Vår mood board – inspiration från inredningsvis

var-djur

Någon mer än jag som längtar efter vår?…jag är så jäkla trött på kylan nu, torrt hår som svinto, hy i obalans och att vagga runt på osandade isgator som en pissnödig pingvin. Nä ge mig krämiga pasteller som karameller, spirande blomknoppar och den första fikan i varm vårsol.

Därför har jag satt samman en liten vårförätt med smak och doft av ljusare tider och hoppas ni får lite glada fjärilar i magen :)

himmelsang vit

vår

varklanning

vårblomma kopp kaffe

swingerbrud

var-kok

var-djur

Vår

Våren är en underbar tid då allt vaknar upp ur lång frostig törnrosasömn, och inget är underbarare än att lyssna till vårfåglars sång och se en första liten blomsterknopp som tittar upp ur vintertrött vårrabatt. Det är sann vardagslycka. Önskar er en supermysig helg.

Visste du att…?

SMHI definierar meteorologiskt vår som när dygnsmedeltemperaturen är stigande, stadigvarande mellan 0 och +10 °C i minst sju dygn i följd, förutsatt att detta infaller efter den 15 februari. Denna definition gäller dock enbart i Sverige, då årstiderna inte ser likadana ut i andra delar av världen. Någon internationell meteorologisk definition av vår finns därför heller inte. Enligt kalenderindelningen av året börjar våren i Sverige den 1 mars, oavsett väder.

Ankomsten av vissa flyttfåglar och blommande örter brukar av många anses som tecken på att våren har kommit. I Sverige är sädesärla ett typiskt exempel på ett sådant vårtecken. Andra vanliga saker som anses som vårtecken är islossning och att snön som fallit under vintern smälter, vilket ibland kan utlösa vårfloder. Pollenallergi, särskilt från björk och andra lövträd, kan vara ett besvär för en del människor på våren. (Från Wikipedia)

LOVE M

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Marie Söderberg
  fredag, februari 10, 2012 at 20:12

  Heeej, vilka fina bilder..smakfullt sammansatt :)))) kul att du kiade in till mej :)) och tack för du gillar mitt tema..ha det gott
  kram krma

 • Reply
  Sofia - As We Travel
  lördag, februari 11, 2012 at 11:20

  Vad fina bilder, ger en riktig vårkänsla! Gillar de färgglada kaffekopparna :)

  • Reply
   maria
   lördag, februari 11, 2012 at 19:09

   Supertack, då har jag lyckats förmedla rätta känslan och visst är de söta kopparna, mycket pasteller nu i vår. Du har en kanonblogg by the way:) Ha en supermysig helg…Love Maria

 • Reply
  bl.S
  lördag, februari 11, 2012 at 18:56

  Men du våren, nu längta jag verkligen :) fina bilder

  Marion

 • Reply
  Karro
  lördag, mars 17, 2012 at 12:06

  Underbara bilder..inspirerande! snygg blogg också:) kolla gärna in min om du vill!/Karro

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.