fbpx

5 billiga juldukning stilar att kopiera

(Innehåller annonslänkar)

Det finns otaliga juldukningar att välja på numer. Det man ska fråga sig är vilken stil gillar jag ? och kan jag enkelt få ihop den dukningen utan att bli sönderstressad i allt julstök. Det är just nu dåliga ekonomiska tider och då gäller det att hitta lösningar på att julpynta billigt. Här tipsar vi om billiga juldukning stilar ni enkelt kan kopiera där hemma. Framför allt är en grön Jul populär och vi tar in gröna kvistar som är helt gratis (om man har skog utanför)

LÄS MER: Fixa en annorlunda adventsljusstake – Jul DIY

En juldukning kan vara både enkel och billig att göra, här följer några juldukning tips att kopiera !

Juldukning tips

juldukning

Vem sa att en julduk MÅSTE vara välstruken för att vara snygg ?

juldukning natur

1. Klassisk jul med gröna kvistar

Detta är nog en av de populäraste juldukningarna. Använd klassiskt porslin antingen mormors antika eller fynd från loppis. Plocka massa gröna kvistar från skog eller blomsterhandel. Duka bordet med en naturell linneduk i beige eller om det är träbord använd bara linnetabletter.

Tips: Lägg grön mossa och kvistar i mitten av bordet och placera vackra ljusstakar längs det gröna i olika längder. Denna stil passar fint i rum med klassisk interiör som kristallkrona och guldiga inredningsdetaljer.

HÅRDA & MJUKA JULKLAPPAR

Åhlens
16.90523.141
Åhlens
1 150
440550
Hemtex
249,90
Hemtex
659,941 099,90
Hemtex
999,90699,93

juldukning vit

2. Drömmar om en vit jul

Om man som mig bor i Västsverige är en vit juldukning det närmaste en vit jul man kan komma. För att inte allt ska bli för kliniskit använd gärna linnebeige julduk samt guldiga detaljer som ljusstakar osv. Sedan kan man gärna som på bilden ovan använda andra vita växter än bara julblommor. Vårfina vita tulpaner funkar även på ett julbord om de hamnar i rätt bordsällskap.

Tipset: Gröna tallkvistar i en genomskinlig urna med några mindre guldiga och vita julkulor gör sig fint till ett vitt bord.

jul inspiration

juldukning billig

3. Mer modern juldukning

Här är de moderna stilrena minimalistiska julen. Använd mycket pälsar på stolarna och gärna designstolar blandade med loppisfynd. Här passar en strikt enkel juldukning med några klassiska inslag som röda äpplen och gröna kvistar. Använd alltid vit duk för en mer modern ren känsla att utgå ifrån.

Julgranen får gärna vara helt ren från pynt eller bara enkelt pyntad !

glögg dukning

Glöggtipset: Ta små pepparkaksfigurer och sätt försiktigt fast på gästernas glöggkoppar. Ger ett mysigt och juligt välkomnade, samt ger gästen nåt att tugga på när du talar :)

julinredning

4. Orientalisk mustig jul – juldukning i rött

En uppstickare inom jul inredning är orientalisk jul. Använd äkta röd matta och massor av mysiga pälsar, plädar och exotiska röda lyktor för en mer julig stil. Det bästa med denna julen är att detaljerna kan sedan vara kvar året runt och behöver inte packas upp på vinden :)

julbord dekoration

Budgettipset: använd små kvistar och placera på bordstabletten eller som här i små glas. Enkelt men ack så snyggt och ger mer pengar över till julklappar !

juldukar röda

5. Traditionell Svensk röd jul

Denna julen var den enda tänkbara för min mamma när jag firade jul som yngre på landet. Det skulle absolut vara tusen röda tomtegubbar annars ingen jul minsann.

Tänk den röda tråden och använd många röda detaljer som binds ihop fint med gröna kvistar och rejält pyntad gran. Små grankvistar utanför ingången och grön krans på dörren är ett MÅSTE för den äkta traditionella jul inredningen :

LÄS MER: 10 billiga överkast i sammet för ett lyxigt sexigt sovrum

Tips Doftar inte granen gran så köp eterisk granolja. Stryk den lätt på vissa kvistar längst ner på granen och fasen nu jäklar luktar det JUL ! pluspoängen är att alla husdjur avskyr juldofter som gran och citrus och kommer därmed lämna granen grön, välklädd och obefläckad :)

juldukning inspiration röd

Där har ni några tvättäkta juldukning stilar att kopiera rakt av. Som ni ser är det väldigt enkelt och inte dyrt att fixa en riktigt mysig dukning som garanterat rockar julmaten :)

Ha nu en god mumsig jul !

REA FYND SHOP

Soffadirekt
37954995
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
66958995
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
69907490
Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
1449516995

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis