Inredningstrender 2019 – 5 stora trender det nya året

OBS: Upp till 50 % rabatt på produkter från Ellos och 20 % rabatt på textilier från Jotex i detta inlägg så skynda fynda 

ÄNTLIGEN! är det dags för mitt första inredningstrender 2019 span. NEEEEJJJ! tänker nog många som fasar för att de nya sammetsgardinerna eller marmorbordet är helt passé i den nya tiden. Men ni kan redan nu ta ett djupt andetag alá yoga breath och slappna av. De största trenderna som varit kommer hänga med även nästa år. Framför allt sammetsinredning och trendfärgen nummer uno rosa. Marmor och mässing hänger kvar som gamla materialklassiker. Men såklart kommer även många nya färger och material inför det nya året.

LÄS MER: 6 sätt att inreda med trendig sammetsinredning – fynda sammet

I utländska trendspan kallas året 2019 ”the year of color” och det stämmer verkligen. Här får ni 5 heta intredningstrender 2019 och mixat maxat var ordet.

(Innehåller Jotex ellos Royaldesign annonslänkar)

Inredningstrender 2019

Foto: @interiorbylindawallgren och soffadirekt

Möbler ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR

Runda bord är rätt 2019

Trendiga bord ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Sittpuffen regerar än på trendtronen!

Ljuvliga sittpuffar ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR

1. Mulliga möbler med former!

Möbler med mjuka runda former är SÅ hett 2019. Tänk feminina former fast på soffan i vardagsrummet så är ni helt trendrätt ute. Inredningen följer den mulliga modelltrenden vilket känns helt rätt. På flera utländska möbelmässor i höst har massa mulliga möbler med mjuka former synts flitigt. Jag har alltid älskat denna typen av möbler och framför allt runda former. KUL! och vi välkomnar den mulliga trenden både inom inredning och även i mode.

OCH jag som inredningsblogg utnämner härmed sittpuffen som extra trendig 2019. Därför att den är både mullig, av sammet och oftast i rosa trendig färg :)

LÄS MER: Så inreder ni walk in closet lyxig billigt

Jag poängterar att även runda bord är trendigt 2019 därav tipsar jag om den ursnygga matgruppen ovan :)

Skulpturer med ansikten

Skulpturer ovan hittar ni ovan från vänster: 1.HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR

Skulpturer med ansikten har synts flitigt på Instagram 2018 och de blir ännu större 2019. Jonathan Adler är såklart fortfarande kungen av skulpturer med ansikten. Men det finns även många skulpturer med djur som är värda spana in 2019. Kanske får fascination av dessa skulpturer speglar våra egna ansikten i en selfie besatt värld ?

Inredning ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR

2. Naturmaterial och återvinning

I den omfattande miljökrisens tecken så fortsätter trenden med nedtonat inrett och naturmaterial. Vi kommer att se mycket återvunnet inom inredning. Även läder och skinn är på tapeten då detta är material som håller hur länge som helst. Linne är även otroligt populärt och är ett hållbart material. Tänk hållbart klimatsmart och nära naturen i färgerna, då har ni hittat rätt i naturtrenden 2019.

Lila + grått  = RÄTT

Lila inredning ovan hittar ni HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR och HÄR

Grå inredning finns HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR och HÄR

YEYYY! rosa sammet är fortfarande rätt

Sammetsinredning ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR

3. Trendiga färger 2019

Mörkgrått spås bli den nya svarta och vi har även sett mycket grå färg 2018. Då i ljusare grått på många av hemmets väggar, speciellt i trendiga hem på Instagram. OCH JAAAA rosa hänger starkt kvar på trendvågen samt även grönt och lila. Grön har sett mycket i mörkgrön nyans 2018, det nya årets grön är mer pastellig.

Andra färger vi kommer se 2019 är starkt chili rött, kaffe färger, hudfärgat beige och brända jordiga kulörer.

Speglarna tar över tavlorna 2019! Foto: sabina.ryden och interiorbymaria

Trendiga runda speglar ovan hittar ni HÄR HÄR och HÄR

Speglar ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR

Fler trendiga speglar HÄR

4. Speglar ist för tavlor

Speglarna kommer att fortsätta att dominera på trendhimlen även 2019. Jag blev nyss intervjuad av TT nyhetsbyrå o, hur man kan inreda med speglar så det kan ni hålla utkik efter i januari då min intervju kommer ut. Hetast 2019 är att ha en spegelvägg med olika speglar upphängda. Mixa speglar ihop med tavlor är också superrätt i tiden och ersätter den uttjatade svartvita tavelväggen.

Lampor ovan hittar ni: 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR

5. Statement lampor med udda former

Att ha en stor statement taklampa är så rätt det kan bli 2019. De avskalade skomakarlamporna känns dock passé utam det ska nu vara extraordinära lampor med udda gärna oregelbundna former. Utländska trendspan skriver även att kristallkronor är superrätt ihop med avskalade minimalistiska lädermöbler, som en total kontrast.

Jag tipsar om att ALLTID sätta dimmer på alla lampor i hemmet oavsett vart de står. Ni kan då bestämma själva vilken ljusstyrka ni vill ha i rummet. Tex till Fredagsmyset passar att ha rejält nerdimrat för romantiska stunder i soffan bland mysiga pälsplädar :)

Foto: Royaldesign

LÄS MER: Fynda julgardiner just nu och få perfekta julfönster

Sådär ja! Då är mitt första inredningstrend span gjort för 2019 och det känns bra. Det är så jäkla mörkt och depp ute nu så vi behöver ljusa kul saker att se fram emot. Trender är en kul grej som man antingen följer slaviskt eller tar med en nypa salt. Jag är inte superhypad på trender men jag tycker ändå det är kul att läsa om vad som är på G inom inredning i resten av världen.

OCH visst är det skönt att sammet, puffar och rosa fortfarande regerar? OM det inte gjort det hade jag fasen skapat en egen trend som säger att sammet och rosa ALLTID ska vara trendigt haha :)

Vilka trender har ni gillat bäst detta året? och nån ni avskyr?

Ha en kanon vecka!

LOVE M

INREDNINGSVIS BONUS KÖPTIPS

 

Inredning ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR 7. HÄR 8. HÄR 9. HÄR 10. HÄR 11. HÄR 12. HÄR 13. HÄR 14. HÄR 15. HÄR 16. HÄR 17. HÄR 18. HÄR

Fler lyxiga sittpuffar hittar ni billigt  HÄR

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Frida
  måndag, december 3, 2018 at 23:29

  Roligt inlägg, kul att se vad som är trendigt kommande år :D

 • Reply
  Celine
  onsdag, december 5, 2018 at 16:35

  Blev faktiskt inte förvånad av några av dessa, man har ju börjat se hintar om detta på pinterest och i möbelaffärer!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.