Inredningstips: så väljer du rätt soffa

(Innehåller Ellos Jotex Newport Soffadirekt annonslänkar)

Att köpa ny soffa är en av hemmets viktigaste investeringar. Många är frågorna i jakten på drömsoffan, ska du ha klassisk skinnsoffa eller trendig tresitsare med divan? Vilket material är bäst och i mitt tycke den viktigaste frågan….vilken FÄRG?

LÄS MER: Hetaste inredningsnyheter höst 2020 från bästa butikerna

Här följer några bra inredningstips inför valet av nya soffan att tillbringa många härliga myskvällar i……

Inredningstips

Soffor ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

1. Inredningstips för Komforten

Om din soffa inte bara ska vara något snyggt att se på, är det viktigt att du och resten av familjen sitter bra i den. Hur används soffan hemma??? brukar ni mest ligga eller sitta nedhasade i soffan, då är det så den ska provas. Precis som när det gäller att välja säng får man inte vara blyg i affären, av med skorna bara och kryp upp som du brukar göra hemma :)

soffa stor

2. Inredningstips för Klädseln…

är en viktig faktor. Beroende på hur familjen ser ut krävs olika hållbarhet och tålighet. Har du små barn och husdjur – egna, eller som ofta kommer på besök – är det extra viktigt att soffan är tålig. Tygklädsel ska helst vara både tvättbar och med vändbara dynor.

Polyester, polyuretan och liknande syntetmaterial är mycket slitstarkt.  Bomull är också slitstarkt men bleks med tiden av starkt solljus och bör impregneras efter en tid för att behålla sin smutsavvisande yta. Läder, anilin och semianilinläder blir ofta bara vackrare med åren, men kräver visst underhåll. FRÅGA allt du bara kan i soffbutiken de anställda är till för dig och dina soffbehov.

INREDNINGSVIS SHOP

3. Vilken storlek?


Storleken spelar roll iaf när det kommer till soffval. En soffa eller soffgrupp dominerar ofta vardagsrummet. Har du ett litet vardagsrum passar nätta modeller, gärna på ben, sittplatserna kan vara lika många ändå.

Den nya soffan måste inte heller stå på samma ställe som den gamla, eller – som så ofta i svenska hem – längs med väggen. Provmöblera, i huvudet, på papper eller på nätet. Tänk också på övrig inredning och ljuset i rummet. Ska soffan smälta in eller sticka ut….bara du har svaret.

soffa tyg

4. Inredningstips för rätt FÄRG


En svart soffa i ett mörkt hörn är sällan en bra idé, men har du förälskat dig kan du förstås anpassa belysningen. Var däremot försiktig med att impulsköpa den heta röda soffan du tyckte var så fin i butiken. Det kan efter en månad sluta med psykos av färgöverdos…(baserat på egen erfarenhet:) Satsa då hellre på ljus soffa och färgade kuddar som accentfärger istället.

prydnadskuddar

5. Designa dina möbler själv


Nästan alla soffor har olika typer av klädslar att välja på, och i dag har många möbelföretag modulsoffor du kan designa efter egen smak. Förutom formen kan du kombinera klädsel, armstöd, plymåer och ben, och tillbehör som exempelvis nackkuddar och fotpallar.

inredningstips

6. Viktiga små detaljer


När drömsoffan är inköpt återstår bara detaljerna. Ska du ha runt eller fyrkantigt soffbord till?? en fåtölj eller praktiskt fotpall?? Personligen tycker jag runda små bord gör sig bäst till stor divan/hörnsoffa och fyrkantiga till den vanliga soffformen. Det som är jättesnyggt är att ha en härlig fotpall som soffbord och även praktiskt för trötta efter-jobbet-ben :)

Alla härliga soffbilder ovan är från soffadirekt.se

Inredningstips

[hr]

En superbra soffbutik på nätet är soffadirekt.se De har alla modeller på soffor man kan tänka sig och bra kvalitet till kanonpriser.

Soffadirekt är det enda företag i Norden som tillverkare av soffor säljer direkt till konsumenten. Det märks då de har lägst pris och även har möjligheten att bjuda på en bättre kvalité utan att det för den skull blir dyrare möbler.

Dessutom är det smidigt att handla då  SoffaDirekt bjuder på frakten vart kunden än bor.

Just nu har de nedsatt pris på flera snygga modeller bla. på min personliga sofffavorit Asperö. soffadirekt.se säger själva……

Många års erfarenhet i branschen och yrkeskunnande ligger bakom vår framgång. Med ett brett och hantverksmässigt kunnande, samlat under vårt tak, kan vi skapa rätt soffor i god kvallite.

De har även inredare som hjälper dig och ger förslag på modell och storlek på soffan, tyg och färg. Något som kan vara nog så viktigt om man fastnat i vilken-är-perfekta-soffan-beslutsångest:)

Jag hoppas ni har fått några bra inredningstips i jakten på drömsoffan och att tomten kanske kommer med ett stort hårt paket i år :)

Ha en kanondag, sötnosar!

LOVE M

REA SHOPPING TIPS

Jotex
3 849,305 499
KÖP HÄR
Jotex
3 779,305 399
KÖP HÄR
Jotex
1 259,304699
KÖP HÄR
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
KÖP HÄR
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
KÖP HÄR
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
KÖP HÄR
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
KÖP HÄR
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
KÖP HÄR
Jotex
5 739,30 -30%8 199
KÖP HÄR

 

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis