Intervju med Lina från Älskade Hem tidning

Jag har idag den stora äran att göra min allra första intervju med en tidning.  Det är chefredaktör Lina Hansson från en av mina Svenska favomagasin Älskade Hem som står för svaren. Innan jag startade Inredningsvis var inrednings-tidningar min största källa till inspiration och glädje.

En tidning är så mycket mer än papper – den kan ge ljus och hopp en mörk och kulen mörk vinterdag. Man kastas in i värmen hos de glamorösa hemmen till kända och okända personer, drömmer sig bort till det lyxiga färgglada livet. Den känslan ville jag skapa genom Inredningsvis att ni ska få drömma er bort och inspireras, om så bara för en stund i cyberspace.

Här är veckans Inspiring people-intervju med Älskade Hem, en av Sveriges bästa inredningstidningar. Enjoy! :)

Älskade hem

älskade hem

inredningstidning

Älskade hem intervju:

Det finns väldigt många inredningsmagasin i handeln just nu. Vad tycker du är unikt med just er tidning?

Älskade Hem dansar fram genom inredningsvärlden uteslutande lett av ett bultande, varmt hjärta. Vi vill inte att inredning ska handla om statusjakt eller märkeshysteri – vårt fokus ligger på att föra fram hem fyllda av lustfylldhet. Till skillnad från andra mjukare inredningsmagasin anser vi inte att det uteslutande kännetecknar en enda stil, utan försöker bjuda på inspirerande mixar. Oavsett om stilen är idyllisk lantlighet, moderna gråtoner mot pasteller, eller färgglad familjeharmoni så blir vi förtjusta så länge hemmet väcker en varm känsla i magen.

Många drömmer om att jobba på en inredningstidning och tror det är glammigt. Vad säger du om det, har du drömjobbet?

Oooo jaaa! Jag älskar mitt jobb så mycket att jag ibland glömmer bort att ta helg. Visserligen är det inte särskilt glamouröst, speciellt inte när man släpar runt på påsar fyllda av styling eller kryper på alla fyra för att hålla en blixt på plats, men det är underbart kreativt och varje gång en tidning går till tryck känns det som om jag skulle kunna glädjeskutta mig över ett berg. Den största anledningen till den känslan är dock min redaktion. Att jobba på en tidning kan vara hårt och pressande, om man inte har människor runt om en som lindar in en i bomull. Min redaktion består av ett gäng varmhjärtade, kloka kvinnor, som fyller mina arbetsdagar med skratt och babbel och får mig att sakna dem så fort jag går hem.

Vilken favorit inom inredningsepoker har du?

Sekelskifte när det gäller arkitektur, 40-tal när det kommer till möblers utformning, 50-tal för färgmixar, och vårt 2013 när det gäller kombinationen av allt det här härliga i en skandinaviskt avskalad harmoni.

Nämn en inredningspryl som gör dig glad när du kommer hem?

Min soffa, som har så många kuddar att det känns som en varm kram när man slänger sig i den.

Har ni gjort reportage hemma hos någon som du egentligen tyckte hade grav inredningskris?

Haha, rolig fråga… Men nej, aldrig. Vi besöker såväl kända kvinnor som vanliga familjer, och möts alltid av en så välkomnande glädje att vi bara känner värme när vi stiger över tröskeln. Ett hem handlar ju inte bara om prylarna som fyller det, utan om människorna som finns där. Och känner man sig välkommen fokuserar man på det vackra i hemmet, precis som människor som man tycker om alltid är vackra. Det fortplantar sig till fotograferingen och gör resultatet härligt.

Vilka är de största inredningstrenderna i höst/vinter 2013?

Den romantiska barockstilen som präglar såväl möbler som boudoirinspirerade sminkhörnor. Att föra samman kontrasterande material, former och färger, med exempelvis betong och metall bredvid ulliga plädar. Och slutligen den naturnära melankolin, där dova färger blandas med grovhuggna träytor.

Till sist… Ni inspirerar inredningsvis, vem inspirerar dig?

Alla de underbara omslagskvinnor vi har haft som vågar öppna sina dörrar för en tidning och låta läsarna följa med in. Och så två vänner: Anna Hultberg (loppanpoppan.se) som fullständigt kan gå upp i skönheten av en hemmastund och omedvetet pratar om kanstötta muggar som om de var kära, gamla vänner, och Emma Sundh (emmasvintage.se) som sätter stil i ett större samhälleligt sammanhang och påminner mig om hur starka vi kvinnor är.

Tack för ditt intresse, Maria! Och hoppas att du får en riktigt härlig helg!

Vänliga hälsningar,

Lina Hansson (redaktör)

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

2 kommentarer

Ania söndag, november 3, 2013 - 14:06

beautiful cover!! :)

Svara
Carolyn söndag, november 3, 2013 - 21:06

Looks like a beautiful magazine.
happy week
hugs
Carolyn

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 kommentarer 237 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis