fbpx

Delsjön Göteborg: tips och magiska foton

(Innehåller annonslänkar)

De här bilderna är instagramade på promenad vid Delsjön i Göteborg och stadens absolut vackraste vildaste naturområden. Ibland är naturen bara oslagbart magisk och den enda källan till inre ro för en sönderstressad storstads människa.

LÄS MER: REA på inredning med upp till 70 % rabatt just nu

Delsjön Göteborg ligger i ett otroligt populärt område för idrottande och sportintresserade människor. Det finns makalöst vackra gång slingor runt hela sjön och även tillgång till kanot uthyrning för den som gillar det. Det ligger också ett stort ridhus nära, så hästar är ej en ovanlig syn under promenader i skogen. Här ger vi tips från ett av Sveriges absolut vackraste områden Delsjön med omnejd.

Delsjön Göteborg

Snabba Delsjö fakta:

Delsjön i Göteborg är en sjö i östra delen av staden som är uppdelad i Stora och Lilla Delsjön. Sjöns nordvästra strand är en populär badplats under sommar halvåret. Förutom att vara ett bedövande vackert naturområde fungerar Delsjön som vattenreservoar för Göteborg.

Delsjön badplats

När man vandrat upp till stora Delsjön finns en badplats med en liten sandstrand för barnen och en brygga. Det finns även en gigantisk gräsmatta ovanför sjön, där man kan ligga och sola. Många grillar även i området under sommaren.

Vill man inte ha så mycket folk omkring sig, fortsätt då att vandra rakt framåt. Då kommer ni till den mer skogsbeklädda delen av sjön. Här kan ni fika och bada längs kanten av skogen, det gör jag själv varje sommaren.

Inget slår ett uppfriskande sjöbad en superhet sommardag!

Delsjön padel

Vill man göra nåt mer aktivt då kan man testa på Delsjö padel.

Padel Center Delsjön erbjuder spel mellan 06.00-23.30 365 dagar/år. De har 7 dubbelbanor och 1 singelbana. På Padel Center Delsjön erbjuder vi alla typer av aktiviteter som mexicano, akademiträning, ligaspel, sanktionerade tävlingar och företagsevent.

Paddel centret ligger i det natursköna Delsjöområdet ca. 900 m från Delsjövägen och hållplatsen (Töpelsgatan).  Väl värt ett besök för alla paddelälskare!

goteborg.com

Paddla kanot runt sjön

Nåt annat aktivt ni kan prova på är att paddla kanot i Delsjö området. Från Stora Delsjön kan man även paddla in i Lilla Delsjön och det finns iordningställda rastplatser med grillmöjligheter runt sjöarna.

Det går att hyra kanoter precis vid stora Delsjön och man kan hyra 2 eller i grupper.

Vandring och meditation vid Delsjön

Här kommer jag in med ett personligt tips! Jag volontärjobbar vid Hjärtjuvel Buddhist center ibland i Göteborg. Jag kom på en aktivitet som blovit väldigt poppis varje sommar/vår. Vi vandrar i stilla takt i grupp upp till Delsjön. Där samlas vi sen och mediterar i den vackra stilla naturen. Efter det fikar och samtalar vi om allt möjligt.

Jag verkligen rekommenderar alla att testa på detta då ni både får frisk luft och har chans att träffa nya vänner. Ni kan läsa mer på centrets hemsida HÄR

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis