Inredning inspiration: liten lya i Chicago

Äntligen dags för ett hem att visa upp som inspirerar till max. Veckans utvalda inredning inspiration och dekor crush är från ett makalöst väl inrett litet hem i Chicago.

För alla er som bor litet men drömmer stort är detta ett hem väl värt att kopiera stilen rakt av ….enjoy :)

Inredning inspiration

inredning inspiration tips

Använd små möbler och glasbord till soffan. Glas är genomskinligt så det suger inte något ljus från rummet. Även speglar förstorar så en spegel ovanför spisen tex. är perfekt för litet boende.

inredning inspiration

Inredningstips nummer UNO när man bor litet är inred LJUST. Det har sagts många gånger men det stämmer då det förstorar och lurar ögat så att säga.

Inredningstips 2 är lägg alltid till ett urgulligt husdjur i dekoren :)

inredning tips

Hemmakontor och vardagsrum i ett. I och med att hon använt vit kontorsutrustning smälter den fint in i den vanliga miljön. Många saker på liten yta men välplanerat till max.

hemmakontor

Ägarinnan till denna underbara lilla lägenhet i Chicago driver en populär hemsida precis som mig. Vi har därmed tre saker gemensamt It nördar, öga för sköna ting OCH litet boende :)

inredning

Fejköppen spis skänker lyx och flärd även till det lilla boendet. Jag har köpt en själv och det var mitt absolut bästa inredningsköp OCH värmer gör den med :)

inredningstips

Smart förvaring när man bor litet är möbler med hjul som lätt går att rulla undan. Små smidiga vägghyllor gör även att rummet ser större ut än om man slänger in bokhyllan Billi & Co.

inredningsblogg

Detaljer, detaljer, detaljer :)

inredning badrum

Har man fönsterbräda i det lilla badrummet är denna perfekt för förvaring. Snyggt blir det också med vackra make up detaljer och lite blommor.

inreda litet rum

Inredningstips: När man bor litet är det allra bästa tipset att även använda små nätta möbler. Slagbord och smala bord som på bilden här är perfekta då de passar i små hörn som annars hade gapat tomma och tråkiga.

OCH som ni ser har hon använt en spegel då den förstorar och lyser upp den annars mörka väggen.

inredning detaljer

En tavelvägg i sovrummet att drömma om :)

inredning sovrum

Inredning inspiration

Ägarinnan till denna makalöst smart inredda lägenhet har verkligen samma smak som mig. En classy lägenhet där ytan ligger på endast lite över 60 kvm. Ett eget rum som kontor fanns inte på kartan så hon fick göra vardagsrum och kontor i ett. Det har lyckats utan att se ut som ett kontorslandskap.

Det är det som är knepet när man bor litet, att planera och tänka efter innan man inreder. Ofta är det små detaljer som kan göra att lägenheten genast ser större och luftigare ut. Som ni ser har bara ljusa nyanser på väggar och dekor använts. Det gör att allt ser större ut direkt. Men det många Svenskar tror är att det MÅSTE vara vitt för att förstora. Ta en titt ovan och inse att så inte är fallet, många nyanser förstorar bara de är ljusa nog.

Veckans inredning inspiration och dekor crush får elva av tio för mer inredningsvist än så här blir det bara inte :)

Ha en inspirerande helg :)

LOVE M

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  ExklusivaMoi
  fredag, maj 22, 2015 at 21:52

  Men shiiiit så nice hon bor och har fixat till det!!! Ordningsamt mycket *likes* Gjorde hon dunder bra ifrån sig =D

 • Reply
  Malin
  fredag, maj 22, 2015 at 22:19

  Ah speciellt lilla bordet dar i hallen var ju otroligt fint. Jag haller med om att om man har det litet sa ar det ju superviktigt att det ar ljust inrett. Mycket fint som jag skulle kunna tanka mig att ha hemma hos mig med. Superfint!

  Sv: Ja skalen fran just den hemsidan kostar ju en del – 350kr plus, men frakten ar fri och om dem haller sa ar det ju absolut vart det. :)

 • Reply
  Mian på Finaste mattan
  lördag, maj 23, 2015 at 11:01

  So girly, girly, precis vad vi kör idag! : )

 • Reply
  FASHION TALES
  torsdag, maj 28, 2015 at 18:17

  Very crisp, fresh, and charming decor. I love those pillows too. <3 xx/Madison
  I'm back, come say hello! :)
  Style Delights & Updates

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.