikatesser.

Gammaldags Jul – En klassisk marknad

Den klassiska och ursprungliga julmarknaden på Liseberg är belägen vid Storgatan och du hittar den precis vid stora scenen-området. Här finns det många olika bodar med mycket smått och gott att finna. Strosa runt och känn in alla dofter och smaker. Musiken i bakgrunden skapar en otrolig julstämning som till och med hade fått Grinchen att kapitulera.

Jubileumsutställning – Liseberg firar 100 år

Liseberg har nu en 100-årig historia och om du åker högst upp på berget till foten av Lisebergstornet, så finner du en mycket spännande jubileumsutställning. Här kan du ta del av gamla anekdoter från förr. Här kan du också passa på att köpa jubileumsboken som handlar om Lisebergs historia.

Åka karusell mitt i vintern?

Det kan låta som en galen idé, men Liseberg har i princip alla sina attraktioner öppna under julen. Här gäller det att klä sig varmt, för vissa av dessa karuseller går riktigt fort. Vill du åka någonting med mycket adrenalin, rekommenderas Valkyria, som störtdyker rakt ned i ett stort hål.

Vill du åka någonting mer mysigt, kan slänggungorna, kaffekopparna eller farfarsbilarna vara ett bra alternativ. Om du bara tänker åka de mindre attraktionerna, bör du köpa ett häfte med kuponger. Det räcker gott och väl. Men om du vill springa runt och åka så mycket du bara kan av de stora attraktionerna, passar det bättre med ett åkpass.

FAQ – om Jul på Liseberg 2023

Har du några frågor om Jul på Liseberg och vad som är nytt för i år? Häng med när vi går igenom de vanligaste frågorna och svaren.

När är Jul på Liseberg 2023?

Jul på Liseberg startar redan den 18:e november och pågår fram till den 7:e januari. Tänk dock på att det är stängt under själva julafton.

Vad kostar biljetterna till Jul på Liseberg?

Liseberg har olika priser beroende på vilken dag man vill komma. Gå in på deras webbplats för att se vilket pris som gäller för en specifik dag. Intervallet ligger mellan 125 kr – 175 kr för själva entrén.

Måste man boka biljetter till Jul på Liseberg?

Det är inget krav och ingenting man måste göra för att få plats. Visst, parken kan teoretiskt bli full men det händer i princip aldrig.

Summering – Jul på Liseberg 2023

I år tar Liseberg julen till nästa nivå. När man inte trodde att det gick att få mer julfeeling än vad som redan finns, så visar parken att det finns mer att kräma ur detta koncept. Nytt för i år är att det öppnar en helt ny julmarknad, vilket innebär att det finns mängder med fler bodar att besöka. Man har också en jubileumsutställning upp vid Lisebergstornet där man.

 

Foto längst upp: Liseberg

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024