fbpx

Installera laddbox i hemmet – 4 tips

Att installera laddbox i hemmet är någonting som alla innehavare av elbilar bör överväga. Man får då möjligheten att ladda sin elbil över natten och kan alltid ha fulladdad bil när man ska ut och köra nästa dag. Dessutom minskar man sitt behov av att uppsöka laddstationer när man är ute och kör med bilen.

Har laddboxen jordfelsbrytare?

Det första, och absolut viktigaste att tänka på när man väljer laddbox, är att kontrollera så att laddboxen har jordfelsbrytare typ B. Det här är en viktig kvalitetssäkring för din laddbox. Om det är så att det inte finns jordfelsbrytare typ B i din laddbox, kan en elektriker installera en sådan åt dig. Det kostar i runda slängar 1500 kr, men kan variera.

Installera själv eller med elektriker?

Hur går man tillväga för att installera en laddbox i hemmet? Det finns många olika leverantörer av laddboxar, där man kan installera laddboxen på egen hand eller ta hjälp av en elektriker. Allt beror på vilken laddbox du väljer. Hör med återförsäljaren vad som rekommenderas när det gäller installation.

Fast eller lös kabel?

Vissa laddboxar för elbilar har en fast kabel. Det innebär att den sitter monterad i själva laddboxen. Om du vill öka din flexibilitet och kunna använda din sladd även när du är ute och reser, bör du välja en laddbox med lös kabel. Då kan du koppla ur kabeln när du lämnar hemmet och koppla in den där du parkerar bilen.

Smart laddbox

Varför ska man välja en smart laddbox? Anledningen är enkel. En smart laddbox är uppkopplad mot nätet via exempelvis 4G. Det innebär att du kan styra din laddning via din smartphone eller din dator. Du kan se i realtid hur din bil laddar och du kan ställa in timer, osv.

Där har ni några bra tips inför att ni ska installera en laddbox hemma. Kom alltid ihåg att aldrig trigga på säkerheten om ni väljer att installera elektriska saker själv hemma. Och kolla även upp med försäkringsbolaget vad som gäller om nåt skulle gå fel.

Lycka till!

/Maria

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis