fbpx

Inredningstrender 2020 – 4 grymt trendiga färger i år

(Innehåller annonslänkar)

Så var det dags att utse de mest populära och trendiga färgerna 2020. I mitt tidigare inredningstrender 2020 inlägg tog jag bla upp att lila och grönt är inne det nya året. Den färg som dock är allra trendigast 2020 är den djupblå färgen Classic blue. Mörkblått är stilrent och passar perfekt ihop med grått och guldiga detaljer. Beige fortsätter även vara en mycket omtyckt kulör att inreda med även 2020. Att matcha oväntade färger tillsammans är inne 2020, som tex grått ihop med beige. Det handlar helt enkel om att leka fram färgerna därhemma. Testa er fram funkar inte en färg är det ju bara att byta och välja en annan som känn mer rätt.

LÄS MER: 6 HETA INREDNINGSTRENDER HÖST/VINTER 2021

Här får ni nu de 4 trendigaste färger 2020 och inredning att matcha med dessa trend kulörer.

INREDNINGSTRENDER 2020 – färger

GRYMT snygg trendig mörkblå sammetssoffa ovan finns HÄR

MÖRKBLÅTT regerar!

 

Blå stolar ovan finns HÄR

REA FAVORITER – JOtex 30 % rabatt

Inredning ovan finns HÄR HÄR och HÄR

Pantone utsåg årets färg 2020 förra året och det blev den härligt djupblå färgen Classic blue. Den blå färg som är inne 2020 är helt enkelt mörkblått med ett stänk av grönt.

Färgen beskrivs även som en slags motpol mot de snabba teknologiska framstegen, eftersom det är en genuin färg som känns vilsam och enkel att anamma. Den klassiska blå färgen är helt enkelt en färg som inger lugn och ro hos många när de ser den.

LILA – en stark uppstickare

Lila inredning ovan finns HÄR

Lila är SÅ RÄTT 2020

En annan färg vi kommer se mycket av 2020 är lila. Denna spirituella färg som ger ett sådant mustigt intryck. Vi kommer se lila i flera olika nyanser både inom inredning och mode. Att matcha några lila detaljer med grått och beige ovan är jättesnyggt och ger ett lyxig intryck.

BEIGE – still going strong!

Matgrupp med beige matstolar ovan finns HÄR

BEIGE TRENDING

Beige inredning ovan finns HÄR

Beige färg var den stora nyanskungen förra året både i mode och inredning. 2020 kommer beige vara hetare än hetast igen och nu även i flera beige nyanser. Utomlands på interior mässor talas myycket om den beige nyansen ”champagne” En gulbeige läcker nyans som påminner om den lyxiga drycken med samma namn.

Matcha beige med oväntade nyanser som tex grått för en spännande touch i rummet.

inredningsvis Köptips

Gardiner ovan finns HÄR

Få den där exklusiva känslan som Bianaca Ingrosso har i sin nya lyxvåning med beige sammetsgardiner. Just nu REA på alla lyxiga gardiner ovan.

GRÖNT – Back to basic

1. Soffa HÄR 2. Sittpuff HÄR 3. Sänggavel HÄR 4. Stol HÄR 5. Fåtölj HÄR 6. Barstol HÄR

Sammetsinredning ovan finns: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Grönt fortsätter att vara dominant på färgtrend toppen. Grönt kommer i andra nyanser 2020 som olivgrönt och ljusa pasteller. Grönt för oss tillbaka till naturen och lugnet. Både blått och grönt ger det där lugnet människan behöver allt mer i vår sönderstressade högteknologiska värld med allt mer press.

Nordsjö har utsett en mild, dämpad grågrön ton, Tranquil Dawn, till årets färg 2020. Nedan ser vi denna trendiga gröna nyans ihop med en lätt rosa nyans. Testa mixa gröna nyanser med oväntade matcher, det kan ge en häftig kontrast.

Såååååå! Då var det nya årets trendspan av färger avklarat. Det är så kul med färger hur det går förändra i ett rum på nolltid. Bara att byta ut textilier i tex sovrummet ger en abnorm skillnad snabbt och dessutom billigt. Tänk även på att även om dessa färger är trendiga så ska färger hemma kännas RÄTT för er. Så inred med de färger som får hjärtat att öppna sig och magen bli full av glada fjärilar. Färger är som balsam för en stresad själ och kan ge lugn och harmoni vid rätt val av nyanser.

I Feng Shui tror man på att varje färg står för olika känslor. Det är mycket intressant när man väl börja sätta sig in i färgernas oväntade krafter. För mycket rött och orange kan tex göra oss aggressiva och i obalans. Medan lagom rött och rosa kan ge passion och kärlek. Grönt och blått inger lugn och känslan av kontakt med jorden. Gult stimulerar solkraften och gör oss pigga och alerta.

Kort sagt inför 2020 välj färger efter känslan så får ni ett hem i harmoni :)

LOVE M

REA FYND Shoppen

Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Jotex
3 779,305 399
Jotex
3 849,305 499
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
24953295
Newport
5 24810 495 -50%
Newport
10 71613 395

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis