fbpx

Inredning trend: grått IS the new black

Aldrig hade man trott att färgen med så dåligt rykte skulle få sig ett sådant uppsving. Jag talar förstås om grått som tagit stor revansch i vår inredning men nu i en modern stilren tappning.

Långt borta känns smutsgråa kontorslandskap med inredning som får själen att gråta och klonade gubbar i tråkgrå kostym. Sveriges älskade svartvita inredning har äntligen fått stark konkurrens, av färgen som en gång var hatad.

LÄS MER: 6 snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster

I rampljuset med filmen 50 shades of grey är nu grått även en het, sexig och en klart lysande stjärna på årets inredningshimmel!

Inredning i grått en het trend!

Köptips: massor av ursnygg grå inredning hittar ni att köpa HÄR

Detta sovrum är min fetaste decor crush på länge!  Inredningen har en perfekt balans av varmgrå toner som blandas med pastellrosa textilier. Som pricken över allt lägg till några guldiga inredningsdetaljer, som ger värme åt de kyligare nyanserna.

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Grå inredning från sin allra bästa sida!

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

inredning sovrum

KÖPTIPS: Sänggavel som ovan + lyxig sovrumsinredning hittar ni HÄR

Grått och grönt är också en spännande kombo. För mycket grått i sovrummet enligt Feng shui är dock inte bra, då det dödar all passion i sänghalmen. Grått har nämligen inget eldelement utan anses en kall osexig färg.

Alla är olika när det kommer till inredning och färger så prova er fram :)

inredningstips

inredning barnrum

KÖPTIPS: Billiga ursöta sänghimlar som den ovan hittar ni HÄR

Det makalöst vackra inredda hemmet ovan kommer från Sköna Hem och tillhör en duktigt inredare. Hon har valt att låta inredningen i hela hemmet gå i en färg hon kallar varmgrått. Personligen skulle jag inte vilja inreda med så mycket grått överallt då jag (som är extremt färgkänslig:) blir deprimerad då. Men att blanda ljusgråa detaljer med ljusrosa är mitt bästa tips just nu. Det är otroligt läckert och tar bort det flickrummiga över den rosa färgen.

Grått har blivit av med sitt smutstråkiga rykte och är nu The new black, inom modern inredning.

Kopiera inredningen till budgetpris:

inredning inspiration

De ursnygga prylarna ovan hittar ni att köpa HÄR

Grå färg enligt Feng Shui:

Undvik starka grå färger i östra och sydöstra feng shui bagua områdena i ditt hem. Båda dessa områden har träelement som huvud feng shui inslag; grå färg, som är av metallelementet, förstör träelement.

Varm, silvergrå färg kan ge en vacker, klar feng shui energi in i ditt vardagsrum eller hemmakontor. Undvik enligt feng shui användning av färg grå i stora proportioner i någon av dina rum – antingen dina egna, dina barn, eller de äldre föräldrarnas sovrum. Känsliga personer bör helt undvika grå färg då de blir deprimerade och får ångest av den.

Totalt sett är grå en färg som är bäst används som en accentfärg enligt feng shui, eftersom det ger en skarp energi som inte bör överdoseras.

Lagom är alltså bäst och så även när det kommer till grått på hemmaplan :)

Grått is The new black

Vad gillar ni grå inredning ??? hett eller kallt som gråaste stål.

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis