Ingen har väl undgått den totala blom boomen av tulpaner som tagit över Instagram denna årstid. Säkert för alla är trötta på grå, slaskig vinter nu och vill ha våååårrrr. Tulpanerna är signumet för våren och alla de vackra färger som kommer med den. Många avskyr dem såklart också men jag gillar.

Här får ni the best of instagram tulpaner just nu inklusive mina egna rosa godbitar :)

Tulpaner

instagram tulpaner

 

Jag börjar med att stoltsera med mina egna rosa Instagram blomster,  som dock slog ut alldeles för snabbt och slokade :)

tulpaner inspiration

Hoppas detta triggar våren att jaga bort vintern för gott nu!

Kul fakta om de galna tulpanerna:

Den så kallade tulpanhysterin, även kallad tulipomani som kom att bryta ut i Holland under 1600-talet. Det börjades spekulera i tulpaner på börserna i Amsterdam och Rotterdam och när tulpanhysterin hade nått sin topp visste var och en att ville man bli rik på kort tid så skulle man investera i tulpanerna. I början av år 1637 tjugofaldigades priserna på tulpanlökar på bara en månad för att följas av en ännu större nedgång månaden efter i samband med en beryktad tulpanauktion i Alkmar (som då omsatte 75 miljoner kronor i dagens penningvärde). Tulpanpriserna började sjunka i rasande takt och tulpankraschen var ett faktum. Det här var början på den misär som bröt ut i Holland med ökad arbetslöshet och svält som följd.

När tulpanen väl introducerats i Europa spred den sig snabbt. Från och med 1600-talet var tulpanen väl etablerad i Frankrike. Landet råkade in i en period av tulipomani som gick ännu längre än den mer kända som senare bröt ut i Holland. Det berättas bl. a. om en mjölnare som bytte sin kvarn mot en lök av sorten `Mère Brune.

Fina tulpaner i alla former finns att köpa HÄR

Har ni btw några bra tips på hur man får tulpaner att hålla länge och se fräscha ut ??

Flowers forever!

LOVE M

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.