fbpx

Inredningstrender 2023 – 10 största nya trender

(Innehåller adslänkar)

Det är dags för det inlägg som är mest läst varje år! Nämligen Inredningstrender 2023 den stora trend spaningen för hela nästa år. Vi går tyvärr mot fattigare tider och det visar sig även inom inredningen. Det kommer trender som micro luxury, lyx i liten skala. Hållbarhet dekor är fortfarande på tapeten och även det gamla goda 70-talet är tillbaka. Futuristiska möbler är även hett 2023. Och stora udda statementlampor som ger den där WOW-faktorn i rummen.

LÄS MER: Så inreder ni med mattor som de kända hemmen på Instagram

Här får ni nu 10 största inredningstrender 2023 och vi vet ni kommer älska dem. Dags att se fram mot nästa år och ett Gott Nytt inredningsår!

INREDNINGSTRENDER 2023

Ni hittar puff HÄR

Hur snygg är inte denna turkosgröna puff?

1. INREDNING MED FÄRG TRENDAR!

Färgade möbler ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

YESS! ropar alla som är mäkta trötta på beige och grått all over! 2023 då ska det vara inredning med färg och gärna mycket färg i olika nyanser. Det är som en färgstark motkavalkad till allt beige som dominerat inredningen i Sverige helt ett bra tag. Nu är vi trötta på det och välkomnar glada pasteller och tuffa neonfärger.

Vill ni inte ha färg i hela hemmet, kan det räcka med att måla en möbel och ha några färgglada prydnadskuddar och gardiner.

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

Lila kuddar finns HÄR

Piffa upp den trista soffan med några färgstarka kuddar och se den få helt nytt liv!

Foto: via cotemaison.fr

2. Japandi – Japan möter Skandinavien

Denna inredningsstil har börjat växa sig stor redan 2022. Det är stilen som kombinerar två minimalistiska favorit inredningsstilar, Japan och Skandinavisk stil.

Stilen är en spännande blandning mellan minimalism och effektivitet. Japandi är ett mer minimalistiskt förhållningssätt till ett hem, utan att det för den skull känns som ett kliniskt sterilt showhem. Den passar även bra i denna tid av hållbarhet, då man kan enkelt göra om gamla trämöbler till nya.

Den Nordiska delen av Japandi stilen är metall, raka linjer mixat ihop med mysigheten som kommer med en önskan om värme i hemmet (annars känd som ”hygge”). De japanska elementen som kommer in är material som rotting och bambu. Varma material som trä mixas med mer kalla som metall och sten. Japandi är en mix av det bästa inom modern inredning kan vi säga.

Japandi – färger

Stilen har en diskret färgskala, med ljusa, neutrala kulörer. Vi ser även möbler i obehandlat trä och enstaka pastell nyanser som piggar upp. Den Japanska delen av stilen har mörkt trä, svärta och luftiga, omöblerade ytor i hemmet kompletteras med mer rustika skandinaviska detaljer.

Shoppa Japandi stilen

Ni hittar Japandi möbler ovan 1. Låg bänk HÄR 2. Lykta HÄR 3. Matta HÄR 4. Taklampa HÄR 5. matbord HÄR 6. Sidbord HÄR 7. Trästol HÄR

Foto: Stellan Herner

3. Mixa trä i olika nyanser

Inredning i trä är fortfarande den allra största trenden! Vi har sett trämöbler ihop med beige och gröna växter, i otaliga hem på Instagram det senaste året. Detta nya år kommer vi se ännu mer trä men i nya kombinationer. Att mixa ljusa träslag med mörkare nyanser som tex. ask och ek ger ett spännande intryck och gör rummet mer levande. Mixa med några bubbel-möbler och ni har hittat helt hem i den nya moderna inredningsstilen.

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

HÅLLBARA DESIGNMÖBLER

Ni hittar trendiga trämöbler ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR

MILJÖVÄNLIGA MATERIAL TRENDAR 2023

  • Bambu
  • Kork
  • rotting
  • Aluminium
  • Stenmaterial
  • Trä

Vi kommer att se mer miljövänliga material det nya året. Det gamla året hade mycket i bambu och trä. Nu kommer Kork och aluminium på framfart inom inredningen. Inredningsdesigners och konsumenter letar ihop efter sätt att designa och motverka globalt avfall.

Allt från rotting, bambu och linne, ja det finns massor av material som anses vara miljövänliga. Materialen kork och aluminium, kommer att bli allt mer populärt i hushållen under 2023 och framåt.

Till skillnad från sina polerade motsvarigheter är kork ett lättillgängligt material. Dess naturliga bruna färg ger den en jordnära, jordnära känsla. Materialets robusta bark-utseende ger textur, värme och mysighet.”

Aluminium i sig kan återvinnas i det oändliga, vilket gör det till en av de mest miljövänliga metallerna du kan använda i ditt hem.

OBS använd dock INTE aluminium i grytor när ni lagar mat, då det är starkt cancer framkallande. Försök även köra aluminium fri deodorant som finns på hälsokost.

4. Futuristiska möbler

Future möbler ovan finns HÄR HÄR HÄR och HÄR

Futuristiska möbler är möbler med udda former. De kan nästan se lite ”rymdiga” ut och ger känslan av framtid och nytt. Stilen har sitt ursprung på 70-talet och vi vet ju alla att 70-tal är hett just nu. Om du är intresserad av denna speciellt annorlunda stil, missa inte några tips som hjälper dig att anpassa den perfekt i ditt hem. Stilen ger även vibbar från science fiction-filmer på 70- och 80-talet.

Ni hittar natur lampa ovan HÄR

5. En stor statement lampa

Det nya året 2023 är i belysningens tecken. Vi kommer få se Japan inspirerade lampor och framför allt kommer statement lampan stort. Det vill säga en större lampa i rummet, som sticker ut så där lite extra. Lampor i naturmaterial som tex. bambu trendar stort nya året. Här bjuder vi på några riktigt snygga, men ändå billiga lampor. Det är riktiga Micro lux lamps helt enkelt.

Ni hittar lampor ovan 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Lyxig statement taklampa ovan hittar ni HÄR

Ni hittar fåtölj ovan HÄR

Ni hittar fåtöljer ovan HÄR

6. Fåtöljer i fräcka former

Detta går lite hand i hand med statement lampan! Vi ska inreda med möbler och belysning som sticker ut och gör ett stort statement i rummet. Även när det kommer till fåtöljen, vår kära vardagshjälte. Vi kommer att se mer fåtöljer med fräcka former hela nästa år. Bubbel-former, kantiga former och Cocon utseende so trendar i USA.

Ni hittar stringhylla system ovan HÄR

7. Stringhyllan i nya varianter

Är det någon möbel som är mer design klassiker än sringhyllan? Knappast! Och det nya året kommer Stringhyllan bli större än någonsin. Speciellt att inreda med hyllan i nya tappningar. Här ovan ser vi hur man inrett med stringhyllan på en hel vägg.

Ullmattor ovan finns HÄR HÄR HÄR och HÄR

8. Hållbara ullmattor

Ullmattan har kommit stort redan förra säsongen och det nya året trendar den ännu större. Vi insåg att viskos var ett av de sämsta material nånsin och därmed tog viskos trenden slut. Sedan började ull trenden att ta över helt. Vi såg allt fler som inredde med snygga ullmattor på Instagram. Och ullmattorna är dessutom helt rätt i tiden med hållbara material. All orsak att go woll det nya året alltså!

Hur snygg är inte denna lyxiga ullmatta? Ni hittar den HÄR

Ni hittar trend soffor ovan HÄR HÄR och HÄR

9. Soffor i udda former

Borta är de klassiska divan och Howard soffor! I alla fall om man ska tänka i moderna trender. Det nya året har med sig nya soffor och framför allt nya modeller och former på sofforna. Vi ser allt från bulk-sofforna i runda former, till soffor med trädetaljer och naturmaterial i byggnationen. Ett spännande soff år väntar!

Gudomligt snygg soffa ovan finns HÄR

BONUS – TREND UPPSTICKARE!

Ni hittar trendiga golvsängar ovan HÄR och HÄR

Golvsängen

Det är golvsängen vi tipsar om som en kommande stor trend! Denna låga säng åminner mycket om Japans inredning med låga möbler. Och denna säng stil matchar därmed bra med vår nya Japandi inredningsstil. Bra även för hem som har liten space och små sovrum. Vi tror att den låga golvsängen kommer att klättra på trendstegen 2023!

10. SOVRUMSTREND – Franskt lantliv sovrum stilen

Vi har sett några hintar detta året att den Franska lantstilen kommer. Tänk romantiska sängar med fladdrande bomullsgardiner och en stor maffig romantisk sänggavel. Färgerna ska vara mjuka och neutrala inte skrikiga och mönstrade. Undvik djärva färger och tryck och ljusa färgklickar, välj istället inredning som faller inom kategorierna ljus och luftig. Ett sovrum i fransk stil, måste undvika att vara kvavt och distraherande och istället vara varmt och inbjudande.

Foto: kathykuohome.com

SHOPPA FRANSKA STILEN

Ni hittar Fransk inspirerad inredning ovan: 1. Sänggavlar HÄR och HÄR 2. Kristallkrona HÄR 3. Sängbord HÄR 4. Gardiner HÄR 5. Påslakan med spets HÄR

Foto: kathykuohome.com

Summering – Inredningstrender 2023

Dessa inredningstrender summerar det nya året 2023! Vi startade i modern tid och avslutade med historia, det är spännande kontraster. Den nya inredningen är en modern mix av hållbara material, futuristiska former, Fransk historia och naturnära färgnyanser. Trend begreppet Cocoon säger allt, att vi vill komma hem och känna oss som i en varm kokong av trygghet, när världen utanför är kall och hård. Vi hoppas ni gillat vårt trendspan och snart kommer vi med trendiga färger 2023 samt vilka uteplats trender som gäller för det nya året.

  • Japandi med Skandi och Japan i ett.
  • Futuristiska former och möbler
  • Ljusa neutrala beige/grå, gröna nyanser och varma jordiga toner som bränd röd.
  • Miljövänliga material som kork, bambu och aluminium

/Maria

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis