Bli en stjärna på att hitta inredning online

Bli en stjärna på att hitta inredning online

Internet fullkomligen kryllar av inredningsbloggar, inredningssajter och butiker som säljer inredning online. Det går att hitta nischade sajter som fokuserar på speciella inredningsstilar och det finns dom butiker som säljer ett bredare sortiment online.

LÄS MER: Ikea kök hack – Så lyx pimpar ni Ikea köket

Även de stora, kända inredningskedjorna i Sverige fokuserar allt mer på försäljning online, vilket för att konkurrensen hårdnat ännu mer. Ökad konkurrens ger också generellt minskade priser, vilket så klart är bra för dig som konsument. Men hur ska du navigera i denna djungel av inredning som presenteras för dig? I den här artikeln ska vi ge dig en snabbutbildning i hur du shoppar smartare online och hur du hittar den inredning du är på jakt efter – till det bästa priset!

Google är din bästa vän

Vissa gånger vill du bli inspirerad och bara strosa runt på nätet och titta på nya stilar, kommande trender, osv. Men ibland har du siktet inställt på en specifik produkt. I dessa fall finns det inte något vassare verktyg än Google.

Google har också utvecklats mycket på senare tid och erbjuder nu det som kallas för Shopping. Det är en sektion på Google, precis som Bilder och Nyheter, där du kan hitta butiker online som säljer den produkt som du söker på. Här kan du dessutom filtrera och välja att sortera på pris.

Shoppa inredning

Pinterest för att hitta inspiration inför köp

Pinterest är en helt fantastisk plattform om man letar inspiration inom inredning. Det här är en mycket smart plattform, som med tiden lär sig vad du gillar och, baserat på det, kan presentera nya spännande bilder för dig. Pinterest är helt och hållet fokuserat på just bilder, men varje bild har en länk. Detta betyder att om du ser en bild på någonting som du gillar, kan du klicka på bilden och komma vidare till den sajt som har bilden. Ibland kan det vara direkt till en inredningsbutik online, men det kan också vara till en blogg där du förhoppningsvis kan läsa mer om produkterna som du ser på bilden.

Ibland kan man stöta på problem när man surfar på Pinterest. Man ser en produkt som man gillar och man vill ingenting annat än att veta vad produkten heter och vart man kan köpa den. Men länken pengar bara på någon blogg, som inte alls beskriver vad det är man ser på bilden. Då finns det ett smart knep att använda sig av!

  1. Spara ned bilden på din telefon.
  2. Öppna Google-appen.
  3. Klicka på kamerasymbolen i sökfältet.
  4. Ladda upp bilden.

Google presenterar nu bilder baserade på den bilden du laddade upp. Om du är intresserad av en specifik produkt, kan du zooma in på just den produkten och ladda upp den som bild på Google. Det här är ett effektivt sätt att hitta andra sajter som använder samma bild och som eventuellt säljer produkten i fråga. Förhoppningsvis kan du iallafall få fram mer information om produkten, så som namn, osv, vilket kan leda dig framåt i din jakt.

Instagram kryllar av bra inredningskonton

På Instagram finns det många som konton som publicerar inspiration inom inredning. Hitta dina favoritkonton och följ dessa. Fördelen med Instagram är att man också oftast kan interagera med kontoinnehavaren och ställa frågor om de produkter man ser, osv. Vi tipsar er även om att kolla in Veckans vackraste Instagram hem här på Inredningsvis. Det går på Söndagar och där intervjuar Maria kända och okända inredningskonton på Instagram.

Foto: @Homewithmila

Hämta köpinspiration från Veckans vackraste Instagram hem, går varje vecka här på Inredningsvis.

 

Ni hittar Insta inredning ovan 1. Soffa HÄR 2. Stol HÄR 3. Gardiner HÄR 4. Lampa HÄR 5. Vas HÄR

Prisjämförelser för att hitta bästa pris på inredning

Som vi var inne på tidigare kan man jämföra priser direkt via Google Shopping, men det finns också speciella prisjämförelsesajter. De mest kända här i Sverige är Pricerunner och Prisjakt.

Var noga med vart du handlar

Baksidan med nätet är att det inte bara kryllar av spännande inredningssajter. Det kryllar också av suspekta sajter som i vissa fall är rena bedrägerier, till sajter med mycket tvivelaktig säkerhet, där du riskerar att få din identitet kapad när du ger dom dina kortuppgifter.

Därför är det extra viktigt att handla från sajter som du vet har bra omdöme och som är legitima. Här finns det många enkla kontroller du kan göra. För det första, är det en .SE-adress? I så fall är redan detta ett tecken på att det är en bra sajt.

Kolla även Trustpilot, genom att Google butiksnamnet + Trustpilot och läs vad andra användare säger om sajten.  Här kan du få viktigt input gällande kvalitén på det sortiment butiken säljer, gällande deras service och hur dom hanterar garantiärenden och returer. Låt det samlade omdömet avgöra om du vill handla här eller inte.

Ni hittar runt mässingsbord ovan HÄR

Vanliga frågor

Många frågor dyker upp när man pratar om inredning online och hur man hittar det man söker. Här samlar vi nu de vanligaste frågorna inom detta ämne.

Är det alltid billigare att handla inredning online?

I de flesta fall är det billigare att handla online. Det gäller inte bara inredning, utan många andra produkter. Anledningen är enkelt uttryckt att en internetbutik inte har lika stora fasta kostnader att dras med, så som butikspersonal, lokalhyra, etc. Därför kan man också sälja med lägre marginaler.

Hur hittar jag bäst inredning online?

Börja med att shoppa på svenska sajter som du känner till eller som har bra omdömen av andra användare. Genom att avgränsa dig på detta sätt så kan du känna dig trygg i köpprocessen och du får samtidigt ett stort utbud att välja mellan.

Vart finns det second hand inredning online?

Allt fler inredningsbutiker online erjbuder nu ett begagnat sortiment. Vi ser det allt oftare, hur man tar in och säljer produkter på nytt. Det här gynnar miljön och ligger i linje med många inredningsföretags miljöarbete.

Ni hittar matgrupp ovan HÄR

Summering

I den här artikeln har vi gått igenom grunderna för hur du blir en stjärna på att hitta inredning online. Det finns många olika verktyg och plattformar att använda sig över. Kortfattat kan man säga att man gör skillnad på sajter som du besöker för att få inspiration och sajter som du besöker för att genomföra ett köp. Som mest effektiv blir man om man först använder Pinterest, Instagram och bloggar för att hitta det man söker. Sedan jämför man priser på Google eller andra prisjämförelsesajter och handlar slutligen av en sajt med gott omdöme och som man vet har ett gott rykte.

OCH självklart ska ni även läsa Inredningsvis då vi varje vecka, tipsar om massa snygg prisvärd inredning online.

Shoppa inredning

  1. alltså ja älskar allt me knappar dessa stolar me love o dessa gavlar älskar !!
    önskar dej ett fint 2018 Gott nytt år kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024