fbpx

Inredningstrender 2020 – 6 trender i ett nytt decennium

(Innehåller Jotex Ellos Soffadirekt annonslänkar)

ÄNTLIGENNNN! Dags för inredningstrender 2020. Ett helt nytt decennium står även för dörren med 2020. Men det kommer mycket förväntan på framtiden hur den ska se ut. Ska jorden gå under i allt miljökaos eller kommer Greta Thunberg med sin miljöarmé kunna vända det hela till nåt bättre? Det vet vi inte men det vi vet efter förra året är att miljön har en extremt STARK påverkan på vår inredning just nu. Det snackas hållbarhet så mycket att man inte kan ha missat detta uttjatade begrepp. Vad är då rätt detta nya år 2020? och vilken inredning gäller så här i början på nytt decennium?

LÄS MER: INREDNINGstrender 2021 – 10 HETASTE TRENDER I ÅR

Jag har här försökt sammanfatta färger, former och inredningstrender 2020 i 6 trendstarka punkter. Here we go and Happy New year. Enjoy!

Inredningstrender 2020

 

1. Återvinning och hållbarhet

Dessa två ord kan nästan bli ett nytt mantra för nya decenniet 2020. Att återanvända möbler är inte bara miljötänk det är trendigt som bara attan. Ett företag jag tipsar om när det kommer till miljövänliga återvunna möbler är Reforma Sthlm. De har en hel möbelserie kallad Responsible där man hittar helt återvunna möbler som de jag visar här ovan. Jättesnygga återvunna möbler i trä och korgmaterial.

Reforma säger själva att dessa möbler är de som de ur miljösynpunkt rekommenderar extra för dig som vill göra ett mer medvetet val. Att tänka medvetet är trendigt 2020!

Shopping favoriter

2. Trendiga färger – mixa oväntat

1. Sänggavel HÄR 2. Barstol HÄR 3. Sittpuff HÄR 4. Fåtölj HÄR 5. Stol HÄR 6. Sittpuff HÄR 7. Soffa HÄR

Grått + Beige = rätt 2020

 

Beige inredning ovan finns HÄR

En färgkombo man inte skulle tänka på att matcha är beige med grått. MEN denna färgkombo är lika het 2020 som att vara klimatsmart. 2020 går även i grågrönt som ett lugnt hav en ljuv sommardag. De dova färgerna som kommer detta nya decennium, speglar mycket människans längtan efter harmoni och vila i en snabb högteknologisk värld.

Lila inredning ovan finns HÄR

Lila SÅ RÄTT 2020

En annan färg vi kommer se mycket av 2020 är lila. Denna spirituella färg som ger ett sådant mustigt intryck. Vi kommer se lila i flera olika nyanser både inom inredning och mode. Att matcha några lila detaljer med grått och beige ovan är jättesnyggt och ger ett lyxig intryck.

Nyheter som trendar

Grymt trendiga sammetsmöbler ovan hittar ni HÄR

3. Manchester – sammets ersättare?

NU kommer det! Sammet får 2020 rejäl konkurrens av den nya tidens finspåriga manchester. Om ni kollar på möblerna ovan så ser det vid första anblick ut som sammet, eller hur? MEN icke då det ist är möbler klädda av finspårig slät manchester. Riktigt snyggt nytt manchester material och MYCKET tåligare för barnfamiljer och husdjursägare, utan att för den skull vara fulare än sammet.

2020 är inte bara hållbart det är slitstarkt också!

Bord ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

4. Djur i nya former

Åren 2018 och 19 var djurmönstrens år minst sagt. Vi såg djur på nästan alla trendiga textilier. Det nya året bär med sig nya djurtrender men nu i nya former. Nu intar de djuriska formerna möbler, vilket ger en spännande look till rummet. Ovan visar jag nya heta bord formade som djur. Vi går ett nytt djuriskt 2020 till mötes :)

Tapeter med riv ovan hittar ni HÄR

5. Maxa väggarna till max

Glöm bleka enfärgade väggar i klonat grått! Nej i det nya decennium ska det blomma uppåt väggarna, iaf om man lyssnar på alla världens top designers. De spår en ny maximalist trend där perfection är ute och mixat maxat är inne. Det ser vi framför allt i alla nya vågade blommönster på tapeter.

Våga vara unik och stick ut från mängden, det är 2020!

BONUSTIPSET – ITS ALL ABOUT THE DETAILS

Detaljer ovan hittar ni här

Detaljerna är kungen i inredningen 2020! Det ska dock inte vara massa plotter och massa grejer. Nej det ska vara några väl utvalda snygga detaljer som ger inredningen den där extra kryddan.

Lyxiga hotell överkast ovan finns HÄR

6. Bädda strikt och stramt

HEJDÅ! säger vi till den obäddade skrynkel trenden. Tack gode gud för maken till ful trend få man leta efter, såg ju ut med skrynklig säng som ett sunkigt uteliggare näste. Jag som älskar sovrum och lyxiga bäddningar är jätteglad för den nya ”strama hotellsängen” Det vill säga glöm fluffet i sängen utan håll sängen platt stram som på bilden nedan. Nyckeln är ett lyxigt tungt överkast och då passar sammetsöverkast alldeles perfekt.

Ett tips från mig är vik täcket en gång över överkastets överkant. Detta har jag gjort i åratal och det ger genast en stilren stran hotellkänsla i sovrummet (som vi alla vill ha )

Sovrummet 2020 är enkelt och stramt lättbäddat!

Foto: Alen Cordic för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar

Sådär jag då var 2020 trendspan avverkat från fröken Inredningsvis för denna gång. Jag tycker jag samlat ihop de viktigaste trenderna för ett helt nytt decennium. Det är motsättningarnas år åh ena sidan dras vi till lyxig slottsstil och maxade väggare å andra sidan strikt och miljövänligt avskalat. Men det är ju det som är trender att de finns för olika smaker och inriktningar. Det ska passa alla och det ska finnas något att välja på för alla smaker.

Trender är som Tinder man swipear bort den man inte gillar och behåller det man känner man matchar med :)

Gott nytt trendår 2020!

LOVE M

REA FYND Shoppen

Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
24953295
Newport
5 24810 495 -50%
Newport
10 71613 395

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis