Jämför mäklare med Boupplysningen.se och få drömhemmet

(I samarbete med Boupplysningen.se)

Det sägs att de mest omtumlande händelserna i livet är att föda barn, att gifta sig och att flytta. Det är förändringar i livet som påverkar oss mer än på bara ett plan. När det kommer till att flytta och köpa ett nytt boende, då är den viktigaste personen mäklaren. Därför är det även oerhört viktigt att välja en mäklare som känns rätt och kan hjälpa till hela vägen från visning, till det att nycklarna överlämnas. Jag talade en gång med en känd mäklare från Göteborg där jag bor. Hon berättade att hon många gånger får ett oerhört starkt band till sina klienter under köprocessen. Att hon många gånger likt en psykolog, hjälpt folk som har svårt att släppa taget om det gamla boenden att gå vidare. Det kan ju tex. vara någon som dött och man är tvungen att sälja hemmet. Alla sådana processer river upp starka känslor och då finns mäklaren där som en trygg stöttepelare och kan hjälpa till göra det hela enklare.

I detta inlägget tipsar jag om en jättebra bosajt vid namn Boupplysningen.se som är Sveriges största bostadsguide. Där finns det bland annat en stor guide till hur du väljer rätt mäklare

Foto: Husmanhagberg

5 egenskaper en riktigt bra mäklare bör ha

Här är en toppen guide när det kommer till att hitta rätt mäklare som jag hittade i Boupplysningens egna mäklarguide. Väl värd att memorera och spara till framtida husbyte.

1. Bra kännedom om området där du ska sälja eller köpa. Som Boupplysningen skriver kan en mäklare med kunskap om området kanske redan ha spekulanter (för dig som ska sälja), eller bättre koll på priser (för dig som ska köpa).

2. Mäklarlicens och uppfylla kraven för att få vara mäklare. För att vara säker på att en mäklare är seriös är det bra att kolla att denne har licens och inga tidigare varningar!

3. Erfarenhet av liknande bostadsköp och försäljningar. Att köpa/sälja hus eller bostadsrätt är ganska olika situationer. Ju mer relevant erfarenhet desto bättre. Du kan också be om referens från tidigare kunder.

4. Ett rimligt mäklararvode. Vilket mäklararvode som är rimligt är en stor anledning till varför du bör läsa på innan du anlitar en mäklare. Det finns olika modeller för mäklararvode, något Boupplysningen har en hel guide om.

5. Förtroendeingivande. Detta är så klart en personlig bedömning men som Boupplysningen nämner är det viktigt att du känner dig trygg med den mäklare du väljer att anlita.

Foto: Erik Olsson

Faktainfo ovan kommer från Boupplysningen.se en grym bosida, som har precis ALLT man behöver tänka på vid byte av hem. Här hittar ni praktiska tips om vad ni ska tänka på vid val av mäklare. Ni hittar även en komplett köpa bostad guide, med alla punkter ni måste tänka på innan ni köper nytt hem. Boupplysningen är uppdelad i kategorierna köpa, sälja, hyra, byta och flytta. Under varje punkt hittar ni massor av nyttig faktainfo som man kanske inte alltid tänker på när köplusten slår till.  Boupplysningen svarar även regelbundet på frågor från besökare och rapporterar om de allra senaste nyheterna på bostadsmarknaden

När det kommer till mäklare har jag ingen personlig erfarenhet av just det, då jag bor i hyresrätt. Men om jag skulle köpa ett hem, då hade jag helt klart jämfört massa olika mäklare och i slutändan gått på magkänslan. Jag har däremot en vän som gick igenom en svår process i livet när hon var tvungen sälja sitt hem och där blev mäklaren helt avgörande. Det blev tom. så att vännen och mäklaren blev bra vänner efter det att köpet var genomfört och de har kontakt än idag.

Går ni i drömmar om att byta boende då tipsar jag verkligen er om att besöka Boupplysningen.se då bättre infosida om bostad inte går att hitta.

Låt drömhemmet bli verklighet!

LOVE M

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.